Så rättvist så rättvist

USA slog inatt ut Sverige med 5-2 och man gjorde det helt rättvist, Sverige visade än en gång att man är landet lagom och att citatet "bäst när det gäller" inte passar in på oss. Det är på tok för många individuella misstag och och de svenska backarna hade problem med USAs tokhöga forchecking. David Runblad hade inte alls någon bra dag, och när han klantade sig på blilinjen tilll USAs 4-2 mål så var det kört för Sveige. Jag skyller inte alls förlusten på honom, nej utan det var alldeles för inneffektivt framåt och man hade inte studsarna med sig.
Jacob Markström gjorde en jätte bra match men skulle ha tagit ett av USAs mål, tyvärr så lyckas även han darrra nu när vi behövde han som mest. Många tycker att det var en orättvis seger och att USA hade domarna med sig, och visst hade man det. Domarna kunde lika gärna åkt runt med USA tröjor och dömt, för att de hejade på USA var det inget snack om. Men det måste Sverige vara förberedda på, man vet att det fungerar så här, år ut och år in. Man kan inte skylla på det.

Sammanfattningsvis så kan man väl säga att Sverige gör en bra turnering men när det drar ihop sig till de stora mactherna så visar man att man har inte den där vinnarmentaliteten som USA och Kanada har.

Många hade väntat sig ett J-VM guld i år, inklusive jag. Men nu blir det som bäst en bronspeng, kan man kalla detta för ett fiasko? Ja, det kan man.




// Berglund


Kommentarer

Skriv något till Larsson & Berglund:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din åsikt:

Trackback
RSS 2.0