Allsvenskan, glöm det!

Ja rubriken talar sitt tydliga språk, som Piteå spelade ikväll så har man inget att göra i landets näst högsta hockeyserie. Asplöven vinner tillslut med 5-8 efter en otroligt svängig match. Efter första perioden som var jämn så stod det 1-1 på resultattavlan. Men i andra så gjorde Asplöven ett ryck upp till 1-3 men Piteå kom tillbaka och med sex minuter kvar så reducerade man till 2-3, sedan 19.25 in i andra så kom också kvitteringen, men det var inte slut där. Med fem sekunder kvar så får Piteå en tekning i anfallszon och man lyckades med två sekunder kvar få in 4-3, Piteå satt i förarsätet inför sista. Den tredje perioden blev en riktig rysare. Först så kvitterade Asplöven till 4-4 och två minuter senare så återtog Piteå ledning när man gjorde 5-4. Men bara en minut senare så kvitterar Asplöven, 5-5. Sedan tar det tre minuter så ligger också 5-6 i mål och Piteå verkade chockade, kanske var det därfö som man också lyckades slarva och släppa in två mål till innan matchen var slut. Piteå hade än en gång fått sig en knäpp på näsan av Asplöven från Haparanda.

Piteå spelar bra en stund i andra men annars så är det otroligt slarvigt spel och mycket enkla misstag. Det är en hel del onödiga grejer som också försekommer i hemmalaget denna afton, som till exempel när man slarvar med ett byte, blir för många man på banan och får en utvisning för det, Asplöven utnyttjar det numerära överläget och gör mål. Eller då Markus Ottosson sätter in en spearing på en Asplövenspelare efter det att Asplöven gjort ett mål, Ottosson fick matchstraff och in kom en för dagen mycket darrig Filip Hjort som nog borde ha tagit minst tre mål i sista perioden. Nej, grabbar, detta håller inte för ett avancemang till en högre serie, vi i Piteå får nöja oss med att åka och se Luleå eller Skellefteå om man vill se lite proffsidrott, för att gå och se då Piteå åker på stryk mot lag som Asplöven och Kiruna kväll ut och kväll in är ingen höjdare.

Sist lagen möttes i Piteå så vände Asplöven och vann med 5-7, i dagens PT så kan man läsa om Jim Björkman, spelare i Piteå som sa att man hade lärt sig från den matchen och att det inte skulle hända igen, så här med facit i hand så kan man konstatera att det bara var rent skitsnack!