Ny måstematch

Ikväll gästar Färjestad Coop Arena, och det innebär ett nytt krig och en ny måstematch. Färjestad kommer vara ruskigt revanschsugna sedan förnedringen mot Modo senast så Luleå måste spela minst lika disciplinerat i försvarsspelet som sist mot Linköping samt ta vara på de lägen som bjuds framåt om man ska vinna denna match.

Luleå har dock en kraftig plusstatistik på Färjestad, av de fyra tidigare mötena så har Luleå vunnit tre.
1-2 borta efter sudden, 2-0 hemma och 1-2 borta. Färjestad vann första matchen lagen emellan just i Coop Arena med 2-3 tidigt i höstas.

Luleå mönstrar precis samma lag som senast mot Linköping vilket innebär att endast Anders Burström saknas på spelarfronten, Mattias Modig fortsätter i kassen.
I Färjestad så finns inte Lubos Bartecko med efter den otäcka smäll han fick under OS. Marcus Johansson är sjuk och ersätts av Robin Sterner. Backen Severin Blindenbacher är tillbaka efter sitt OS-uppdrag med Schweiz och Henrik Karlsson vaktar kassen.

Åker upp ikväll för att se matchen och som jag skrev tidigare så måste Luleå spela sitt strikta och tighta försvarsspel samt ta vara på lägena man får framåt i både fem mot fem och i powerplay.

För Färjestad kommer vara toktaggade, var så säkra!



// Berglund

Kommentarer

Skriv något till Larsson & Berglund:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din åsikt:

Trackback
RSS 2.0