Bara att imponeras

Efter att ha sett Skellefteå-Brynäs så kan man inte annat än att imponeras av Skellefteå, man besegrar Färjestad med 4-1 och gör det fullt rättvist. En underhållande match som avslutades med ett litet smågruff där blandannat Pavel Skrbek var inblandad. I och med vinsten så gick Skellefteå upp på 69 poäng, samma poäng som trean Djurgården. Det enda negativa för Skellefteå var kvällens publiksiffra, 4075. Publiksnittet fortsätter att falla i Skellefteå Kraft Arena trots att man är så pass starka och inte förlorat på sju matcher nu i sin hemmaborg, vad kräver Skellefteåborna av sitt lag innan man börjar söka sig till matcherna?

Luleå fixade en poäng hemma mot Brynäs ikväll, förlust i sudden med 3-4. Luleå var länge illa ute i tredje  perioden då man låg under med 1-3. Men man visade moral då först Chris Abbott reducerade 17.36 och sedan kunde Pär Arlbrandt kvittera 19.15 med en man mindre på isen. Det blev förlängning och vid Luleåvinst så skulle man gå om Brynäs i tabellen, men för andra matchen i rad så förlorar man och den hete Stephen Dixon kunde avgöra för Brynäs med sitt andra mål för kvällen.

Ett glädjeämne i Luleå är dock att Pär Arlbrandt bara verkar bli bättre och bättre, ett mål sist mot Södertälje och ikväll gjorde han ett mål och ett assist.

Luleå visar en rikitgt bra lagmoral då man kommer ikapp till 3-3 i slutet av matchen, synd bara att den moralen verkar vara totalt bortblåst några minuter senare i förlängningen.