Erbjudit kontrakt

Luleå Hockey har enligt Norrbottens-Kuriren erbjudit den norkse backen Lars Lökken Ötsil ett kontrakt som gäller 1+1 år. Parterna ska diskutera förslaget efter påsk.

Jag tycker detta är en mycket intressant spelare som imponerade på mig när jag såg honom spela med Luleå under träningsmatchen i Piteå mot Skellefteå, han är högerfattad, har ett riktigt bra skott och jag tror inte att han skulle göra bort sig i Elitserien.

Här hittar ni mer information om honom.



// Berglund

Tippning semifinaler

Imorgon torsdag drar semifinalspelet igång, så här tror vi att det slutar.

Berglunds tips:

Hv71-Skelefteå 4-3
Kommentar: Hv71 fick en ganska enkel resa genom kvartsfinalen och får nu möta ett Skelefteå som inte kommer vika ner sig, dock så blir hemmaplan avgörande samt HVs fruktade PP.

Djurgården-Linköping 4-2
Kommentar: Djurgården ser starka ut och jag tror inte Linköping kommer mäkta med att vinna hela fyra matcher mot maskinen Djurgården.

Larsson tips:

Hv71-Skellefteå4-2
Kommentarer: HV71 fick en charter till semi medans Skellefteå fick en tuff serie det är både för och nackdelar. Tror HV kommer öppna sömnigt första matchen sen kommer man komma igång mer och mer. PP och hemmaplans fördel avgör men man ska komma ihåg att Skellefteå har + statistik mot Jönköpingslaget senaste två åren. 

Djurgården-Linköping-4-3
Kommentarer: De här kommer bli ett KRIG! Kan gå hur som helst men jag tror Hardy Nilssons coachning och hemmaplansfördel avgör.

Hur tror ni?

// Larsson&Berglund


En trevlig match

Ja gårdagens match blev riktigt trevlig, jag som neutral åskådare hoppades på en spännande match och det blev de verkligen. Precis som Larsson skriver så gjorde inte Skellefteå någon lysande insatts igår och jag var inte speciellt imponerad av deras spel.

Det jag däremot är imponerad över är deras bredd men framförallt deras fruktansvärda tyngd, man har dessutom ett grundspel att falla tillbaka på, det tillsammans med deras bredd och tyngd anser jag vara tre bidragande orsaker till varför Skellefteå lirar semifinal även denna säsong.

Strax så kommer jag och Larsson med våra semifinaltips, håll utkik på bloggen under eftermiddagen!



// Berglund

SEMIFINAL!

Inget mer behövs säga utom att Skellefteå besegrade  Färjesad med 2-1. AIK kanske inte gör sin bästa match i serien men visar vilken oerhörd moral och bredd det finns i truppen. FBK ställde upp smart hela matchen när man spelade styr hockey och spelade på Skellefteås misstag inte första gången vi ser at AIK har problem att föra matcherna. Men hemmalaget lyckas göra ett riktigt ''skitmål'' av Yared Hagos som vallar pucken in på något konstigt sätt.  Färjestad lyckas kvittera i andra perioden genom Dragan Umicevic i PP och då trodde nog inte många i hallen att AIK skulle resa sig när man spelat så dåligt men än en gång visar AIK MORAL. I tredje får AIK ett PP när förre Skelleftåe spelaren Kent Mcdonnel sitter utvisad. Brad Moran transporterar in pucken från kanten skjuter ett stenhård skott i kryssribban och då flög det mycket svordomar över hela arenan men i nästa moment serverar han Fredrik Warg en macka och han trycker in 2:an och ARENA TAKET LYFTES.

Summering: Skellefteå vinner sett till hela serien rätvisst där man skulle avgjort tidigare. Men det finns inget skönare än att avgöra en sjunde och sista match hemma!

Berglund kommer med sina tankar senare idag. Ska bli intressant vad han säger på en neutral post.

På torsdag drar vi igång med match hemma mot HV skjutersnett oj vad härligt med SEMIFINAL visst?

// Larsson


En stor fest som väntar

Imorgon 19:00, då drar den sjunde och helt avgörande kvartsfinalen igång mellan Skellefteå-Färjestad, för ett lag kommer det vara färdigspelat och för ett väntar Semifinal, mycket står på spel med andra ord.

Något annat roligt är att jag kommer att få uppleva den här rysaren på plats, som neutral åskådare.
Visst hade jag velat att Luleå skulle fått vara med och spela en sån här match men nu är läget som det är och det måste vi finna oss i.

Det man som neutral åskådare har fördel av i en sån här viktig match är:

*Oavsett vilket lag som vinner så blir man inte förkrossad och därmed så är inte kvällen förstörd.

*Hjärtat kommer aldrig att slå en frivollt för att sedan landa igen inom en som det alltid annars gör under ens eget lags matcher.

Det man går misste om som neutral åskådare är:

* Den enorma glädjen om ens favoritlag vinner.

* Det där pirriga som kommer krypande under matchdagen ju närmare man kommer nedsläpp. Pratade nyss med en Skelelfteåsupporter och han var redan jättenervös, undra hur han kommer må imorgon, stackarn...


Jag tror dock att alla ni Skellefteåfans inte kommer få eran kväll förstörd imorgon, att det kommer bli jämt behöver man inte heta Albert Einstein för att räkna ut, men Skellefteå kommer vinna och det blir i sudden med 2-1.



// Berglund


Omark och Harju lämnar

Linus Omark och Johan Harju har sagt upp sina kontrakt med Dynamo Moskva och kommer därmed att lämna Ryssland och KHL, ska bli intressant at se vart de hamnar.
Mitt tips är att Omark far till Edmonton och Harju väljer ett år med Luleå vilket skulle vara riktigt bra.

Färjestad besegrade Skellefteå igår med 2-1 och fixade därmed fram en sjunde avgörande match som spelas imorgon tisdag i Skellefteå. Otroligt häftigt och både jag och Larsson kommer vara på plats, ska bli riktigt roligt att se matchen från neutral synvinkel och jag tycker ändå att det så här på förhand är fördel Skellefteå, för hemma är de svårstoppade och det ska mycke till innan dem ska lyckas förlora en hemmamatch av den här kalibern, men det kan gå hursomhelst imorgon.

Godmorgon!



// Berglund

Kvalserien!

Dagens resultat från kvalserien är följande

Almtuna-Södertälje 1-3
Leksand-AIK 2-1
Rögle-Växjö 5-2

Det ser mer ut att det blir samma lag som förra säsongen i Elitserien, dock har Leksand en bra chans att knipa platsen av ett av lagen. Södertälje har full pott och om man ser till laget har SSK det klart bästa laget dock har de en väldigt dålig backuppsättning. Tror SSK är redan nu klara för ES nästa år och att Danmark och Leksand gör upp om den andra.

Imorgon avgörs ödet för de sista kvartsfinalerna. Så här kommer det sluta.

Färjestad-Skellefteå 2-3
Frölunda-Linköping4-2

Alltså dessa semi:
HV71-Frölunda
Djurgården-Skellefteå

Vad tror ni läsare, vem går vidare ?

// Larsson

Knock out!

Jaa det vart en knock out igår, där man totalt spelade ut Kaffebönorna från Karlstad. 36-18 i skott och 40-17 i tekningar talar sitt tydliga språk Skelleftåe ägde matchen från nedsläpp tills hesa fredrik gick. matchen då, jaa den vann skellefteå med 2-0 målen inprickade av Fredrik Ward och Pierre-Edourd Bellemare.

När Skellefteå spelar så här bra kan det gå hur långt som helst ända tills final tyvär spelar de inte alltid så här bra. När man inte spelar styrspelet utan stressar på backarna och forcheckar/backchekar över hela banan hänger inte många lag med skridskoåkningen.

Nu kan man spela avslappnad imorgon och förhoppningsvis bärga hem semi platsen för andra året i rad.

// Larsson

Modig ut-Rautio in

Nu så ska det vara klart att Mattias Modig lämnar Luleå Hockey för spel i Brynäs och ersätts av Oskarshamnmålvakten David Rautio som därmed återvänder tillbaka hem till moderklubben Luleå.

Enligt källor till Norrbotens-Kuriren så ska hela affären vara klar, både med Modig och Rautio men de själva är fåordiga och David tytcker det är kul att Luleå hört av sig men vill först och främst fokusera på den kvarvarande delen av säsongen med Oskarshamn.


// Berglund

Rond 5

Jaaa nu börjar det närma sig vem av lagen som når semifinal. Rond 5 spelas i Kraft Arena och är en otrooooooooligt viktig match av vilket lag som kommer koppla grepper om matchserien. Skellefteå bör vinna för att gå till semi medans FBK vid förlust får andra chansen hemma på söndag. Det är omöjligt att tippa någon vinnare i denna serie den är lika jämn som alla förutspådde och jag vågar inte tippa det får någon ''expert'' göra. Jag kommer att vara på plats för tredje slutspelsmatchen i rad och ett referat efter matchen komer jag att skriva.

Det är nu man skiljer agnarna från vetet.

Kommer AIK gå på knock out i femte ronden eller vinner något av lagen på poäng? Det återstår att se.

// Larsson

''Stort hjärta''

Precis som matchvinnaren Yared Hagos sa så gjorde kanske inte SAIK inte sin bästa match i slutspelet men man visar stort hjärta och man vill verkligen vinna. Första två perioderna var riktigt dåliga men då i tredje var Skellefteå tvungen att jaga och spela lite mer desperathockey. Man låg under med 2-1 efter två spelade akter och det var rättvis. När fem minuter återstår av tredje så får Ari Vallin hjärnsläpp och cross-checkar Jimmie Ericsson bakifrån och Skellefteå får PP. Det har inte stämt på hela matchen eller på hela säsongen men äntligen vart det     lite snurr. Den så kritiserade Brad Moran visade varför att han gjort 40 p två säsonger i rad. Annars har han varit väldigt blek i slutspelet och måste komma upp många snäpp om han ska få godkänd. När tre minuteråterstår passar Fredrik Warg en diagonal passning i boxen och Jimmie''Bockern'Ericsson lyckas hålla bort sin markering och trycka in kvitteringen.

Då gick det till sudden och det var inte bara jag som trodde på ÄNNU en suddenförlust men där fick jag fel. En tekning i offensiv zoon med dryga sex minuter spelade vinner Yared Hagos en tekning bakåt till Jyri Marttinen och han drar på ett slagskott och den styrs påskridskon av Hagos och han avgör. VILKEN KÄNSLA!

Ny match på fredag när Skellefteå spelar hemma igen en ny sudden kanske?

Det finns inge skönare än att vinna på sudden i ett slutspel. Det finns heller inge värre att förlora på sudden.

// Larsson


Kvällens slutresultat

Här är kvällens slutresultat:

Djurgården-Brynäs 2-1
Kommentar: Djurgården vann en ganska tät match där Djurgården ändå ska ha varit snäppet bättre än Brynäs och vann välförtjänt efter två mål av Christian Eklund. Djurgården kan avgöra matchserien hemma på fredag i Globen.

Linköping-Frölunda 3-4
Kommentar: En match som svängde fram och tillbaka målmässigt men Frölunda kunde knipa en otroligt viktig seger och kan nu spela avslappnat på fredag och för att sedan avgöra på hemmaplan, om man inte tar en ny bortseger på fredag vill säga.

Hv71-Timrå 2-0
Kommentar: Efter att ha sett denna match så kan jag säga att Timrå strider tappert men Hv är för bra och som jag skrev i det tidigare inlägget så kommer inte HV att släppa detta, 3-1 till HV i matcher och hemmamatch på fredag, det blir precis som jag trodde innan matchserien 4-1 i matcher till Hv71.

Skellefteå-Färjestad 3-2 SD
Kommentar: Ännu en match som gick till förlängning där Skellefteå kunde vinna den här gången, Larsson var på plats och jag kan nog lista ut att det kommer vara en väldigt nöjd Larsson som kommer att komma med en analys av matchen senare.



// Berglund


Hv71-Timrå på menyn

Larsson är på plats i Skellefteå ikväll för att se kvartsfinal 4 mellan Skellefteå-Färjestad. Det är minst sagt två viktiga matcher som vänat för Skellefteå då man har två raka hemmamatcher framför sig, två vinster där och jag tror man kommer fixa detta.

Själv så blir det en lugn och skön kväll i TV-soffan, ska nämligen se kvartsfinalmötet mellan Hv71-Timrå, kan bli en mycket underhållande match där Timrå kommer stärkta till matchen efter en seger med 6-3 hemma senast, men Hv71 är ruskigt svårstoppade på hemmais. Precis som för Skellefteå så har HV två raka matcher på hemmaplan och jag tror att vinst i kvällens match är ett måste för Timrå om man fortfarande vill ha en chans att gå vidare, för skulle Hv vinna ikväll så går man upp till 3-1 i matcher och har chansen att stänga matchserien hemma på fredag, den chansen släpper HV aldrig.

Här är läget i samtliga matchserier inför kvartsfinal 4 ikväll:

Djurgården-Brynäs 2-1 i matcher till Djurgården.

Hv71-Timrå 2-1 i matcher till Hv71.

Linköping-Frölunda 1-2 i matcher till Frölunda.

Skellefteå-Färjestad 1-2 i matcher till Färjestad.



// Berglund

Man kan inte annat än imponeras

I playoff-spelet till kvalserien slog man ut Mora samt Malmö, och i kvalserien fortsätter framgångarna för Almtuna utan begränsningar. I söndags åkte Leksand på torsk och ikväll i den andra omgången av kvalserien så fixade Uppsalalaget en poäng borta mot Rögle, otroligt bra gjort. Almtuna hade ledningen med 1-2 men Rögle kvitterade med endast 2:10 kvar att spela. Sedan så avgjorde också skåningarna på straffar, men för Almtuna så är allt detta bara en bonus, man får in extra pengar och man får otroligt bra marknadsföring.

Almtuna var på förhand ett mittentippat lag i Allsvenskan som skulle ligga och spela de obetydelselösa matcherna i mittenträsket av Allsvenskan, nu slåss man istället om en Elitseriebiljett.

Men, Almtuna har inget i en Elitserie att göra, det är inte bara det sportsliga som måste fungera i en klubb som ska spela i Sveriges högsta liga. För det första så måste man bygga om arenan som endast tar in 2500, sedan så tror jag helt enkelt inte att man har råd att lira där uppe, men visst hade det varit häftigt och jag är övertygad om att Almtuna inte ställt till det för de stora klubbarna för sista gången i den här kvalserien.

Här är slutresultat från kvällens två andra matcher som spelades i kvalserien denna kväll:

AIK-Södertälje 3-4
Leksand-Växjö 4-1


Jonas Rönnqvist har gjort succé som tränare i Almtuna, det är de minsta
man kan påstå.




// Berglund


Detroit fortsätter...

...att vinna i NHL, i natt besegrade man Pittsburgh med 3-1 efter att Henrik Zeterberg gjort två mål och ett assist, Zetterberg kan mycket väl komma att bli tungan på vågen om Detroit kommer fixa en slutspelsplats, Zetterberg är i en ruskig form och gör mål i princip varje match.

Skellefteå åkte på en ny tung suddenförlust igår mot Färjestad då den föredetta Luleåspelaren Lubos Bartecko kunde sätta 5-4 och avgöra för Färjetsad i den femte perioden. Nu väntar två raka hemmamatcher för Skellefteå, på onsdag och fredag.


// Berglund


Svindlade stor summa med pengar!

Norrbottens-Kuriren avslöjade idag att en föredetta anställd i Luleå Hockey ska ha svindlat klubben på en rejäl summa pengar, en chockartande nyhet. Enligt klubbdirektör Peter Jidström så rör det sig om en "betydande" summa, alltså förmodligen en summa med ganska många nollor bakom.

Vi har mest troligt inte hört det sista ordet av den här händelsen som trillade ner som en bomb under förmiddagen, en del talar om att elitlicensen ska vara i fara med tanke på Luleås tighta ekonomi innan detta kom ut.

Fortsättning följer.


// Berglund

Almtuna öppnade starkt

Almtuna besegrade ikväll Leksand med 4-2 och fick därmed en perfekt inledning på kvalserien, roligt för Rönnqvist gäng som går som tåget.

Övriga slutresultat:

Södertälje-Rögle 2-0
Växjö-AIK 5-6


// Berglund

Nu börjar ödesmatcherna

Idag drar Kvalserien till Elitserien igång och därmed så börjar ödesmatcherna att komma, sex lag men bara två Elitserieplatser. Jag personligen tror att Södertälje håller sig kvar men att Rögle får lämna sin Elitserieplats åt Leksand, ja i år tror jag att Leksand efter massvis med försök och satsningar lyckas ta sig upp.

Här är dagens matcher i omgång 1:

Södertälje-Rögle
Växjö-AIK
Almtuna-Leksand



// Berglund

Tung förlust

Då var vi på noll igen då efter dagens förlust mot Färjestad med 3-2. Återigen var Skellefteå bättre matchen igenom som i torsdags men man verkar ha tort krut i bössan. Bara 2 mål på 40 skott bedrövligt. Robin Rahm är en duktig målvakt men vi gör han bättre än vad han är vi måste börja sätta dit chanserna vi skapar och inte bränna solklara lägen och ma behöver inte dribbla sig i mål! Det som föll mest avgörande denna mcth var PP och effektiviteten.

Det som är skönt är att det kommer en ny match i Karlstad på måndag då kanske AIK kan ta en ny bortaseger? På onsdag kommer jag också vara på plats när kvartsfinal 4 spelas. En glädjande nyhet är att det var fullsatt 6001 på läktarna och ett härligt slutsplesdrag hoppas Skellefteå publiken kan fortsätta i samma stil.

Övriga resultat:

HV71-TIMRÅ 3-2 SD
DJURGÅRDEN-BRYNÄS 1-2 SD
LINKÖPING-FRÖLUNDA 6-2

//Larsson

Utjämnat

Det är utjämnat till 1-1 i matcher mellan Skellefteå-Färjestad efter att Färjestad ikväll besegrat Skellefteå på bortais med 2-3 i sudden, Larsson var på plats och kommer med sina tankar om matchen senare.

Utjämnat till 1-1 i matcher är det även i matchserien mellan Djurgården-Brynäs där Brynäs ikväll bortaslog Djurgården med 1-2 i sudden.

Hv71 har ryckt ifrån till 2-0 i matcher mot Timrå efter att ha vunnit ikväll med 3-2, även denna match avgjordes i sudden.

Den enda matchen som inte slutade med uddamålsseger var matchen mellan Linköping-Frölunda som slutade 6-2 till Linköping, även där står det nu 1-1 i matcher.

Tre av dagens/kvällens fyra matcher slutade med suddenavgörande, totalt har hitills fem av åtta matcher slutat med Sudden Death, det är ruskigt tight i årets slutspel.



// Berglund

Piteå rasade ihop...

...som ett korthus och förlorade kvällens match med 2-5. Piteå satt i förarsätet och hade en betryggande 2-0-ledning länge in i tredje perioden men en makalös vändning av Nacka såg till att Piteås J-20 mest troligt inte kommer att fixa en biljett upp till J-20 Superelit. Sett över hela matchen så var det ändå rättvist att Nacka vann, Nacka hade blandannat en puck i innerribban i andra perioden som inte blev något mål.

J-20 är otroligt härligt att titta på, fullt ös och massvis med tacklingar, självklart en hel del misstag men det bäddar bara för mycket målchanser.

Almtuna besegrade ikväll Malmö med 5-2 och är därmed klar för kvalserien för första gången, otroligt roligt för Uppsalalaget.



// Berglund

Slutspelet är igång...

...och det är precis så jämt och tight som vi kunnat förutspå, samtliga av gårdagens kvartsfinaler slutade med uddamålssegrar och två av dem gick till förlängning. På lördag är det dags för kvartsfinalomgång två.

Almtuna eller Malmö? ikväll får vi reda på vilket lag som blir det fjärde Allsvenska lag som får spela kvalserien till Elitserien, det står 1-1 i matcher och ikväll spelas den avgörande tredje matchen, i Almtuna.

Jag och Larsson drar till LF Arena ikväll för att beskåda Piteå Hockeys J-20 som i helgen kvalar till J-20 Superelit.
Första matchen ikväll då man möter Nacka.


// Berglund

VIKTIGT VIKTIGT!

Skellefteå AIK har skaffat sig ett perfekt läge efter att ha besegrat Färjestad med 3-2 BORTA! Nu har man skaffat sig ett grymt bra läge, man har råd att förlora en hemmamatch men ändå gå vidare. Skellefteå fortsätter spela bra som i grundserien men Färjestads försvarsspel var under all kritik när man bara lät AIK spelarna traska in på 2 av de 3 målen.

Kommer att vara på plats i ett kokande Skellefteå Kraft Arena på lördag och det lär inte bli sämre stämning efter en bortaseger mot Färjestad.

Andra matchresultat:

Timrå-HV71 2-3 sd
Frölunda-Linköping 4-3 sd
Brynäs-Djurgården 3-4

// Larsson

Inga större nyheter

Enligt Norrbottens-Kuriren så ska det nu vara klart med värvningarna Jonas Rönnqvist (tränare) och Jyri Marttinen, backen från Skellefteå. Båda är muntligt överrens med Luleå Hockey och saknar endast några detaljer i kontraktet innan det också ska vara påskrivet.

Inga större nyheter eftersom detta enligt vissa varit klart en längre tid.


// Berglund

Modig till Brynäs?

Brynäs succémålvakt Jacob Markström kommer mest troligt försvinna över till NHL och Florida Panthers näst säsong och nu är man ute efter en ersättare, Mattias Modig?

Ja enligt Sportbladet så är Brynäs ute efter Luleåmålvakten, Modig själv säger sig vara intresserad men att han inte har hört något från Brynäs.

Fortsättning följer.


// Berglund

Kvartsfinalerna...

...är nu valda och det blev inga större överraskningar i tränarnas val. Luleå är inte med men att inte följa SM-Slutspelet denna vår skulle kännas ungefär lika märkligt som att inte titta på "Kalle Anka" på julafton.

Här är mina kvartsfinaltips:

Hv71-Timrå 4-1
Kommentar: Timrå känns som en outsider men då allt stämmer för HV så är man ruskigt farliga, sorry Challe och resten av Sundsvall men ni vinner inte mer än en match.

Djurgården-Brynäs 4-2
Kommentar: Djurgården har imponerat denna säsong precis som Brynäs, men jag tror att Djurgården slår ut Brynäs med hjälp av hemmaplan plus att man kniper en match i Gävle.

Linköping-Frölunda 3-4
Kommentar: Jag tror på ett nytt slutspelsfiasko för Slavomir Leners mannar, Frölunda slår ur underläge och kan mycket väl skrälla.

Skellefteå-Färjestad 4-3
Kommentar: Den här kvartfinalserien är ruskigt svårtippad så jag tog faktiskt fram det berömda myntet och singlade slant om vilka som skulle gå vidare och det landade på Skellefteå, vi får väl se om västerbottningarna upprepar fjolårets fina prestation, att ta sig till semifinal. Tight kommer det bli.



// Berglund

Väntade val!

Precis som vänta vart de dessa kvartsfinaler:

HV71-TIMRÅ
DJURGÅRDEN-BRYNÄS
LINKÖPING-FRÖLUNDA
SKELLEFTEÅ-FÄRJESTAD

Matcherna drar igång på torsdag.

Och så här tror jag matchserierna slutar.

4-2 till HV71
4-3 till Djurgården
4-2 till Linköping
4-2 Skellefteå

Vad tror ni?

// Larsson

Nu börjar slutspelet!

Jaa nu var grundserien slut och denna upplaga av Elitserien har varit väldigt spännande in i det sista. Luleå tappade sin slutspelsplats i sista omgången mot ett formtoppat Timrå. En besvikelse såklart för alla omkring Luleå Hockey de matrialet man har ska man kunna vara iallafall på en säker slutspelsplats. Nu måste man städa ordentligt två missade slutspel på tre år är underkänt med kulturen i klubben där slutspel har varit en självklarhet. Frölunda har också floppat rejält med pengarna man besitter men man kan reparera det i ett slutspel.

Skellefteå AIK och Djurgården är två lag som har överraskat positivt framförallt Djurgården där ''Hårde-Hardy'' gjort ett fantastisk jobb med stockholmslaget.  Skellefteå AIK tar ett steg varje år nu är det första gången man smäller sig in bland top 4 KUL. Klubben tar småa steg varje år och det är roligt att se med små medel kan man utmana de stora grabbarna sett till 55 omgångar. Luleå missade slutspel iår men nästa år kan man utmana toppen med rätt köp och rätt ledarstab där jag förutsätter att man byter coacher och endel spelare. Tycker inte man ska tok köpa iår men kanske lite mer spets och någon ny lekkamrat till Abbotts. Jonte Hedström SKA bara inte vara kvar i klubben. 

Nu ikväll klockan 19:00 sänder Canal + slutsplesvalen och här kommer mina gissningar om val:

HV71-TIMRÅ
DJURGÅRDEN-BRYNÄS
LINKÖPING-FRÖLUNDA
SKELLEFTEÅ-FÄRJESTAD

Någon som tror något annat?

Nu kör vi! nu är träningsmatcherna slut!!!

// Larsson 

Många överraskningar

Ja årets Elitserie är färdigspelad och den innehöll en hel del överraskningar.

*Vem trodde att Djurgården skulle sluta tvåa?

*Timrå spurtade till sig en slutspelsplats och spelade bort Luleå från slutspelet i sista omgången, tråkigt men sant.

*Färjestad missar topp fyra för första gången sedan 2000, fjärdeplatsen kneps av Skellefteå.

Hv71 vinner serien och får alltså välja lag först inför slutspelet, valen av lag ser ni imorgon på Canal+sport 1 med start klockan 19:00.

Så här tror jag att lagen kommer välja:

Hv71-Frölunda

Djurgården-Timrå

Linköping-Brynäs

Skellefteå-Färjestad

Finns väl egentligen lite säkrare tips på hur lagen skulle välja men kände för att tippa lite skrällar, förhoppningsvis så slår någon av dem in.



// Berglund

Det var den säsongen

Luleå förlorar med 0-1 och missar slutspel. Det är bara att konstatera att om Luleå hade haft en hyfsad utdelning på alla sina chanser som man skapade ikväll så hade det blivit vinst, nu var man än en gång på tok för inneffektiva och kan därför ta semester nu.



// Berglund

Almtuna och Malmö vidare

Det blir Almtuna och Malmö som får mötas i play-off två där en plats till kvalserien står på plats, detta blev klart ikväll efter att Almtuna hemmabesegrat Mora med 5-2 och Malmö slagit Bofors hemma med 3-1.

Imorgon gäller det, Luleå-Timrå, i en förhoppningsvis fullsatt Coop Arena, tyvärr så kan jag som jag skrev i ett tidigare inlägg inte vara på plats imorgon och det grämer mig nå så fruktansvärt men det är bara att bita i det sura äpplet. Jag hoppas och tror på Luleåvinst imorgon för det är precis som André Samuelsson skriver på Kurirens hockeyblogg; Luleå har haft det svårt mot lag som ställt upp på egen blå och backat hem, Timrå måste vinna och har därmed inte den fördelen eftersom man måste gå på full fart framåt och det passar Luleå utmärkt då man får spela sitt kompakta försvarsspel och utnyttja sina snabba spelvändningar.

Det är i matcher som den här hjältar föds.
"Smärta går över, stolthet varar för evigt".



// Berglund


Viktig extrapoäng!

Guffan tog hem kvällens tipstävling med sina två rätt. Det var en på förhand lätttippad omgång men den bjöd på en del skrällar och mycket kryss vilket drog ner antalet rätt, Guffan var för övrigt den enda som prickade in skrällen Södertälje-Modo som slutade 3-2, imponerande och ett stort grattis till Guffan som tar hem kvällens tipstävling.

Till kvällens omgång då. Efter att ha sett Rögle-Luleå på TV ikväll så är det med blandade känslor man lämnnar TV-soffan. Luleå får med sig två poäng när man vinner i sudden med 3-4 och det innebär att ett lika resultat för Luleå hemma mot Timrå på lördag räcker för en säkrad slutspelsplats, Timrå måste ta tre poäng för att gå till slutspel. Luleå spelar stundtals bra men det blir ofta tempolöst och mycket slarv speciellt i defensiv zon då Luleå stundtals blir tillbaka tryckta av Rögleforwards. Ett moment i spelet som Rönnberg och Kyrö måste ta i tu med, visst det är aldrig lätt att gå ut och vinna mot ett lag som kan spela avslappnat och inte har något att spela för men om nu Luleå går till slutspel så måste dessa problem bort om man vill vinna någon match överhuvudtaget i en kvartsfinalserie.
Två poäng borta mot Rögle så ska man inte vara missnöjd men med tanke på att Luleå kunde säkrat slutspelsplatsen ikväll om man tagit tre poäng och just att man hade ett powerplay i slutet av matchen så lyckades man inte avgöra och det kändes självklart lite bittert. Det avgörande målet kom istället 1:37 in i förlängningen då Johan Fransson skjuter och Robin Jonsson var framme och styrde in skottet. Jaja, nu får Luleå ladda om batterierna och förhoppningsvis krossa Timrå hemma på lördag, lika räcker alltså men man ska alltid gå för vinst. Tyvärr kommer jag inte kunna vara på plats då pga förhinder men jag kommer att följa matchen på ett eller annat sätt, var så säkra.


Skellefteå förlorade sin första hemmamatch under 2010 ikväll då Frölunda i och med en 2-4 seger också blev klara för slutspel. Skellefteå ligger just nu på fjärdeplatsen med lika många poäng som femman Färjestad. Skellefteå möter Brynäs borta på lördag medans Färjestad tar emot Södertälje. Helt klart fördel Färjestad i den kampen inför sista omgången men Södertälje krigade ner ett villt kämpande Modo ikväll så man ska aldrig vara helt säker.

Modo gjorde en plattmatch mot Södertälje och är därmed borta från slutspelet.

På lördagkväll får vi alla svar om vilket som blir sista lag till slutspel, hur tror ni läsare att det kommer gå, vem tar den sista slutspelsplatsen, Luleå eller Timrå?

 

// Berglund


Igår...

...drog playoff ett i Allsvenskan igång och framgångarna för Jonas Rönnqvist krigargäng Almtuna fortsätter då man igår besegrade Mora borta med 4-5 efter sudden i den första matchen i bäst av tre. Almtuna har nu två hemmamatcher på sig att vinna en och därmed avancera till playoff två där man får möta segraren från den andra playoffserien mellan Bofors och Malmö, även där blev det bortavinst för Malmö med 1-2 i den första matchen och har nu precis som Almtuna två raka hemmamatcher på sig att bli klara för playoff två där en biljett till kvalserien står på spel.



// Berglund

Sista tippningen!

Jaa, nu var det sista tippningen i grundserien och här är våra tips:

Berglunds tips:

Skellefteå-Frölunda 1
Rögle-Luleå 2
Timrå-Djurgården 2
Södertälje-Modo 2
Linköping-Brynäs 1
HV71-Färjestad 2

Larssons tips:

Skellefteå-Frölunda 1
Rögle-Luleå 2
Timrå-Djurgården 1
Södertälje-Modo 2
Linköping-Brynäs 1
HV71-Färjestad 1

Här var våra tips kom in med era senast klockan 19:00 Torsdag (imorgon)

// Larsson & Berglund

Stabilt Luleå

Efter att ha sett kvälens match på plats i Coop Arena så kan man bara att konstatera att Luleå gjorde en stabil insatts och vann med 3-0, skotten vann man med 37-21. Tre oerhört viktiga poäng för LHF speciellt med tanke på att Timrå slog Frölunda borta med 1-2.

Jonathan Hedström fick göra sitt andra mål för säsongen då han satte dit 1-0 efter ett riktigt mönsteranfall, dessutom så hade han en assist på Niklas Olaussons 3-0 mål, kul för jonte.

2-0 stod Pär Arlbrandt för som fri med Södertäljemålvakten kunde pricka in pucken i mål framspelad av Chris Abbott.

Ett annat glädjande ämne ikväll var publiksiffran 5909 personer, en sak som är säker är att Luleåborna inte sviker då det drar ihop sig inför slutspurten av serien.

Nu väntar Rögle borta på torsdag, ingen lätt uppgift och det känns som att det kan gå lite hur som helst i den matchen.


Piteå Hockey är utslagna i playoff två efter att ikväll ha förlorat den avgörande matchen mot Asplöven med 3-2, tråkigt men sant.



// Berglund

Tack Skellefteå!

Ja det är bara att tacka, David Runblad tar intiativet och hittar in till Christian Söderström som kan trycka in pucken bakom Malek i Modokassen då det återstod endast tiondelar av matchen!

Så otroligt viktigt detta var, dessutom lyckas Skellefteå hålla undan i sudden då Modo hade ett par riktigt fina lägen men Modo får bara med sig en poäng och det innebär därmed att Luleå återigen har allt i egna händer, imorgon möter man Södertälje hemma som har hela NIO ordinarie spelare borta pga skador och avstängningar, vinner inte Luleå imorgon så är det skandal, finns inget annat än Luleåvinst imorgon.


Asplöven besegrade Piteå Hockey ikväll med 4-0 och vi får alltså en avgörande match imorgon.



// Berglund

Heja Skellefteå!

Ja oj vad jag ska heja på Skellefteå ikväll, match mot Modo borta, ingen lätt uppgift men en Skellefteåseger där skulle ju innebära att Luleå återigen har allt i egna händer när man sedan ska möta Södertälje hemma, Rögle borta och Timrå hema, vinster i de tre matcherna och en slutspelsplats är säkrad.
Men som sagt, först och främst ska Modo och Skellefteå mötas ikväll, oj vilken nagelbitare.

Enligt Kuriren så verkar Luleåspelarna vara GALET taggade inför morgondagens match mot Södertälje, eller vad sägs om följande meningar plockat från Kurirens hockeyblogg:

Det lyste i ögonen på Luleå Hockeyspelarna under dagens träningspass.
Robin Lindqvist pratade om revanschlusta.
- Vi måste fokusera på våran match i morgon. Inte titta på alla andras, sa han.

Jonathan Hedström gjorde mål på en retur från Pär Arlbrandt, Cam och Chris käftades i båset efter en anfallssekvens, Mats Lavander smällde i båsdörren så reglarna lossnade en tum och Niklas Olausson slog klubban hårt i sargen efter att hans femma släppt in ett mål mot Lindqvists.

Konstigt vore väl annars, dessutom så är Robin Lindqvist, Fredrik Styrman och även lite sensationellt Anders Burström mest troligt tillbaka i spel inför morgondagens match, men en match i taget, först Modo-Skellefteå ikväll, sedan efter den matchen så vet vi förutsättningarna inför morgondagens match i Coop Arena.

Piteå Hockey möter ikväll Asplöven för andra mötet i playoff två, vinst för PHC så innebär det playoff tre, förlust och det spelas an avgörande match i Hapapranda imorgon kväll.



// Berglund

Lasse Johansson

.. har inte gjort många misstag under sina år som sportchef i Skellefteå AIK:s organisation men nu måste han agera.  Skellefteå födde Joakim Lindström har fått sparken från Ryssland och KHL. Han har gjort 30 poäng i på 55 matcher vilket måste ses som väldigt bra. Nu ska Lasse ringa honom dirket och erbjuda han ett långtidskontrakt det är dags att han kommer hem nu.

Jag skrev ett inlägg tidigare om att Luleå ''måste'' ha hjälp från Skellefteå AIK. Det var många läsare som reagerade starkt att jag hade fel och att Luleå hade allt i sina egna händer.  Nu måste dock Luleå ha hjälp av AIK för jag tror inte Modo tappar päng mot varken Södertälje som var katastrofala igår och bottenplacerade Rögle.

// Larsson

Piteå Hockey har börjat bra

Mitt i all Elitseriehockey igår så glömde jag helt bort Piteå Hockey som igår inledde playoff två mot Asplöven med match hemma och det blev vinst med 6-3. Nu väntar två matcher borta i Happaranda, måndag och tisdag.
Piteå har nu alltså två matcher på sig att vinna och därmed avancera till playoff tre eftersom playoffserien spelas i bäst av tre matcher.


// Berglund


Tack och hej, slutspelet!

Ja efter förlust med 0-1 mot Djurgården ikväll så känns det lite som att chansen till en slutspelsplats krympte rejält, dessutom så leder Modo just nu med 1-2 borta mot HV71.

Matchen var en helt okej match att beskåda men man blir så fruktansvärt irriterad och frustrerad då man står på läktaren och ser hur Luleå bränner lägen efter lägen, tycker inte att Luleå är värda att gå till slutspel med de avsluten man visar upp idag som håller P-98 klass.
Mattias Modig gjorde en bra match men det misstag han gjorde kostade ett mål och det blev matchavgörande.
Modig ska plocka en fladderpuck som kommer mot mål men på nå vänster så lyckas han tappa in pucken i mål och 0-1 var ett faktum, men man ska absolut inte skylla förlusten på Modig som annars var riktigt bra och hade bara Luleå förvalltat sina målchanser framåt bättre så hade man vunnit ikväll, nu blir det en nagelbitarvecka här framöver med start på måndag då Modo möter Skellefteå

Skellefteå krossade Södertälje ikväll med 7-2 men matchens höjdpunkt var det jätteslagsmål som utbröt och som resulterade i totalt åtta matchstraff. Fyra Skellefteåspelare är avstängda till mötet med Modo och det gynnar såklart Modo.

Men som sagt, skulle bara Luleå gjort sitt så skulle vi inte behövt oroa oss för Modos match ikväll, visst hade det varit bra om Modo förlorat ändå, men nu är Modos match betydligt mer viktig än vad den hade varit vid en Luleåseger ikväll, härnäst väntar Södertälje hemma på tisdag, Södertälje som även dem fick fyra avstängda spelare mot Skellefteå ikväll.



// Berglund

Jimmie Ericsson!

Ja den mannen är klar för 5 år framöver och det kan sammanfattas med ett ord SKÖNT! Han har inga klausuler i kontraktet och kommer  att vara i Skellefteå i 5 år om inte han hyrs ut till Ryssland så AIK får lite extra cash. Kan nästan låva att Jimmie kommer bli kapten nästa år efter Chrisoffer Norgren.

// Larsson

Luleå får konkurrens!

Luleå får konkurrens av den offensive backen Lars Lökken Östli. 23 åringen var på test i Luleå under OS uppehållet och spelade en träningsmatch mot Skellefteå där gjorde ett mål. Redan före säsongen ville Modo köpa Lars men han valde då att stanna kvar i Norge. Hans agent Harald Lone säger att han mest troligt kommer spela i Sverige nästa år och det kommer säkert bli en rejäl jakt om denna Norrbagge. Skellefteås Lasse Johansson lär vara intresserad av han aktier sen han såg vilken offensiv skicklig spelare Lars är, den spelartypen har Skellefteå letat i 4 år.

// Larsson

Årets hittills viktigaste match!

Imorgon tar Luleå Hockey emot Djurgården hemma och det är utan tvekan årets hittills viktigaste match. Modo möter Hv71 borta och kommer inte vinna, hoppas jag. Därmed så skulle Luleåvinst och Modoförlust imorgon innebära att Luleå har råd att förlora en av de efter Djurgårdsmatchen tre återstående matcherna, även om Modo skulle gå rent i resten matcherna efter lördsgens omgång.

Timrå har ett otroligt tufft spelprogramm kvar samtidigt som man möter Luleå i sista omgången i Coop Arena. Dessutom så möter man Brynäs imorgon och där blir det inga poäng även om man har hemmaplan, så Timrå behöver vi inte oroa oss för lika mycket, även om man tog en fin skalp igårkväll mot Färjestad borta.

En slutspelsplats står på spel för Luleå imorgon, tre poäng imorgon och man kommer greja slutspel, vid förlust så är det tyvärr bara att glömma slutspel, punkt slut.



// Berglund

Underbart!

Skellefteå AIK är nu helt klara för slutspel för tredje året irad, grädde på mosen är att inte lillebror Luleå Hockey kan gå om oss SKÖNT! Skellefteå vinner idag mot starka Djurgården och ligger nu på samma poäng som DIF men sämre målskillnad. Nu laddar vi för tablett kross på lördag när Skellefteå möter Södertälje borta. Tre poäng är ett måste där om vi ska ligga top 4.

Kollega Berglund skrev att Luleå gjorde en helt okej borta match mot HV71 men nu när det är slutspelskaraktär på matcherna räcker det inte med en OKEJ match det måste vara BRA matcher. Luleå är neddraget i en slutspelsfajt med norrlandskollegorna Modo och Timrå. Luleå måste få drag hjälp av andra lag ex Skellefteå AIK, som har kvar at möta Modo borta. Modo som går som tåget hemma med 10-3 och idag 8-0 , inte illa. Hoppas verkligen att Luleå orkar hålla den sista slutspelsplatsen nu är alla matcher måste matcher.

Nå bloggläsare går Luleå Hockey till slutspel?

// Larsson

En helt okej match

Ska börja med att gratulera Danne, Guffguff och bloggkollega Larsson som tog hem kvällens tipstävling med sina fem rätt vardera, grattis!

Luleå gör en helt okej bortamatch ikväll men Hv71 var lite effektivare och vinner med 5-3.
Luleå strider in i det sista men räcker som sagt inte till, nu väntar Djurgården hemma på lördag, en ruskigt viktig match med tanke på att både Modo och Timrå vann ikväll och närmar sig därmed Luleå som fortfarande ligger ovanför slutspelssträcket.

Skellefteå besegrade just Djurgården med 4-3 ikväll efter en dramatisk avslutning, Skellefteå kunde dock hålla undan och tog därmed sin elfte raka hemmaseger, man har nu ordentlig vittring på tredjeplatsen i tabellen som just nu Djurgården ligger på med lika många poäng som Skellefteå men Djurgården har bättre målskillnad.

Nya matcher på lördag, nya tag då.



// Berglund

Reducerat!

Lidhammar reducerar, känns ändå tufft men två mål på tre minuter är ingen omöjlighet.

// Berglund


Detta är inte bra

Modo fixar sig en ruskigt bra målskillnad inför slutspurten av serien, 8-0 nu mot Linköping.

Som rubriken säger: Detta är inte bra.

På tal om negativa saker, 5-2 till Hv71 nu. Det här är en mardrömmskväll för oss Luleåsuppportrar.


// Berglund

Ridå ner!

4-2 till Hv71, nu känns det kört. Luleå orkade komma tillbaka från ett tvåmålsunderläge en gång, man orkar inte göra det en gång till...


// Berglund

Tungt...

Hv71 gör 3-2 i powerplay fem mot tre efter en korrekt utvisning på Hellström som har klubban i midjan på Thörnberg, dock så slänger sig Thörnberg nå så fruktansvärt utan att det blir någon utvisning på honom för fillmning, extra irriterande med tanke på att Pär Arlbrandt åkte ut för just fillmning i första perioden i en liknande sittuation.
Fem mot tre och 3-2 till Hv.

Samma nivå åt bägge håll tack!


// Berglund

Luleå kvitterar!!

2-2 nu i Jönköping genom Mats Lavander, viktigt med tanke på att Modo verkat käka taggtråd till frukost, de kör över Linköping fullständningt. 4-0 just nu, kan nog bli mer.


// Berglund

Det fortsätter...

...att gå emot Luleå, Färjestad-Timrå 0-2, nu har Timrå helt plötsligt vaknat...


// Berglund

Allt går emot Luleå

Modo-Linköping 2-0.
Frölunda-Södertälje 1-0
Hv71-Luleå 2-1

Inga resultat går Luleås väg.

Dock lite ljusare nu efter att Niklas Olausson reducerat för Luleå i spel fem mot tre.



// Berglund

OJOJOJ!

Jag tyckte att hockeyligan var på rätt spår med en nytöndning med straffar och ny slutspelsform men nu har det gått utförs. Hockeyligan har förhandlat ett nytt tv avtal med ytterligare 8 miljoner till alla ES klubbar än så länge är de bra. Man har också tänkt att stänga Elitserien så ingen kan åka ut men ingen kan komma upp heller. Vi får ingen utveckling på spelarna och Hockeyallsvenskan som kanske är Europas bästa andraliga kommer bli katastrofalt dålig där inte toppklubbarna kommer satsa lika mycket som nu. En spännande fortsättning på en ny svensk såpa. Ett positivt är väl att inte Skellefteå AIK kommer att åka ner till AS igen.

// Larsson


Tipstävling V.9

Då var det dags för den förtsa tipstävlingen efter OS, så här tror vi att morgondagens matcher slutar:

Berglunds tips:

Skellefteå-Djurgården 2
Modo-Linköping 2
Brynäs-Rögle 1
Färjestad-Timrå 1
Hv71-Luleå 1
Frölunda-Södertälje X

Larssons tips:


Skellefteå-Djurgården 1
Modo-Linköping 1
Brynäs-Rögle 1
Färjestad-Timrå 1
Hv71-Luleå 1
Frölunda-Södertälje 1


Det är våra tips, kom in med era innan pucken släpps klockan 19:00 imorgon torsdag.



// Larsson&Berglund

Jonas Rönnqvist tar över...

...som tränare i Luleå Hockey nästa säsong, i allafall om man ska tro sportbladet som i artikeln också meddelar att Bert Robertsson kommer bli assisterande tränare till Jonas. Duon har gjort ett jättebra jobb med Almtuna i Allsvenskan som just nu ligger på en direktplats till kvalserien som når upp till högsta ligan, Elitserien.
Tydligen så ska han ha nobbat Skellefteå och det innebär att Västerbotningarna får fortsätta leta tränare, enligt rykten så ska Johan Garpenlöv vara aktuell som nu tränare för Skellefteå eftersom Hans Särkijärvi med största säkerhet kommer ta över Linköping.

Skellefteå förlorade mot just Linköping igår med 4-2 och tydligen så ska Skellefteå inte tagit vara på sina chanser plus att man drog på sig för mycket utvisningar.

Imorgon är det full omgång i Elitseriehockeyn och då är det även dags för den första tipstävlingen efter OS, mitt och Larssons tips dyker upp på bloggen senare ikväll.




// Berglund

Tillbaka!

Äntligen är jag tillbaka i sköna kalla norrland. Efter en weekend i England har jag laddat batterierna och ser fram emot en slutspurt i ES som är otroligt intressant. Igår studsade pucken rätt väg på många håll då Skellefteå AIK blev klart för slutspel. Ikväll har man en otroligt tuff match som väntar när man möter Linköping på bortaplan. Linköping fick spö med 4-1 där Luleå ska ha ägt matchen fullständigt. AIK vann sin första sd match för säsongen när Timrå besegrades med 5-4.  Ska bli skönt när träningsmatcherna är färdiga när vi går in i slutspelet.

// Larsson

Kostsam förlust

Förlsut med 1-2, Robin Lindqvist, Marcus Hurtig klev av på grund av skador och Emil Lundberg samt Robin Jonsson utgick under matchen på grund av magsjuka. För Marcus Hurtig såg det inte alls nå bra ut som länge låg kvar på isen innan han haltandes kunde ledas ut till omklädningsrummet, på läktaren snackades det om en korsbandsskada vilket i sånna fall mest troligt innebär att det är slutspelat för Marcus resten av säsongen.

Första perioden slutade 0-0 efter att de två huvuddomarna haft huvudrollen genom att ta de mest korkade och underliga utvisningarna åt bägge håll för att sedan släppa de mest solklara hackningarna och tripingarna. Nämner inte vilka domarna var, det får ni räkna ut själv...

I andra är det länge ställningskrig med mycket heta känslor och det är Färjestad som kan ta ledningen i matchen efter 6:57 i andra perioden.

I den tredje perioden jagar Luleå kvittering men åker på en rejäl kalldusch när Kent McDonell helt fri kan sätta 0-2 då Luleå dessutom spelade powerplay. Luleå besvarar dock elden snabbt och bara femtio sekunder senare så kan Cam Abbott styra in Kristoffer Berglunds skott, reducerat. Tyvärr så blev det aldrig riktigt farligt framför Henrik Karlsson i Färjestadskassen. Färjestad backade hem och Luleå hade stora problem med att ens ta sig in i anfallszon då man hela tiden mötte en köttmur av Färjestadsspelare. I slutet av matchen fick man lite tryck men det blev aldrig ritkigt farligt. Dock så brände Abbott ett jätteläge då han kom helt fri med Henrik Karlsson och gjorde sin vanliga kroppsfint men denna gång läste Karlsson sönder den, detta var dock inte i slutet av matchen

Färjestad spelar grisigt och Emil Kåberg åker runt och delar ut efterslängar stup i kvarten, precis som han ska göra. Tycker domarna förstör första perioden då lagen nästan hela tiden får ägna sig åt Box eller Powerplay. Man såg hur allt boxplayspel för Luleå i förtsa perioden tog ut sin rätt i slutet av matchen då Luleåspelarna såg otroligt sega ut.

Jaja, bara att bita i det sura äpplet och ta nya tag mot HV71 på torsdag, Modo förlorade också ikväll så poängavståndet ner till Modo är oförändrat.

Piteå Hockey är klara för Playoff två etfer att ha slagit ut Sollefteå, ikväll blev det vinst för Piteå hemma med hela 7-2.


// Berglund


Ny måstematch

Ikväll gästar Färjestad Coop Arena, och det innebär ett nytt krig och en ny måstematch. Färjestad kommer vara ruskigt revanschsugna sedan förnedringen mot Modo senast så Luleå måste spela minst lika disciplinerat i försvarsspelet som sist mot Linköping samt ta vara på de lägen som bjuds framåt om man ska vinna denna match.

Luleå har dock en kraftig plusstatistik på Färjestad, av de fyra tidigare mötena så har Luleå vunnit tre.
1-2 borta efter sudden, 2-0 hemma och 1-2 borta. Färjestad vann första matchen lagen emellan just i Coop Arena med 2-3 tidigt i höstas.

Luleå mönstrar precis samma lag som senast mot Linköping vilket innebär att endast Anders Burström saknas på spelarfronten, Mattias Modig fortsätter i kassen.
I Färjestad så finns inte Lubos Bartecko med efter den otäcka smäll han fick under OS. Marcus Johansson är sjuk och ersätts av Robin Sterner. Backen Severin Blindenbacher är tillbaka efter sitt OS-uppdrag med Schweiz och Henrik Karlsson vaktar kassen.

Åker upp ikväll för att se matchen och som jag skrev tidigare så måste Luleå spela sitt strikta och tighta försvarsspel samt ta vara på lägena man får framåt i både fem mot fem och i powerplay.

För Färjestad kommer vara toktaggade, var så säkra!



// Berglund

Sidney Crosby!!!!

Sidney Crosby avgör en helt fantastisk OS-final mellan Kanada-USA. Kanada ledde med 2-1 då det återstod endast sekunder av den tredje perioden men USA lyckades kvittera till 2-2 genom Zach Parise. I förlängningen så är det ett oerhört högt tempo och tillslut så får Crosby pucken framför USA:s kasse och med ett snabbt och rappt skott så avgör han finalen och ser till att taket lyfter i arenan.

Satt och hoppades på USA men man måste ändå säga att Kanada var snäppet bättre och kändes lite tyngre än USA. Grattis Kanada!




// Berglund

RSS 2.0