Salonen till Asplöven

Asplöven förstärker truppen så här i sista stund, man har gjort klart med den finska forwarden Sami Salonen. Sami har bland annat spelat i Piteå, säsongen 2001-2002 då han gjorde 40 poäng på 45 matcher.




// Berglund

Dimitrakos till norr?

Tydligen så ska den förre halvgrekiska Skellefteåforwarden Niko Dimitrakos ha kontakt med både Luleå och Skellefteå. Kan bli en intressant sista halvtimma.

Soppan fortsätter att koka, håll ut!




// Berglund

Vilken soppa!

Jonathan Hedström har ryktats vara på väg till Lukko, nu har det dock svalnat och nu är det starka uppgifter om att Frölunda är på jonte. Jaja, det är ingen idé att spekulera, vi får vänta och se.

En timme kvar nu.




// Berglund

Slutspurt

Vi är mitt inne i slutspurten av tiden då lagen har chans att förstärka eller sparka spelare, här är senaste nytt.

Rögle har gjort klart med Rober Kantor, en Tjeckisk back på 93 kilo som tidigare bland annat har spelat i Färjestad en säsong.

Fredrik Sjöström får lämna Calgary för Toronto.

Här kan ni själva hålla koll på allt som händer på marknaden denna kväll.

Just nu pågår Pittsburgh-Detroit, 0-0 efter första perioden.





// Berglund

Övergångar

Nu är det nära tills övergångsfönstret stänger här är några övergångar och rykten:

Jonathan Hedström lämnar Luleå och är på väg till Lukko samma med Oscar Hedman Frölunda. Oscar vill jag gärna se i Skellefteå storback med fina offensiva kvalitér. Kristan Kudroc får spraken från Frölunda. I en intervjuv i norrans hockeyblogg med Lasse Johansson säger han att Niclas Burström stannar ytterligare ett tag i Växjö och att AIK kommer utnyttja juniorövergångar till Piteå.

// Larsson

Tack och adjö, Hedström!

Det är i princip klart att Jonathan Hedström kommer lämna Luleå Hockey, eller lämna och lämna, han har fått sparken. Inatt klockan 24:00 så stänger transferfönstret, blir intressant att se om Luleå kommer presentera någon ersättare.

Läs mera här.




// Berglund


Skellefteå vinnare

Skellefteå besegrade Luleå idag med 4-0, en klar Skellefteåseger. Skellefteå ledde med 1-0 efter första perioden efter mål av David Rundblad. I andra kommer Luleå ut och spelar bra första tio och bränner några riktigt heta lägen. Men sedan gör Johan Fransson ett jättemisstag då han dribblar i egen zon som siste man och Anders Söderberg kan göra 2-0. Då vaknade Skellefteå och några minuter senare så gjorde Erik Forsell 3-0.

Tredje perioden blev en transportsträcka mot slutsignalen men Erik Forsell hann göra 4-0 i tom kasse och därmed fastställa slutresultatet.

Skellefteå var tyngre än Luleå och Hadelöv var fenomenal i Skellefteås kasse. Bara att gratulera Skellefteå.





// Berglund

Gusten till Frölunda!

Frölunda fortsätter med alla möjliga försök i fighten om en slutspelsplats, "Lillis" Lundh in i båset senast och nu har man gjort klart med målvakten Gusten Törnqvist från Almtuna. Gusten som inte fått så mycket speltid i Almtuna har även spelat i Luleå Hockey under ett par säsonger. Intressant att se om han kommer få någon chans i kassen för Frölunda, jag tror det deffenitivt, varför har man annars värvat honom. Visst är Johan Jolmqvist förstavalet men jag hoppas att Gusten kan få chansen.

Roger och Roger väntar med att ta ut laget inför debyt så vi vet fortfarande inte om Niklas Olausson eller Anders Burström kommer finnas med i Luleås trupp imorgon, vi får se.




// Berglund

Imorgon smäller det!

Imorgon lördag så är det dags för det sista "riktiga" derbyt mellan Luleå och Skellefteå. Vi har även två derbyn under OS-uppehållet men det är endast träningsmatcher. Så imorgon så är det dags för det sista derbyt där det gäller något, om det nu inte skulle bli så att man möts i ett slutspel.

Både jag och Larsson åker ner till Skellefteå imorgon för att beskåda ännu en derbyfest. Man måste helt klart säga at Skellefteå är favoriter med tanke på hemmaplan och deras fina form på slutet, bortsett torsdagens förlust.
I Skellefteå är Christoffer Norgren, Fredrik Warg och Tim Erixon tillbaka efter skada, det är oklart om Jyri Marttinen kommer till spel efter att ha fått en oturlig tackling mot sargen och utgått under Frölundamatchen .

I Luleå så är det osäkert om Niklas Olausson och Anders Burström kommer till spel, mer info om det senare.




// Berglund

Det här kan bära långt, Modo!

Luleå förlorade borta mot Linköping ikväll med 2-1 efter att Mats Lavander gjort Luleås mål.
Skellefteå föll borta efter att först ha vänt ett 1-0 underläge till ledning med 1-3 för att sedan tappa till förlust med 5-4, Tomi Kallio gjorde hattrick för Frölunda och Jimmie Ericsson har kommit igång med poängproduktionen igen så här lagomt inför derbyt, jippi! (Host). Mer finns inte att säga om matcherna.

Jag vill istället lägga mitt fokus på något helt annat. Nämligen detta märkliga lag Modo Hockey. För några månader sen så var det kris och Allsvenskan var inte långt borta enligt många experter, nu efter ikväll och efter de senaste tre matcherna så har snacket vänts totalt, med all rätt. Eller vad sägs om de senaste tre matcherna:

Frölunda-Modo 2-3
Linköping-Modo 1-4
Modo-Hv71 5-1.

Och man har tagit poäng i de fem senaste matcherna, imponerande. Och vad beror detta på?

Visst kan tränarbytet gett lite extra energi i laget men den stora orsaken till vändningen tror jag inte är utan jag vet att det är nummer 21, Peter Forsberg. Säga vad man vill om alla hans möjliga och omöjliga comebackförsök, men ikväll tystade han kritikerna, inklusive mig som har varit en hel del kritisk till alla hans olika comebacker.

Ikväll visade han att det fortfarande finns otroligt mycket hockey kvar i blodet hos honom. 

Såg stunder av Modo-Hv71 ikväll och när Foppas kedja var inne så var det nästan alltid konstannt tryck mot Hv:s kasse. Passningarna som "Foppa" slog gång efter gång var så genialiska att oftast var inte medspelarna med på dem. Jag satt hemma i soffan och bara skrattade, vilken hockeyspelare.

Hur långt kan då detta lag nå?

Om det är någon del i Modo som jag är frågande över så är det målvaktssidan. Roman Malek har visat sig vara bra senaste matcherna men jag tror inte att han skulle hålla i ett eventuellt slutspel. Hans Svedberg är en bra keeper men är det någonstans Modo bör förstärka så är det på målvaktssidan, annars så ser det riktigt bra ut.

Får bara "Foppa" och Näslund vara hela så kan detta bära otroligt långt, SM-final? Ja varför inte!



// Berglund


Vinnare!

Det är jag (Larsson) och Danne som vinner veckans tipstävling med 5 rätt vardera. Jag stog för en bom där jag trodde på tabletterna Danne fick fel på Skellefteå. AIK hade fyra raka segrar men idag bröts den sviten när de förlorade mot Frölunda borta. Jag hade på känn att det skulle bli ett trendbrott denna kväll och rätt fick jag. Nu tar vi nya tag mot derby på lördag det finns många sexpoängsmatcher men denna är en riktigt sådan, om AIK vinner skiljer det 9 poäng till kollegan Luleå men om Luleå vinner så skiljer det bara tre poäng. 

Må bäste lag vinna!

// Larsson 

En skräll som heter duga!

Ja ikväll skedde det en stor skräll inom Hockeyallsvenskan. Leksand tog emot Troja/Ljungby och jag var innan matchen helt säker på att Leksand skulle ro hem det ganska enkelt, men än en gång fick vi ett tydligt bevis på att motivation slår klass. Troja gick segrande ur matchen med 2-5 och i och med de tre poängen så är man nu bara två poäng bakom Sundsvall i Hockeyallsvenskans bottenstrid.

Kring strecken högre upp i serien så befinner sig Växjö just nu på den tredje och sista direkta platsen till kvalserien. Mora på fjärde plats jagar Växjö i ryggen och ligger fyra poäng bakom. Mora slarvade dock ikväll bort två poäng då man förlorade med 4-3 i sudden mot tabelljumbon Oskarshamn, två poäng som kan visa sig vara ödesdigra att ha tappat när serien så småningom summeras.

God natt!






// Berglund

Tipstävling vecka 4

Vi närmar oss en ny torsdag och då är det också dags för våran tipstävling här på bloggen, här är våra tips.



Berglunds tips:

Modo-Hv71 1
Brynäs-Timrå X
Rögle-Färjestad 2
Södertälje-Djurgården 2
Linköping-Luleå 1
Frölunda-Skellefteå 2


Larssons tips:

Modo-Hv71 1
Brynäs-Timrå 1
Rögle-Färjestad 2
Södertälje-Djurgården 1
Linköping-Luleå 1
Frölunda-Skellefteå 1

// Larsson&Berglund


Kapten Davidsson

HV71 kapten har skrivit ett 5 års kontrakt med moderklubben HV71. Ryska klubbar och Lugano har varit ute efter HV:s kapten. Han var väldigt intresserad av Lugano men när Kenta Johansson blev  sparkad därifrån valde Johan att skriva fast sig hos HV71 där han lär bli kvar resten av karriären.

Snart kommer tippningen för vecka fyra,  många svåra matcher där många lag slåss om viktiga poäng.

// Larsson

Bara att imponeras

Efter att ha sett Skellefteå-Brynäs så kan man inte annat än att imponeras av Skellefteå, man besegrar Färjestad med 4-1 och gör det fullt rättvist. En underhållande match som avslutades med ett litet smågruff där blandannat Pavel Skrbek var inblandad. I och med vinsten så gick Skellefteå upp på 69 poäng, samma poäng som trean Djurgården. Det enda negativa för Skellefteå var kvällens publiksiffra, 4075. Publiksnittet fortsätter att falla i Skellefteå Kraft Arena trots att man är så pass starka och inte förlorat på sju matcher nu i sin hemmaborg, vad kräver Skellefteåborna av sitt lag innan man börjar söka sig till matcherna?

Luleå fixade en poäng hemma mot Brynäs ikväll, förlust i sudden med 3-4. Luleå var länge illa ute i tredje  perioden då man låg under med 1-3. Men man visade moral då först Chris Abbott reducerade 17.36 och sedan kunde Pär Arlbrandt kvittera 19.15 med en man mindre på isen. Det blev förlängning och vid Luleåvinst så skulle man gå om Brynäs i tabellen, men för andra matchen i rad så förlorar man och den hete Stephen Dixon kunde avgöra för Brynäs med sitt andra mål för kvällen.

Ett glädjeämne i Luleå är dock att Pär Arlbrandt bara verkar bli bättre och bättre, ett mål sist mot Södertälje och ikväll gjorde han ett mål och ett assist.


Luleå visar en rikitgt bra lagmoral då man kommer ikapp till 3-3 i slutet av matchen, synd bara att den moralen verkar vara totalt bortblåst några minuter senare i förlängningen.





// Berglund

Vilken svit kommer brytas?

Tyvärr så blir det ingen tripp för mig upp till Coop Arena för Luleå-Brynäs ikväll. Jag stannar hemma i tv-soffan för att titta på Canalplus och matchen mellan Skellefteå-Färjestad. Hoppas på en lika underhållande match ikväll likt Rögle-Södertälje igår. Skellefteå är fruktansvärt starka på hemmaplan men faktum är att Färjestad har gått segrande ur de nio senaste mötena med Skellefteå, vems svit bryts ikväll? Skelletfeås segersvit på hemmaplan eller Färjestads segersvit inbördes mellan lagen, det återstår att se.

Luleå möter Brynäs ikväll och ni har tidigare fått förutsättningarna inför den matchen, men här är lite senaste nytt.
Pierre Johnsson gick enligt Kurirens hockeyblogg för fullt på värmningen imorse och det lutar mest troligt åt spel ikväll för honom. Anders Burström har problem med sin ljumske och spelar mest troligt inte. Marcus Hurtig kommer att kliva in vid sidan av Robin Lindqvist i boxplay.

Det var senaste nytt inför matcherna, nedsläpp 19:00!






// Berglund

Aravirta och Foppa!

Ja det måste ju nästan vara det som är orsaken till Modos framgångar. I lördags besegrade man Frölunda borta med 2-3 och ikväll slog man Linköping med 1-4, borta. Man kan inte annat än imponeras av Modo, vi får se hur länge den här fina trenden kommer hålla i sig. Forsberg med i laget och Modo vinner. Vem vet, kanske blir det slutspel ändå för Modo.

Som jag skrev tidigare så har jag suttit och tittat på Rögle-Södertälje, en otroligt spännande och rolig match som tillslut Södertälje kunde vinna med 1-2. Jonas Almtorp, förra året i Luleå fick göra mål för Södertälje.

Den tredje matchen ikväll spelades mellan Djurgården-HV71. Den matchen slutade 3-3.





// Berglund

En hel del ändringar

Det har skett en hel del ändringar i Luleås trupp inför morgondagens möte med Brynäs. Mikael Lidhammar är tillbaka efter skada och går in i kedjan tillsammans med Thomas Raffl och Martin Chabada. Karl Fabricius kommer att spela tillsammans med bröderna Abbott och Jonte Hedström kommer att vara extra forward.
Anders Nilsson kommer vakta kassen.
Det är en livsviktig match mot Brynäs som ligger på samma poäng som Luleå i tabellen, måste vara tre poäng imorgon.

Sitter just nu och tittar på Rögle-Södertälje, en otroligt underhållande match som i början av andra perioden fortfarande är mållös.

Modo leder just nu med 1-2 borta mot Linköping, vem hade kunnat tro det inför matchen.




// Berglund

Ja, vad ska man säga?

Just nu känns det bara tomt, sju sekunder från tre poäng, det slutade med en. Vanligtvis så bör man vara nöjd med en poäng på bortais, men ikväll är ett undantag. Jag har varit med om hemmaförluster som har kännts mindre tunga än vad denna gjorde. Mattias Modig gör återigen en dålig match men det är även en hel del slarv av utespelarna, men Modig bör nog ha tagit i allafall två av målen, han gjorde även en halvdann insats på 4-3 målet men frilägen är aldrig lätta att rädda. Ska inte bara klaga på Mattias, jag är otroligt frågande över Roger och Roger, hur tänker man. Man har en ung talang i Anders Nilsson men man spelar en darrig osäker Modig istället.
Visst, Södertälje vann skotten med 36-18 så det var inte bara Modig som var dålig. Men nu var det ju ändå 2-3 till Luleå med bara sekunder kvar och Södertälje hade plockat ut målvakten och Niklas Olausson slår undan och lägger den i stolpen, som sagt, inte bara Modigs fel ikväll. Luleå hade flyt som ledde med 2-3 med en minut kvar men Modig klantar sig och släpper in kvitteringen. Det är också där jag ser skillnaden mellan Nilsson och Modig. Nilsson är en målvakt som kan vinna matcher åt sitt lag på egen hand då laget har en mindre bra dag det har han gjort tidigare , det kan inte Modig.

Nu vill jag se att Nilsson spelas in under veckan så han kan stå i derbyt nästa lördag, för om Luleå ska ha någon som helst chans att vinna så behäver vi en målvakt som klarar av att hålla en puck som skjuts med låg fart långt utifrån och inte som Modig, fippla med dem eller som för en vecka sen, öppna upp benskydden och låta den gå in!




// Berglund


Trender till för att brytas!

Skellefteå AIK hade inte vunnit borta under 2010 men nu var det dags när man reste till Sundsvall för att ta sig an en tuff uppgift mot Timrå. Matchen slutade till en västerbottens seger med 3-2. Hadelöv höll tätt idag och andra formationen med Tenkrat Forsell och Soruvy fortsätter gå bra den kedjan gjorde ett mål idag. Förstakedjan med Jimmie Ericsson i spetsen har gått knackigt på slutet men idag mäktade man med två mål båda inprickade av Jimmie Ericsson.

Mål SAIK: Jimie Ericsson 2 Tomas Soruvy 1
Mål TIK: Mattias Karlsson 2

Luleå hade en seger med sig till Norrbotten men när ynka sju sekunder återstog prickade Robban Carlsson in 3-3. 4.14 in i förlängingen avgjorde också Linus Videll.

//LARSSON 

Ingen lätt uppgift väntar

Det är verkligen ingen lätt uppgift som väntar Luleå när man idag möter Södertälje på bortais. Södertälje har fem raka hemmasegrar och visade styrka då man senast nollade Färjestad med 2-0. Luleå har haft det väldigt upp och ner mot tälje denna säsong. Vinst med 8-2 hemma och 3-4 borta också förlust med 3-4 efter sudden hemma.
Det ska bli intressant att se om Södertälje kan förlänga sin hemmasvit eller om Luleå ska förlänga sin bortasvit på tre raka segrar. Jag tippar 2-4 Luleå.

Skellefteå gästar ikväll Timrå, ett Timrå som kommer till matchen med tre raka segrar. Även Skellefteå har gåttt bra på slutet, i allafall hemma. På bortais har man inte lyckats ta en trepoängare under 2010 än, bryts den trenden ikväll? Nej, jag tror inte det. Timrå har fått luft under vingarna och kommer att göra allt vad som krävs för att vinna och komma närmare tiondeplatsen i tabellen. Timrå är även fruktansvärt starka i E.ON Arena med sitt enorma publikstöd, nä det här tar Timrå hem men det kommer bli tight. Mitt tips, 3-2 Timrå.





// Berglund

Ny målvakt till SSK

Precis då jag har skrivit klart inlägget om Peter Forsberg så går jag igenom Text-TV sidorna och får se att Södertälje har gjort klart med en ny målvakt. Det är den finländksa målvakten Riku Helenius, som kommer att ansluta till klubben. Helenius kommer från Tampa Bays farmarlag Nortfolk Admirals, mer information om honom hittar ni här.




// Berglund

Foppa är redo för comeback

Har vi hört det förut? Ja det börjar bli ganska tjatigt nu. Peter Forsberg finns med i Modos trupp inför morgondagens match mot Frölunda. Som jag ser det så är det här den absoluta sista chansen för Forsberg som är uttagen till OS och om han ska hinna få en någorlunda matchträning innan det så måste han ha blivit kvitt sin revbensskada nu.

Gör inte foppa comeback imorgon och dessutom inte känner sig hundraprocentig i revbenen sina så tycker jag att Bengt-Åke ska börja fundera på om Peter är ett namn att ha med i OS-truppen.






// Berglund

Omarks straffvarianter

Ja Linus Omark ger sig på alla möjliga straffvarianter, här är den senaste som han gjorde, dock inte så lyckad.



// Berglund

6 raka segrar!

Skellefteå AIK tar en komfortabel seger över Brynäs och vinner matchen rättvist med 2-0. Skellefteå spelade en riktigt fin hockey i första perioden och ledde välförtjänst med 1-0 efter mål av Yared Hagos men ignetligen puttade målvakten Jacob Markström in pucken efter att han hade räddat första skottet. AIK spelar alltså riktigt bra i första men som många gånger förut kan de inte spela bra i sextio minuter mycket mer hände inte i period två. Sista periodens början tillhörde Brynäs och de tryckte på rejält men mitt i allt lobbpassar David Rundblad Petr Tenlrat fri och han gör inget misstag när han skjuter pucken i de högra krysset och de målet vart spiken i kistan. Skellefteå har sex raka hemmasegrar nu möter man Timrå borta återstår att se om man lyckas bryta den trista bortasviten.

// Larsson 

Tipsvinnare!

Ikväll var det jag, Tobbe, guffguff och Jörgen som tog hem tipstävlingen med fyra rätt vardera. Jag har varit nere i en svacka men nu så kom trendbrottet. Guffguff fortsätter att imponera och Jörgen tog sin första vinst ikväll, grattis.

Luleå besegrade Rögle med 3-2 efter att Johan Fransson avgjort med ett slagskott från blålinjen med ca tre och en halv minut kvar. Otroligt viktigt att Luleå fick med sig tre poäng från kvällens match speciellt med tanke på att Skellefteå hemmabesegrade Brynäs med 2-0. Larsson var på plats och kommer med en rapport därifrån senare.

Luleå dominerade mot Rögle i princip matchen igenom och vann skotten med 28-19. Dock så var det inte bara positivt ikväll, och då syftar jag på Mattias Modig. Han är inte bra, han har sina matcher då han kan storspela, då allt fungerar. Men allt som oftast, som ikväll, så ser han osäker ut och fipplar otroligt mycket puckarna.
In med Anders Nilsson nu!




// Berglund

Per Mårts!

Expressen avslöjar idag att Bengt-Åke Gustafsson inte får förlängt kontrakt med Tre Kronor utan Per Mårts tar över. Bengan som vart hyllad efter OS guld och VM guld 06 har blivit hårt kritiserad sedan dess. Perosnligen tycker jag det känns helt rätt med ett byte, sedan han inte haft tydliga linjer och inte lyckas locka de bästa Europa spelarna till turneringarna under säsongen. Men kom ihåg Bengan kommer leda laget under OS.

// Larsson

Inför morgondagen

Ja imorgon är det dags för ny Elitserieomgång. Luleå möter Rögle, i Luleås trupp finns det tre frågetecken inför matchen. Anders Burström (Ljumske), Mikael Lidhammar (knä) och Cam Abbott (axel). Helt klart är att Pierre Johnsson fortfarande är borta med sin fingerskada. Mattias Modig fortsätter i kassen.
Rögle är inget lätt lag att möta och det kommer garanterat bli en tuff drabbning imorgon i Coop Arena, men man måste ju ändå tro på tre poäng, något annat finns inte imorgon.

Skellefteå tar emot kaffesumpen från Gävle, Brynäs IF. Brynäs har gått bra på slutet och kommer till matchen med tre raka segrar i ryggen. Även Skellefteå kommer stärkta till matchen med fem raka hemmasegrar.
I Skellefteå saknas Christoffer Norgren, Fredrik Warg och Pierre-Eduoard Bellemare. In i laget kommer juniorerna Adam Pettersson och Oscar Lindberg. Det skiljer endast en poäng mellan lagen inför matchen och det är uppdukat för en tuff tillställning även här och Larsson kommer vara på plats i Skellefteå Kraft Arena och ger er ett matchreferat efter matchens slut.


Vill ni läsa en intressant nyhet så ta och klicka här.




// Berglund

Tipstävling vecka 3

Då är det snart torsdag och det betyder en ny omgång av våran tipstävling här på bloggen.

Berglunds tips:

Luleå-Rögle 1
Skellefteå-Brynäs 1
Modo-Timrå X
Djurgården-Frölunda 1
Södertälje-Färjestad 2
Hv71-Linköping 1

Larssons tips:

Luleå-Rögle 1
Skellefteå-Brynäs 1
Modo-Timrå 1
Djurgården-Frölunda 1
Södertälje-Färjestad 2
Hv71-Linköping 1


Det var våra tips, nu väntar vi på era! Deadline 19:00 TORSDAG.





// Larsson&Berglund

Grattis Wolmer

Domaren Wolmer Edqvist fick på kvällens idrottsgala ta emot Sportspegelns pris, och med all rätt.
För ni minns väl då han räddade livet på Örebros spelare Niklas Lihagen som plötsligt fick hjärtstillestånd mitt under matchen. Men Wolmer som är utbildad hjärt och lung läkare klev ut ur domarrollen och in i läkarrollen, därför lever Niklas idag.

Tack Wolmer och stort grattis, välförtjänt pris!





// Berglund

Ny tränare till Modo

Modo Hockey har gjort klart med en ny tränare. Miloslav Horava har sagt upp sig med omedelbar verkan och den nya tränaren blir den föredetta finländksa förbundskaptenen Hannu Aravirta.
-Aravirta är en duktig coach med med stora framgångar, säger Thomas Byberg, ordförande i Modos sportkommitté.
Aravirta har blandannat tre VM-silver med Finland som förbundskapten på meritlistan och det ska bli intressant att se vad han kan tillföra Modo.


Hannu Aravirta.







// Berglund

Otur PHC

Piteå Hockey hade två bortamatcher i helgen. Man besegrade Hudiksvall med 2-5 igår lördag och idag var man otroligt nära tre poäng då man gästade KB 65. Piteå hade en 2-3 ledning och såg länge ut att vinna men med FYRA sekunder kvar av tredje perioden så lyckades KB 65 kvittera, och smällen skulle bli ännu hårdare. Ca två minuter in i förlängningen så avgjorde KB 65 och vann alltså med 4-3 efter sudden, tungt för PHC som alltså var fyra sekunder från en trepoängare men fick alltså nöja sig med en. Men fyra poäng på två bortamatcher får man väl ändå se som ett godkännt facit.

Men har man tänkt gå vidare från Allettan så är det nästan bara trepoängare som räknas i de resterande matcherna.




// Berglund

Fel

Skrev igår att Skellefteå möter Brynäs på tisdag det var fel av mig de möts inte föräns på torsdag! Imorgon spelas omgång furtio klart när Linköping tar emot Djurgården.

Jonathan skrev även imorsé om OS form bland svenskar vill flagga för en liten doldis som Bengan tagit ut iårets trupp Patrik Hörnqvist. Igår natt avgjorde han matchen mellan  Nashville och Calgary när han stänkte in sitt nittonde mål för säsongen målet var förövrigt de enda i matchen. Patrik är en spelare Sverige behöver en kille som accepterar sin roll och kör rakt på mål inga bromsspår.

// Larsson

Svenskar visade OS-form inatt

Jag satt uppe inatt och tittade på Ottawa-Montreal, en otroligt underhållande match som Ottawa tillslut vann med 4-2. Men det stora glädjeämnet var att se Daniel Alfredsson som gjorde ett mål och två assist, han spelade otroligt bra och såg ut att vara i rikitgt bra form inför OS.

Efter Ottawa-Montreal så började Pittsburgh-Vancouver, men det blev för tufft så jag gick och la mig, det skulle jag få ångra. När jag vaknade nu imorse så kunde jag läsa om att Vancouver hade kört över pingvinerna med 6-2 och att Henrik Sedin gjort tre poäng (1+2), synd att jag missade det men sånt händer, jag fick i allafall se en otroligt bra Daniel Alfredsson.

Inte nog med Alfredsson och Sedin. Henrik Zetterberg gjorde två assist när hans Detroit förlorade mot Dallas.


Någon mer än jag som längtar till OS?





// Berglund

Bäst i Norrland igen!

Efter förlusten mot HV71 borta gick Luleå om oss (skellefteå aik) och vi låg på en sjätte plats då. Nu vann Skellefteå med 4-1 samtidigt som Luleå förlorade med 4-1 så nu är ordningen återställd . Anders Söderberg gjorde 2 mål idag  Resten av målen gjordes av Petr Tenkrat och Forsell i öppen kasse. Notera även att den HÅRT kritiserade backen David Rundblad stog för två assist idag han verkar ha tagit kritiken på rätt sätt. Medelpadningarna Timrå vann över HV71 med 4-2 mycket starkt gjort.

Skellefteå har nu fem raka hemmasegrar det återstår att se om det blir en sjätte när Brynäs kommer på besök på tisdag. En väldigt viktig match där Brynäs ligger i samma skikt som AIK och Luleå. Brynäs spelar kvällsmatch idag och just nu leder man med 1-0 mot Skåne BK borta.

// Larsson

Förlust mot Modo

Luleå förlorade borta mot Modo med 4-1, Luleås mål gjordes av Thomas Raffl, hans kedja fortsätter att producera, något att glädja sig åt. Orkar inte skriva något mer nu, är ganska så knäckt.




// Berglund

Modo borta

Idag möter Luleå Modo på bortais, ett Modo som har gjort en nödvärvning till laget, den finländske backen Samuli Suhonen har skrivit på för klubben och gör debut idag. För Modo så är det Roman Malek som kommer att vakta kassen, intressant med tanke på att han inte varit speciellt bra de åtta matcher han har fått stå den här säsongen, men med ganska många förluster i rad så får han chansen nu, vi får se om han tar den. I Luleå så är Pierre Johnsson och Mikael Lidhammar inte tillbaka, det är också ett frågetecken för Cam Abbott som tydligen inte verkar ha blivit kvitt sin skada än. Ett intressant Norrlandsderby väntar i eftermiddag och vi får se vilka som går segrande ur matchen, jag tippar 2-5 till Luleå.

Skellefteå tar emot Södertälje, Södertälje har precis som Skellefteå gått väldigt upp och ner här på slutet.
I Hemmalaget så är Fredrik Warg, Pierre-Edouard Bellemare och Christoffer Norgren skadade och kommer missa dagens match. Enligt Norrans hockeyblogg så kommer Tim Erixon att gå in som sjunde back men kommer att få speltid. Det här är en match som Skellefteå borde vinna men med tanke på att båda lagen har varit väldigt upp och ner på slutet så är det svårt att säga hur det kommer sluta. Tippar dock på hemmavinst, av den orsaken att Skellefteå inte har förlorat hemma sedan den tolfte december, därför vinner man ikväll.




// Berglund

Nytt !

De tolv ordförande och hockeyligans representanter har nyligt haft ett möte i dagarna och de vill förändra fem punkter. Mindre rink, touch icing, ny slutspelsform, bättre domare och straffar. Hockeyligans ordförande Peter Gudmonsson säger att man ska ha ett till möte i mars och då bestäms  vilka förändringar som inför redan till nästa säsong. Väldigt spännande att klubbarna vill införa nya saker redan till nästa säong, den bästa nyheten enligt mig är med mindre rink då vi kommer få en publikfriande hockey med mer mål och chanser. Straffar är också en bra nyhet då alla matcher avgörs och vi får en spännande del spelet.

Vad tycker ni läsare att Elitserien börjar likna mer och mer NHL?

// Larsson 

En oerhört viktig vinst!

Jag ska inte komma med något deteljerat matchreferat, jag vill bara lyfta fram några spelare som lade grunden för Luleås 1-3 vinst mot Djurgården ikväll. Spelare nummer ett, Martin Chabada:
Ja, egentligen skulle jag kunna dra hela hans kedja men väljer Chabada eftersom han fick göra två mål ikväll, han spelar med ett enormt självförtroende och jag unnar honom all framgång, man ser riktigt hur glad han blir nu då det lossnar för han i en sån här match men även i tidgigare matcher, kanske inte målmässigt då, men spelmässigt. Spelare nummer två, Mattias Modig: Han hade allt med sig ikväll, domarenn, stolpar, ribban ja, till och med lite hjälp från ovan hade han nog ikväll, som han spelade, 97 i räddningsprocent ikväll säger det mesta.
Den sista och tredje spelaren jag vill lyfta fram är, Marcus Hurtig: Sonen till Luleå-legenden Lasse Hurtig gjorde verkligen inte bort sig ikväll, snarare tvärtom. Eller som André Samuelsson på Kurirens hockeyblogg skrev: "Två frilägen, ett kanonläge och en utvisning för roughing. Det kallar jag debut" Det är bara att hålla med André, Marcus visade fram fötterna och tacklade Marcus Ragnarsson så han lite oturligt nog fick linka ut till omklädningsrummet och byta om, det gav Hurtig bara ännu mer tändvätska, Hurtig var fenomenal idag, som sagt. Bara målet som saknades.

Tillsist vill jag gratulera er som tog hem dagens tipstävling, var nära med mina tre rätt men föll på mållinjen igen, men var dock den enda som tippade på Luleåvinst, något att trösta sig med, också tre poäng såklart!




// Berglund

Tipsvinnare

Jag Pastorn och Simon går som vinnare i veckans tipstävling med 4 rätt vardera. Jag vinner för andra veckan irad och Pastorn och Simon vinner för första gången år 2010. För Berglund fortsätter det att gå tungt med bara en vinst totalt.

Är riktigt imponerad av Luleå som vinner på Hovet för första gången på elva år resultatet blev 3-1 efter två mål av Martin Chabada, den linan med Thomas Raffl och Karl Fabricius har varit STEKHET senaste matcherna.

Skellefteå AIK åkte på ännu en bortaförlust nu mot HV71 som är erkänt starka hemma notera dock att före dagens match hade AIK vunnit 3 raka bortavinster mot HV71 men idag förlorade man med 3-1. Det ser mörkt ut nu för Skellefteå på forwardslinan förra matchen gick Fredrik Warg ut och i dagens match utgick P-E Bellemare med en befarad knäskada efter att Niclas Torp tacklad honom med en ful knätackling. Hoppas Töppel och grabbarna ger han en ordentligt avstängning sådant ful spel vill vi inte se av hårt men inte fult.
Nya matcher på lördag då tar Skellefteå imot Södertälje ska vi få se femte raka hemmavinsten?

//Larsson

Cam Abbott tillbaka ikväll

Cam Abbott finns med i laget efter en tids frånvaro pga skada då Luleå ikväll gästar Hovet för en tuff bortamatch mot Djurgården.
Dessutom så följer Marcus Hurtig med som extraspelare, saknas gör fortfarande Pierre Johnsson och Mikael Lidhammar.
Mattias Modig får fortsatt förtroende i kassen.

Här är kvällens lag:

Målvakt
Modig (Nilsson)

Första femman
Styrman, Fransson
Fabricius, Chabada, Raffl

Andra femman
Jonsson, Hellström
Hedström, Abbott, Abbott

Tredje femman
Sandström, Berglund
Lavander, Olausson, Arlbrandt

Fjärde kedjan
Burström, Lindqvist, Lundberg

Extra spelare
Ejdepalm, Hurtig




// Berglund

Allsvenskan, glöm det!

Ja rubriken talar sitt tydliga språk, som Piteå spelade ikväll så har man inget att göra i landets näst högsta hockeyserie. Asplöven vinner tillslut med 5-8 efter en otroligt svängig match. Efter första perioden som var jämn så stod det 1-1 på resultattavlan. Men i andra så gjorde Asplöven ett ryck upp till 1-3 men Piteå kom tillbaka och med sex minuter kvar så reducerade man till 2-3, sedan 19.25 in i andra så kom också kvitteringen, men det var inte slut där. Med fem sekunder kvar så får Piteå en tekning i anfallszon och man lyckades med två sekunder kvar få in 4-3, Piteå satt i förarsätet inför sista. Den tredje perioden blev en riktig rysare. Först så kvitterade Asplöven till 4-4 och två minuter senare så återtog Piteå ledning när man gjorde 5-4. Men bara en minut senare så kvitterar Asplöven, 5-5. Sedan tar det tre minuter så ligger också 5-6 i mål och Piteå verkade chockade, kanske var det därfö som man också lyckades slarva och släppa in två mål till innan matchen var slut. Piteå hade än en gång fått sig en knäpp på näsan av Asplöven från Haparanda.

Piteå spelar bra en stund i andra men annars så är det otroligt slarvigt spel och mycket enkla misstag. Det är en hel del onödiga grejer som också försekommer i hemmalaget denna afton, som till exempel när man slarvar med ett byte, blir för många man på banan och får en utvisning för det, Asplöven utnyttjar det numerära överläget och gör mål. Eller då Markus Ottosson sätter in en spearing på en Asplövenspelare efter det att Asplöven gjort ett mål, Ottosson fick matchstraff och in kom en för dagen mycket darrig Filip Hjort som nog borde ha tagit minst tre mål i sista perioden. Nej, grabbar, detta håller inte för ett avancemang till en högre serie, vi i Piteå får nöja oss med att åka och se Luleå eller Skellefteå om man vill se lite proffsidrott, för att gå och se då Piteå åker på stryk mot lag som Asplöven och Kiruna kväll ut och kväll in är ingen höjdare.

Sist lagen möttes i Piteå så vände Asplöven och vann med 5-7, i dagens PT så kan man läsa om Jim Björkman, spelare i Piteå som sa att man hade lärt sig från den matchen och att det inte skulle hända igen, så här med facit i hand så kan man konstatera att det bara var rent skitsnack!






// Berglund


Tipstävling

Då har det blivit dags för en ny tipstävling, här är våra tips till morgondagens sex matcher i Elitserien.



Berglunds tips:


Timrå-Rögle 1
Brynäs-Södertälje 1
Djurgården-Luleå 2
Färjestad-Modo x
Hv71-Skellefteå 2
Frölunda-Linköping 2



Larssons tips:


Timrå-Rögle 1
Brynäs-Södertälje 1
Djurgården-Luleå 1
Färjestad-Modo 1
Hv71-Skellefteå 1
Frölunda-Linköping 2


Det var våra tips, kom in med era innan klockan 19:00 torsdag.



// Larsson&Berglund

Inför PHC-Asplöven

Ikväll så är det dags för omgång två i Allettan norra, och Piteå Hockey tar emot Asplöven hemma i LF Arena.
Asplöven kommer till matchen efter att ha hemmabesegrat Lycksele i sin premiärmatch i lördags med 9-3.
Piteå som förlorade mot Kiruna i lördags är förmodligen rejält revanschsugna och vi får hoppas att det blir en bra och underhållande match. Både jag och Larsson kommer vara på plats för att se matchen och en matchrapport kommer senare.

Det kommer garanterat bli bra drag på läktaren ikväll, förutom Piteås lilla men tappra klack så kommer en full buss med Asplövensupportrar ner från Haparanda för att stödja sitt lag, så det är alltså bäddat för en tuff match, både på isen och på läktaren.

Nedsläpp 19:00!





// Berglund

Bartecko till Färjestad

Det är nu klart att Färjestad har genomfört ett byte med SC Bern. Färjestad har bytit bort Lee Goren och har för honom fått den förre Luleåspelaren Lubos Bartecko som hitills har gjort 19 poäng på 28 matcher i Bern.
En intressant värvning av Färjestad, det ska bli intressant att se hur Bartecko kommer klara sig i den nya klubben.
Bartecko kommer att stanna i Färjestad säsongen ut.





// Berglund

Piteå förlorade i premiären

Piteå Hockey fick en dålig start på Allettan när man igår förlorade borta mot Kiruna med 4-2.
Nästa match spelar man på onsdag då Asplöven gästar LF Arena.






// Berglund

Luleå vinnare i svängig match!

Luleå vann hemma mot Frölunda med 5-4 efter förlängning i en svängig men dåligt spelad match. Den första perioden var jämn med chanser åt båda hållen och det var Frölunda som satt i förarsätet efter första tjugo med en 0-1 ledning. I andra kom Luleå dock igång. Först kvitterade man genom Niklas Olausson och bara en minut senare så gjorde man också 2-1 genom Thomas Raffl. Men Frölunda svarade med en kvittering cirka två minuter senare och sen kunde man med en man mindre på isen också göra 2-3, matchen hade vänt igen. Men Luleå kom tillbaka och fem minuter senare så kunde Kristoffer Berglund kvittera till 3-3, vi hade fått se fem mål på elva minuter, några mer mål blev det inte i mittenronden som slutade 3-2 till Luleå, 3-3 inför tredje. I den tredje perioden så stod matchen länge och vägde tills det att Robin Lindqvist kunde göra 4-3 och då kändes det som att Luleå skulle fixa det här, men efter målet så kom det istället en jätte anstromning från Frölunda som Luleå tillslut inte klarade av att stå emot och med sex minuter kvar att spela så låg 4-4 pucken bakom Mattias Modig i målet.
Matchen gick till förlängning och då klev han fram, Mats Lavander och frälste hemmapubliken när han krigade in pucken till 5-4 bakom Johan Holmqvist i Frölundakassen. Otroligt viktigt att Luleå får med sig extrapoängen idag, just med tanke på att det var så lite som skiljde lagen åt i tabellen inför matchen, nu drygade man ut avståndet ner till Frölunda med ialla fall en poäng.

Det var väldigt slarvigt spel från båda lagen men en rolig match om man tycker om att se mycket mål och samtidigt kastas mellan hopp och förtvivlan, det gjorde då jag under hela matchen, men som man brukar säga:

Slutet gott, allting gott!




// Berglund

Inför LHF-Frölunda

Idag möter Luleå Frölunda, en match som man bara måste vinna. Jag tror också man gör det med tanke på att man förhoppningsvis kommer vara ruskigt revanschsugna efter den snöpliga förlusten mot Hv71 i torsdags.
Jag åker upp till Luleå idag för att titta på matchen och jag förväntar mig fullt ös från första nedsläpp.

Hur ser läget ut i hemmalaget då? Ja, Emil Lundberg som har varit borta en tid pga en handskada kommer att spela idag. Anders Nilsson har hunnit med ett pass med laget sedan hemkomsten från Kanada och det ska bli intressant att se vem Roger och Roger ger förtroendet i kassen idag. Två spelare som säkert missar dagens match är Pierre Johnsson (brutet finger) och Mikael Lidhammar (trasigt ledband i knät). Mats Lavander och Cam Abbott utgick senast mot Hv och båda testar idag på värmningen men det är osäkert om de kommer till spel.

I Frölunda så är Calle Klingberg till baka från J-VM, för övrigt så är Andreas Karlsson och Riku Hahl fortsatt skadade. Nu har ni fått lite förutsättningar inför dagens möte som drar igång klockan 16.00.

Vill ni ha lite ytterligare förutsättningar inför matchen så klickar ni här.




Luleå jublar över ett mål mot Frölunda tidigare under säsongen, vem får jubla ikväll?





// Berglund

 


Nytt derby i Piteå

Det är sedan tidigare klart att det kommer spelas en träningsmatch mellan Skellefteå AIK och Luleå HF den 23 februari i Kiruna, alltså under OS-uppehållet. Nu är det även klart att det kommer spelas en match i LF Arena mellan lagen, torsdag den 18 februari och det är Piteå Hockey som kommer stå som arrangör för matchen.

Kul med ännu ett derby i LF, och trots att det bara är en träningsmatch så vill man ju inte förlora såna här matcher så det kommer bli riktigt bra. Dessutom så får Piteå Hockey en hel del klirr i kasan.





// Berglund

Dick Axelsson

Äntligen är konflikten löst mellan Detroit och Färjestad angående Dick Axelsson. Dick kommer att lånas ut resten av säsongen till Färjestad. Han är väldigt lättat över att kunna spela ishockey igen och komma ''hem'' till Färjestad. Efter säsongen kommer Dick Axelsson återvända till Detroits organisation där han har 1 år kvar på kontraktet, får se om han lyckas bättre då.

// Larsson

Hockey är sällan logiskt...

...och det fick Luleå Hockey känna på ikväll. Såg de två första perioderna på TV och kan väl säga att det var ganska jämt, Luleå hade första medans HV71 var snäppet hetare i andra perioden. Sedan så åkte jag iväg på träning och när jag kommer hem så får jag veta att Luleå har haft massor med lägen och powerplay för att kunna avgöra matchen men istället så är det Hv71 som går och vinner efter att  ha avgjort med 30 sekunder kvar. Larsson har redan gett er en matchrapport men jag måste ändå bara få sätta fingret på en sak, de individuella misstagen. Det är på tok för mycket slarv i Luleå Hockey. Visst, det är bara människor de också och det är okej om det sker ett misstag någon gång under en säsong. Dock så är det inte så med Luleå, på tre matcher så har man kunnat se tre indianare som lett till ett baklängesmål, och det är välbetalda heltidsproffs vi snackar om här.
Jag kan dra dessa tre snabbt, det första: Johan Ejdepalm bjuder in Skellefteå i matchen på ett silverfat förra lördagen i derbyt då han serverar Anders Söderberg med en läckerbit rakt in i slottet. Det andra: Hv71s 0-1 mål ikväll inträffar efter att Martin Chabada serverat Johan Lindström med ett genialt pass rätt ut i banan, Johan gjorde inget fel utan lirkade upp pucken i nättaket bakom en chanslös Mattias Modig. Jag ska dock inte ta och hänga Chabada som för övrigt gjorde en kanonmatch och hans kedja med Raffl och Fabricius låg bakom två av Luleås tre mål framåt, men som sagt, även ett av Hvs mål bakåt. Det tredje, och det allra värsta: Kristoffer Berglund har pucken bakom eget mål och ska lägga ett flipppass över Per Ledins klubba, men misslyckas.
Istället är det just Ledin som kan ta och servera Andreas Falk som kan dundra in 3-4 pucken med 30 sekunder kvar, detta är för dåligt. Ska Luleå gå långt i ett slutspel så måste dessa misstag bort omedelbart!

Tråkigt var även det att Mats Lavander och Cam Abbott tvingades utgå pga skada, det är ännu oklart vad det är för skada, men på Mats så var det mest troligt en lårkaka.


Jaja, nog med klagande, det fanns även ljusglimtar i matchen. Chabadas kedja gör återigen en bra match. Luleå är bättre än HV i sammanlagt ungefär 60 procent av matchen, såg som sagt inte sista perioden men tydligen så ska det bara ha varit spel mot Stefan Livs mål i tredje perioden. Luleå vinner skotten med 40-27 och visar att man kan mäta sig med de absoluta topplagen i serien, vilket är skönt att veta.

Nu väntar Frölunda hemma på lördag och jag kan lova er att då kommer Frölunda få sota för kvällens förlust, var så säkra!





// Berglund

Skellefteå trio!

Skellefteå sopar hem tippningen rejält idag. Jag Tobbe och Guffan vinner första tippningen iår med alla 4 rätt vardera. Sämst idag var Luleduon Jörgen och Simon som bara lyckades med att få ihop 1 rätt. Till nästa vecka vill både jag och Berglund se mera som tippar, vars har Pastorn Håkan och Danne tagit vägen?

Skellefteå AIK vinner tredje raka hemmamatchen mot Skåne BK med 3-2 efter att Tenkrat formationen levererat  två mål av totalt tre. Brad Moran gjorde tredjemålet pass från Pavel Skrbek. I slutet vart det onödigt jämnt när Mattias Månsson gjorde 3-1, en minut senare gjorde laget också 3-2 men AIK kunde ta hem tre livsviktiga pinnar till västerbotten.

Luleå Hockeys fina vinstrad bröts ikväll när seriens bästa lag HV71 vann med 4-3. Det stog 3-3 länge men 1930 in i sista perioden sköt Skellefte bekantingen Andreas Falk 4-3 som förövrigt var hans andra fullträff för kvällen. 
Målen för Luleå gjordes av: Karl Fabricius Jan Sandström och Thomas Raffl. Hv71 mål gjordes av: Andreas Falk x2, Johan Lindström och Björn Melin

Nu är ordningen återställd Skellefteå BÄST I NORRLAND!

// Larsson 


Johannes Tornberg

Luleå hockey lånar ut sin talangfulle forward Johannes Tornberg till Piteå. Johannes som inför säsongen skrev ett kontrakt med Luleå Hockey men inte fått plats och därför spelat i Luleå J-20. I år har han mäktat med 20 poäng på 23 matcher, Tornberg kommer att stanna säsongen ut. 

Riktigt bra att Luleå lånar ner spelare hoppas även när allettan drar igång att AIK lånar ner Niklas Strandberg och även Melker Karlsson, som haft det tufft att ta en ordinarie tröja iår.

// Larsson

Dags för tippning

Då var det dags för årets första tipstävling här på bloggen, lägg märke till att det bara är fem matcher imorgon, Frölunda och Brynäs står över och möter varandra på tisdag.

Här är våra tips:

Larssons tips: 

Skellefteå-Rögle 1
Luleå-HV71 2
Modo-Djurgården 2
Timrå-Färjestad 1
Linköping-Södertälje 1 


Berglunds tips:

Skellefteå-Rögle 1
Luleå-Hv71 1
Modo-Djurgården 2
Timrå-Färjestad x
Linköping-Södertälje 1


Det var våra tips, kom med era tips innan klockan 19.00 imorgon torsdag.



// Larsson&Berglund


Tack för showen!

Ja tack för showen, både Kanada och USA, bättre hockeymatch har jag sällan skådat och det var precis som jag trodde USA som drog det längsta strået och avgjorde med 6-5 i förlängningen och tog därmed J-VM guld.
Matchen böljade fram och tillbaka och med tre minuter kvar av tredje perioden så leder USA med 5-3 men på ett imponerande sätt så kommer Kanada ikapp och lyckas få fram en förlängning. Men i förlängningen så var det alltså USA som var hetast och kunde avgöra. Jag själv lyckades somna ifrån en stund i den tredje perioden men vaknade till igen då Kanada reducerade till 4-5. Tack och lov att jag inte missade slutet av tredje och avgörandet, men även de två första perioderna var en dröm för ögat.

Till er som inte såg matchen så kan jag bara säga: Ni kan gräma er resten av livet!



Grattis USA och god natt!





// Berglund


Finaldags!

Bronsmatchen i J-VM är just avslutad och precis som väntat så blev det Sverige som tog hem bronset när man besegrade Schweiz med 11-4. Nu är aptitretaren över och nu så laddar vi för nattens höjdpunkt, finalen mellan Kanada och USA, eller slaget om Nordamerika som många kallar det. Jag har höga förväntningar på den här matchen och jag tror faktiskt att USA kommer dra det längsta strået. Jag tippar 4-2 till USA.

Matchstart klockan 02.00 och en av de två huvuddomarna är Christer Lärking, blir intressant att se hur han sköter sig, ni vet vad jag tycker om honom.



// Berglund

Plattmatch av Skellefteå

Skellefteå AIK gör en riktigt dålig insatts ikväll borta mot Djurgården och förlorade med 4-0. Skellefteå såg uddlöst ut och Djurgården var i större delen av matchen överlägsna. Mer finns inte att säga.
Nu väntar Rögle hemma på torsdag, en match som man MÅSTE vinna om man vill fortsätta ha en säker marginal ner till slutspelssträcket.

Nästa omgång så är det också dags för årets första tipstävling här på bloggen, mitt och Berglunds tips kommer att dyka upp här under morgondagen, så börja redan nu att klura på era tips.



// Larsson

Inför DIF SAIK

På tisdagen fullbordas omgång 36 när Skellefteå möter Djurgården borta. NP Stockholm lär finnas på plats de brukar skicka mycket folk till Djurgårdens matcher så det lär bli bra tryck på läktaren. AIK som hade två raka segrar inför derbyt mot Luleå där man tyvär förlorade mot ett bättre Luleå.  Matchen visas på Canal + och drar igång som vanligt 19:00.

Ni kanske ser att bloggen ÄNTLIGEN fått en ny design och vi på bloggen vill tacka Maja Eriksson för det.

// Larsson

Luleå höll undan och vann!

Luleå Hockey är heta i Elitserien, ikväll tog laget sin tredje raka trepoängare, och man gjorde det genom att bortabesegra Färjestad med 1-2. Luleå inledde bäst och kunde ta ledningen tidigt genom Cam Abbott. I andra perioden utökar man sin ledning genom Jonathan Hedström som gör sitt första mål för säsongen, kul för jonte!
I den tredje perioden så reducerar Färjestad i powerplay efter en puckout av Alexander Hellström. Men närmare än så kommer man inte, Luleå håller undan och visar styrka genom att än en gång lyckas stänga matchen.

Nu blir det att fira med en milkshake, en bättre start på sista jullovsveckan kunde man inte fått!





// Berglund

Hedström målskytt!

Där sprack målnollan, efter 35 mållösa matcher så har Jonathan Hedström spräckt sin målnolla, han har gjort 0-2 till Luleå som leder med just dessa siffror nere i Karlstad inför den sista perioden, kul för jonte, kanske hände det något med honom efter Skellefteå matchen, vi får hoppas det. Matchen så här länge då, ja Luleå var enligt rapporter det bättre laget tills dess att man gjorde just 0-2, då slog man ner på tempot och Färjestad har fått komma in i matchen. Matchen är långt ifrån klar men vi får hoppas att Luleå lyckas knyta ihop säcken nu, man lyckades i lördags, vi får se om Luleå lyckas ikväll, nu börjar den tredje perioden.



// Berglund

Inför Färjestad-Luleå

Luleå som har två raka segrar i ryggen gästar ikväll Karlstad för match mot Färjestad. Luleå som har tagit fem poäng av nio möjliga mot Färjestad den här säsongen tror jag har stora chanser till en vinst ikväll om man visar upp det fina spel man spelat den senaste tiden. Färjestad anses ändå som favoriter inför matchen men jag tror på ett kryss ikväll, 2-2.




// Berglund

Stolthet

Många kallar det här ett fiasko men jag är väldigt klyven i den frågan. Visst har Sverige ett lag för att kunna ta guld men man måste komma ihåg att USA ställer ett väldigt starkt lag på pappret.Inför turneringen var de Sverige Kanada och USA som skulle göra upp om guldpengen. Sverige kom inte upp i normalstandard första femman med Petersson i spetsen var totalt osynliga de var tredjefemman  som var bäst tillsammans med fjärdeformationen som iallafall skapade oreda framför Lee i Jänkjarnas kasse. Målvakten Jacob Markström var klanderfri den här turneringen men 3-2 som passerade Jacob såg väl inte helt otagbar ut.
 Nu laddar vi för nästa JVM som spelas i USA, Buffalo då går vi för guld eller?

Jag vil även se en bra bronsmatch ipå tisdag där grabbarna visar stolthet och kör över Schweiz, hoppas inerligt att David Rundblad gör en bättre match än senast där han blev syndabock TYVÄR.

// Larsson 

Så rättvist så rättvist

USA slog inatt ut Sverige med 5-2 och man gjorde det helt rättvist, Sverige visade än en gång att man är landet lagom och att citatet "bäst när det gäller" inte passar in på oss. Det är på tok för många individuella misstag och och de svenska backarna hade problem med USAs tokhöga forchecking. David Runblad hade inte alls någon bra dag, och när han klantade sig på blilinjen tilll USAs 4-2 mål så var det kört för Sveige. Jag skyller inte alls förlusten på honom, nej utan det var alldeles för inneffektivt framåt och man hade inte studsarna med sig.
Jacob Markström gjorde en jätte bra match men skulle ha tagit ett av USAs mål, tyvärr så lyckas även han darrra nu när vi behövde han som mest. Många tycker att det var en orättvis seger och att USA hade domarna med sig, och visst hade man det. Domarna kunde lika gärna åkt runt med USA tröjor och dömt, för att de hejade på USA var det inget snack om. Men det måste Sverige vara förberedda på, man vet att det fungerar så här, år ut och år in. Man kan inte skylla på det.

Sammanfattningsvis så kan man väl säga att Sverige gör en bra turnering men när det drar ihop sig till de stora mactherna så visar man att man har inte den där vinnarmentaliteten som USA och Kanada har.

Många hade väntat sig ett J-VM guld i år, inklusive jag. Men nu blir det som bäst en bronspeng, kan man kalla detta för ett fiasko? Ja, det kan man.




// Berglund


Kanada första laget till final

Det blev precis som väntat Kanada som knep den första av två finalplatser, man besegrade Schweiz med 6-1 efter att Schweiz stretat emot bra och hållt siffrorna nere länge. Schweiz skapade en del lägen men Kanada är ett bättre lag än Schweiz och vann rättvist.

Nu är det inte länge kvar till nattens höjdpunkt, Sverige-USA, då får vi veta vem som blir Kanadas final motståndare. Nu blir det att ladda med ungefär en och en halv timmes sömn så man pallar med hela matchen, för detta är något som man inte vill missa!

Nu krossar vi "The united states of America" en gång för alla!





// Berglund

Nattsuddande

Ja inatt kommer det att bli lite sömn för min del. Det vankas J-VM semifinal mellan Sverige och USA, en riktig höjdarmatch som man inte får missa, dessutom så är detta första matchen för Sverige som det gäller att vinna eler försvinna, det ska bli intressant att se hur man kommer klara av den pressen. Jag tror dock att Sverige kommer klara av det ganska bra och vinner med 4-2. Nedsläpp 03.00 i SVT 24.

Men innan den matchen så får bevittna den andra semifinalen, där Kanada och Schweiz ställs mot varandra. Matchen visas på SVT 24 och börjar 23.00. Schweiz kommer till matchen med självförtroendet på topp efter att sensationellt slagit ut Ryssland i kvartsfinalen.
Kanada är ändå helt klart favoriter i denna match och det finns nog inte många som tror på Schweiz ikväll, inte jag heller. Kanada kommer krossa Schweiz med 8-0 och får alltså möta Sverige i finalen, men som man brukar säga, en match i taget!





// Berglund

Luleå bröt förlusttrenden!

Luleå hade inte vunnit mot Skellefteå i en tävlingsmatch sedan den nionde december 2008, men ikväll bröts den trenden. Luleå vann matchen med 5-2 efter att ha varit bättre i två perioder. Man ledde med 3-1 inför sista men Skellefteå skakade liv i matchen efter att ha reduerat till 3-2 50 sekunder in i tredje. Luleå höll dock undan och när Mats Lavander krigade in 5-2 i tom kasse så var saken klar. Matchens händelse var dock fighten mellan Jonathan Hedström och Niklas Strandberg, en fight som Hedström kunde gå vinnande ur. Lite tråkigt att det var Strandberg som blev offret för Hedströms nävar men ger man sig in i leken får man leken tåla.

En underhållande match med mycket känslor och mål, som det ska vara i ett derby!

Målskyttar Luleå: Cam Abbott, Thomas Raffl, Alexander Hellström, Niklas Olausson och Mats Lavander.

Målskyttar Skellefteå: Anders Söderberg och Pavel Skrbek.



// Berglund

The boys are back in town!

Nu är vi på bloggen tillbaka efter allt jul och nyårsfirande, hoppas att ni har haft det riktigt bra och skönt dessa dagar och kunnat laddat om batterierna inför ett nytt år av hockey.

Vi drar igång med lite inför snack inför morgondagens möte mellan Luleå och Skellefteå, ett derby som drar igång klockan 16.00 i Coop Arena. Om man ska titta på statistik inför derbyt så talar det för Skellefteå, som avslutade 2009 med två raka hemmasegrar, 2-0 mot Timrå och 6-2 mot Modo. Luleå förlorade i måndags hemma mot Södertälje efter sudden, 3-4. Men även Luleå fick fira nyår med en seger i ryggen efter att man i onsdags nollade Timrå på bortaplan, slutresultatet skrevs till 0-3, en viktig nolla för Mattias Modigs självförtroende.

Imorgon spelar alltså båda lagen sin första match för i år och det är ingen vanlig serielunks match vi pratar om här, nej utan en otroligt viktig match för båda lagen. Skellefteå ligger just nu fyra poäng före Luleå i tabellen och vid Luleå visnt så skiljer det endast en poäng mellan lagen efter morogndagens match, skulle dock Skellefteå vinna så innebär det alltså att man kommer ligga hela sju poäng före Luleå, en rejäl skillnad motför en poäng.
Som sagt, en ruskigt viktig match som båda lagen kommer vilja vinna till varje pris, nu kör vi!













Som vanligt så kommer det bjudas på bra stämning från lagens klackar.





// Berglund



RSS 2.0