Kostsam förlust

Förlsut med 1-2, Robin Lindqvist, Marcus Hurtig klev av på grund av skador och Emil Lundberg samt Robin Jonsson utgick under matchen på grund av magsjuka. För Marcus Hurtig såg det inte alls nå bra ut som länge låg kvar på isen innan han haltandes kunde ledas ut till omklädningsrummet, på läktaren snackades det om en korsbandsskada vilket i sånna fall mest troligt innebär att det är slutspelat för Marcus resten av säsongen.

Första perioden slutade 0-0 efter att de två huvuddomarna haft huvudrollen genom att ta de mest korkade och underliga utvisningarna åt bägge håll för att sedan släppa de mest solklara hackningarna och tripingarna. Nämner inte vilka domarna var, det får ni räkna ut själv...

I andra är det länge ställningskrig med mycket heta känslor och det är Färjestad som kan ta ledningen i matchen efter 6:57 i andra perioden.

I den tredje perioden jagar Luleå kvittering men åker på en rejäl kalldusch när Kent McDonell helt fri kan sätta 0-2 då Luleå dessutom spelade powerplay. Luleå besvarar dock elden snabbt och bara femtio sekunder senare så kan Cam Abbott styra in Kristoffer Berglunds skott, reducerat. Tyvärr så blev det aldrig riktigt farligt framför Henrik Karlsson i Färjestadskassen. Färjestad backade hem och Luleå hade stora problem med att ens ta sig in i anfallszon då man hela tiden mötte en köttmur av Färjestadsspelare. I slutet av matchen fick man lite tryck men det blev aldrig ritkigt farligt. Dock så brände Abbott ett jätteläge då han kom helt fri med Henrik Karlsson och gjorde sin vanliga kroppsfint men denna gång läste Karlsson sönder den, detta var dock inte i slutet av matchen

Färjestad spelar grisigt och Emil Kåberg åker runt och delar ut efterslängar stup i kvarten, precis som han ska göra. Tycker domarna förstör första perioden då lagen nästan hela tiden får ägna sig åt Box eller Powerplay. Man såg hur allt boxplayspel för Luleå i förtsa perioden tog ut sin rätt i slutet av matchen då Luleåspelarna såg otroligt sega ut.

Jaja, bara att bita i det sura äpplet och ta nya tag mot HV71 på torsdag, Modo förlorade också ikväll så poängavståndet ner till Modo är oförändrat.

Piteå Hockey är klara för Playoff två etfer att ha slagit ut Sollefteå, ikväll blev det vinst för Piteå hemma med hela 7-2.