''Stort hjärta''

Precis som matchvinnaren Yared Hagos sa så gjorde kanske inte SAIK inte sin bästa match i slutspelet men man visar stort hjärta och man vill verkligen vinna. Första två perioderna var riktigt dåliga men då i tredje var Skellefteå tvungen att jaga och spela lite mer desperathockey. Man låg under med 2-1 efter två spelade akter och det var rättvis. När fem minuter återstår av tredje så får Ari Vallin hjärnsläpp och cross-checkar Jimmie Ericsson bakifrån och Skellefteå får PP. Det har inte stämt på hela matchen eller på hela säsongen men äntligen vart det     lite snurr. Den så kritiserade Brad Moran visade varför att han gjort 40 p två säsonger i rad. Annars har han varit väldigt blek i slutspelet och måste komma upp många snäpp om han ska få godkänd. När tre minuteråterstår passar Fredrik Warg en diagonal passning i boxen och Jimmie''Bockern'Ericsson lyckas hålla bort sin markering och trycka in kvitteringen.

Då gick det till sudden och det var inte bara jag som trodde på ÄNNU en suddenförlust men där fick jag fel. En tekning i offensiv zoon med dryga sex minuter spelade vinner Yared Hagos en tekning bakåt till Jyri Marttinen och han drar på ett slagskott och den styrs påskridskon av Hagos och han avgör. VILKEN KÄNSLA!

Ny match på fredag när Skellefteå spelar hemma igen en ny sudden kanske?

Det finns inge skönare än att vinna på sudden i ett slutspel. Det finns heller inge värre att förlora på sudden.