Luleå vinnare i svängig match!

Luleå vann hemma mot Frölunda med 5-4 efter förlängning i en svängig men dåligt spelad match. Den första perioden var jämn med chanser åt båda hållen och det var Frölunda som satt i förarsätet efter första tjugo med en 0-1 ledning. I andra kom Luleå dock igång. Först kvitterade man genom Niklas Olausson och bara en minut senare så gjorde man också 2-1 genom Thomas Raffl. Men Frölunda svarade med en kvittering cirka två minuter senare och sen kunde man med en man mindre på isen också göra 2-3, matchen hade vänt igen. Men Luleå kom tillbaka och fem minuter senare så kunde Kristoffer Berglund kvittera till 3-3, vi hade fått se fem mål på elva minuter, några mer mål blev det inte i mittenronden som slutade 3-2 till Luleå, 3-3 inför tredje. I den tredje perioden så stod matchen länge och vägde tills det att Robin Lindqvist kunde göra 4-3 och då kändes det som att Luleå skulle fixa det här, men efter målet så kom det istället en jätte anstromning från Frölunda som Luleå tillslut inte klarade av att stå emot och med sex minuter kvar att spela så låg 4-4 pucken bakom Mattias Modig i målet.
Matchen gick till förlängning och då klev han fram, Mats Lavander och frälste hemmapubliken när han krigade in pucken till 5-4 bakom Johan Holmqvist i Frölundakassen. Otroligt viktigt att Luleå får med sig extrapoängen idag, just med tanke på att det var så lite som skiljde lagen åt i tabellen inför matchen, nu drygade man ut avståndet ner till Frölunda med ialla fall en poäng.

Det var väldigt slarvigt spel från båda lagen men en rolig match om man tycker om att se mycket mål och samtidigt kastas mellan hopp och förtvivlan, det gjorde då jag under hela matchen, men som man brukar säga: