Detroit föll i första matchen

I natt spelades den första conference-semifinalen mellan Detroit-San Jose och det var San Jose som kunde lämna isen som segrare. Slutresultatet skrevs till 4-3 för Sharks som fick en riktig drömöppning i matchen då det stod 3-0 till San Jose efter tio minuters spel i fötsta perioden. Alla tre målen inom loppet av 1.19!
Detroit orkade aldrig hämta sig trots en reducering av Daniel Cleary i slutet av första perioden.

Detroits målskyttar: Daniel Cleary, Brian Rafalski och Johan Franzén.

San Joses målskyttar: Joe Pavelski X2, Dany Heatley och Devin Setoguchi.


Sverige föll på straffar igår mot Tjeckien i öppningsmatchen av LG Hockey Games, imorgon väntar Ryssland som besegrades av Finland igår med 5-4 i Sudden Death.




// Berglund

Lidhammar klar för ny klubb

Mikael Lidhammar fick inget nytt kontrakt av Luleå och har nu sökt sig neråt i landet och skrivit på för Bofors i Allsvenskan. Ett bra val tycker jag där Lidhammar får utvecklas vidare som hockeyspelare på en lite lägre nivå, han kommer förmodligen få betydligt mer speltid i Bofors än vad han skulle fått i Luleå om han stannat.


// Berglund

Det blev en finne

Lars Bergström har offentliggjort Luleås värvning som det så länge surrats om och det blev inte super-tjecken Roman Cervenka. Spelaren som Luleå har värvat är Joonas Vihko som gjorde 40 poäng i finska ligan den gågna säsongen.

Här är hittar ni mer fakta om honom.



// Berglund

Snudd på BRAGD

Jag var uppe i natt och såg den avgörande matchen mellan Montreal-Washington och jag kan säga att jag är mäkta imponerad av Montreal som vinner matchen med 2-1 och därmed slår ut en av förhandsfavoriterna till Stanley Cup bucklan. Som rubriken lyder, det är snudd på bragd.

Montreal slutade åtta i östra conferencen och fick möta Washington som ganska överlägset vann östra conferencen. Alla hade räknat ut Montreal innan matchserien och alla hade räknat ut dem när Washington hade 3-1 i matcher och endast behövde vinna en till för att gå vidare, då tog Motreal TRE raka!

För Montreal vätar nu i Pittsburgh conference-semifinalen. Detta blir en otroligt intressant matchserie som känns nästan omöjlig att tippa utgången på.

Här är alla Conference-semifinaler:

Detroit-San Jose

Montreal-Pittsburgh

Philadelphia-Boston

Vancouver-Chicago


Vi har många härliga matcher framför oss!



// Berglund


Detroit vidare

Detroit besegrade i natt Phoenix med 6-1 i den avgörande kvartsfinalen och är därmed klara för conference-semifinal, där väntar Niclas Wallins San Jose Sharks. Precis som jag trodde så blev rutinen väldigt avgörande i matcher av den här karaktären då det är vinna eller försvinna och det var också en gammal räv som klev fram, kapten som han är hänförde han sitt lag och satte två mål i nattens match, Nicklas Lidström kan fortfarande. Var så säkra.

I natt är det dags för en ny match där det är vinna eller försvinna, den sjunde matchen mellan Montreal-Washington. Inför matchserien hade jag tippat 4-2 i matcher till Washington och jag visste att Montreal skulle störa "Bäckis" och company en del men att det skulle gå till sju matcher hade jag inte räknat med. Washington har hemmaplansfördel och det kan mycket väl bli avgörande men man får inte alls räkna ut Montreal, det kan gå hur som helst i natt.


Imorgon drar LG-Hockeygames igång, här är Sveriges matcher:

Torsdag 29/4 (imorgon)
Tjeckien-Sverige kl. 19:30

Lördag 1/5
Sverige-Ryssland kl. 15:25

Söndag 2/5
Sverige-Finland kl. 15:30



// Berglund

Det talar för att det blir Cervenka

Det har som Larsson skrev tidigare idag florerat en hel del rykten den senaste tiden och folk har spekulerat åt höger och vänster liksom jag. Nu verkar det i allafall vara klart att det är super-tjecken Roman Cervenka som är klar för Luleå Hockey.

Enligt uppgifter till NSD så ska det vara Roman som det rör sig om och om så är fallet så vore det ju för bra för att vara sant. Jag vågar inte ta ut något i förskott och börja fira innan Lars "Osten" Bergström har offentliggjort vilken spelare det handlar om.

Ska bli intressant att följa fortsättningen och se hur länge "Osten" kommer hålla oss på sträckbänken.


I natt är det dags för den sjunde avgörande matchen i Stanley Cupslutspelet mellan Detroit-Phoenix.
Phoenix har hemmaplan och jag tror att Detroit kommer få det tufft men att deras slutspelsrutin ändå kommer ta dem vidare till nästa runda i slutspelet.



// Berglund

''Spets''

Under gårdagens presskonferens sa Osten att Luleå har sajnat en spetsspelare. Under dagen har det cirkulerat några namn.

Först hörde jag: Niko Dimitrakos senare Petr Sykora (den yngre) och nu sist en jättebomb Roma Cervenka.

Om Luleå skulle landa Cervenka skulle det vara årets värvning i Elitserien. En jättenyttig spelar som är brapå allt 74poäng säger allt och vi behöver inte älta något mer.

Spännande upplösning,som Skellefteå supporter vill jag helst inte se honom i Luleå en lagom spetsspelare räcker typ Dimitrakos/Sykora.

// Larsson

Andersson också klar

Robin Andersson har skrivit på ett try out-kontrakt för Luleå Hockey som sträcker sig fram till jul, detta säger Robin själv till Kurirens hockeyblogg.

Och det verkar vara mer på G. Klicka här.


// Berglund

Nu händer det grejer!

Luleå Hockey har hållt presskonferens och här är det som har blivit klart:

Daniel Henriksson - Ny målvaktstränare på heltid.

David Rautio klar, har skrivit på för två år.

Elias Fälth - klar

Lars Lökken Ötsli - klar

Simon Hjalmarsson - klar

Sebastian Meijer - klar

Kim Karlsson, har skrivit på ett tvåväggskontrakt så han kan röra sig mellan Luleå och Almtuna.


Min personliga reaktion är mycket positiv. Två offensiva backar och några riviga forwards som nog kommer passa in i Rönqvists spelstil. Bra också med en målvaktstränare som jobbar på heltid, Fredrik Mikko är säkert jätteduktig men det funkar inte i längden att ha han är uppe lite då och då.



// Berglund

Presskonferens

Luleå Hockey håller en presskonferens idag 13:30, ska bli spännande att se vad de nu har i kikaren.


// Berglund

Hemma igen

Är hemma från Tjeckien och vill bara gratulera HV71 som blev svenska mästare denna säsong. Ännu en gång gick matchen till sudden och där visade Jönköpingsgänget återigen att man har den spets som krävs för att vinna.
Grattis!

Har haft måttlig koll på vad som hänt här hemma på hockeyfronten då jag varit borta men kan väl säga så här att när nyheten om Johan Franssons femårskontrakt nådde mig så blev ju inte resan tråkigare precis.

Luleå har som ni kunnat läsa på bloggen då jag har varit borta fått ett par spelare klara precis som Skellefteå.

Nu kan man lägga full fokus på Stanley Cup som är i full gång och Hockey-VM som stundar om ett tag. Självklart fortsätter vi att hålla full koll på den "löjliga säsongen" silly season.



// Berglund


Simon Hjalmarsson

Enligt Kuriren är Simon Hjalmarsson till 99% klar för Luleå Hockey. Simon kommer från en säsong med Rögle BK där han gjorde 20 poäng på 53 matcher, det får klassas som OK i ett bottengäng som Rögle. Däremot i kvalserien blommade han ut och gjorde 9 poäng på 10 matcher. Simon kommer eventuellt spela med Abbott ett bra komplement. Den tredje länken i den kedjan hittade inte Luleå förra säsongen någonting som kommer vara en nyckel till både slutspel och eventuellt längre. Kanske den främste nyckeln tillsammans med ett bra målvaktsspel och Johan Franssons medverkan i laget.

För Skellefteå är det lugnt nu, Lasse brukar sällan göra klar med spelare under helgen så vi får ta nya tag nästa veckan. De stora bomberna (om det kommer sådana) kommer nog senare efter VM och slutspelen på andra sidan Atlanten.
En önskespelare är denna kraftfulla forward:

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=8955

Han är dock dyr tror jag men hans namn har varit högt på önskelista på NP:S forum i många år.

I eftermiddag klockan 16:00 kan vi få se sista hockey matchen för säsongen i Elitserien när Djurgården har sin sista hemmamatch. De är piskade att vinna för att serien inte ska vara död, alla vi hoppas på en sjunde avgörande match vilket skulle vara grymt häftigt.  Den spelas på måndag isf. Måste kritisera Hockeyligan hur kan man lägga en eventuellt 7 och avgörande match på måndag? Någon som kan förklara detta?

// Larsson 

// Larsson

Johan Fransson!

Jag var väldigt tveksam till Luleås backsättning inför nästa säsong men de har ändras på några timmar. Ikväll klockan 20:00 ritade Johan Fransson på ett 5 års kontrakt med Luleå Hockey. Efter säsongen 2010/2011 har han dock lite olika klausuler. Men Johan som är 25 år med 2 barn lär inte vilja flytta fårn tryggheten i Luleå i första taget. Johan gjorde sin klart bästa säsong med 30 poäng då han axlade mandeln från Mr Obsut. Han kommer tillhöra en viktig kugge i kommande säsong för luleå. Ser intressant ut med tre rightbackar de kan bli ett riktigt bra powerplay. Nu saknar bara Luleå ett komplement till Abbotts efter det sätter nog ekonomin stopp för Luleå efter förra säsongens fiasko.

''Chicken-Sweden'' förlorade idag J 18 VM finalen mot USA och vek ned sig. Slutresultatet blev 3-1 till USA och vars tog Johan Larsson vägen denna match han som har snittat 4 poäng per match, sämst när det gäller. Adam Larsson misslyckades att leda sina mannar till ett guld. Luleås Henri Snäll utsattes för en hemsk tackling och hoppas det går bra med honom, det här är hemskt att se när någon ligger medveslös på isen. Han ska ha fått en kraftig hjärnskakning och blir vila minst 3 veckor.

Vi vill se ett fysiskt spel men inte ett vårdslös, däremot i  många situationer måste tacklaren respektera positionen på ''offret''samtidigt måste vi bli bättre att ta imot tacklingar inte stå öppen som Pelle Gustafsson.

// Larsson

4-3

Hv71 drog det längsta strået igår när Martin Thörnberg avgjorde i sudden. Sett till matchen var de här rättvist HV skötmer än 40 skott och Djurgården knappt 20 men skotten räknas inte utan målen. Skotten brukar ändå ge en indikation hur matchbilden ser ut. Har hela tiden sagt att Hv kommer vinna på spetsen de ser man nu också alla sudden vinster i finalserien kliver förstafemman fram, starkt och visar att de går i brächen.

Ny match på lördag i Stockholm hoppas Djurgården vinner så vi får en sjunde avgörande match på måndag.

Nattens NHL:

Philadephia-New Jersey 3-0
Ottawa-Pittsburg 4-3 sd
Colorado-San Jose 0-3 pågår ca 8 minuter kvar men där kommer San Jose att vinna de är jag övertygad om.

Däremot är första lag klart för andra rundan och det är Philadelphia somslår ut förhandstippade New Jersey. Med 4-1 i matcher förvånande att Jersey inte kan bjuda upp till mer.

// Larsson

3-3

Vilken period den bästa jag någonsin sett. Djurgården tar ledning med 2-0 och till och med 3-0 med 100% effektivitet. Sedan i mitten på perioden reducerar HV till 2-3 och sedan när 26 sekunder återstår kvitterar Tummo Laine till 3-3. Vilken dramatik inför sista omöjligt att tippa. Men jag sticker ut hakan och säger att Mattias Tedenby avgör i sudden. Den som lever får se!


// Larsson


Djurården

Djurgården har en ''liten'' matchboll när man leder med 1-0 efter första perioden. Lite orättvist med tanke på att skotten är 16-4 till HV men i år har jag sett Djurgården äckligt dicipinerade och detär ÄCKLIGT TRÅKIGT!

Daniel Josefsson som var på vägtill Skellefteå har idga skrivit på för Modo, 1 år sträcker kontraktet. Modo är aktiva på Silly season hela 7 förvärv iår varav 2 målvakter. Ett helt nytt lag i princip, intressant.

På lördag natt kommer Berglund hem från Tjeckien, så ni vet.

// Larsson

Jocke Eriksson

Skellefteå har gjort klart med sitt andra nyförvärv och det är målvaktstalangen Joacim Eriksson. Han kommer från en strålande säsong då han hade 92,6% i Leksand. Eriksson är högerplockare vilket ör coolt och ovanligt han kommer att konkurrera med Andreas Hadelöv och kommer ge honom en riktigt tuff match om första spaden.

Ikväll är det final 5 av 7, får se om HV kan studsa tillbaka eller om Djurgården kan fixa matchboll infr ett fullsatt Globen. 

// Larsson 

2-2

Inför denna match var de superfördel HV71 men Djurgården gav sig inte. Hv71 kanske var bättre matchen igenom framförallt i första då det var spel mot ett mål men Gustaf Wesslau i Stockholmarnas mål spikade igen. De två andra perioderna var lite mer jämna , men Djurgården hade bestämt sig att vinna i sudden nu vilket var bra för matchserien. Nu får vi minst 6 matcher hoppas det avgör en 7 avgörande.

Målskyttar:

DIF: Marcus Kruger 2 Kyle Klubertanz

HV71: David Petrasek, Kris Beech

Nattens NHL:

Washington-Montreal 6-3
Buffalo-Boston 2-3
Vancouver-Los Angeles 6-4

// Larsson

Fredrik Lindgren

Enligt ganska så säkra källor ska Fredrik Lindgren vara klar för Skellefteå i 3 år framöver. Det är pålitliga källor och de ärju troligt att Fredrik kommer hem där han trivs. Kan inte garantera något bara vänta och se om senbladet skriver något senare i veckan ;).

Idag presenterades Kenta Johansson som tränare för Frölunda ännu en dålig bevarad hemlighet.

// Larsson

NHL

Nattens NHL:

Phoenix-Detroit 0-3
Pittsburg-Ottawa 7-4
New Jersey-Philadelphia 1-4
Chicago-Nashville 1-4
San Jose-Colorado 2-1 sd

Jersey är i brygga då Phikadelphia har 3-1 i matcher. Detroit gnetar sig kvar och kommer inte ge sig i första taget.

//Larsson

''Pumba''

Nicklas''Pumba Dahlberg lämnar Skellefteå AIK efter hela 6 säsonger i klubben. Förraåret var ett stort myslyckande för Nicklas där han hade 86 i rädningsprocent. Dock måste vi komma ihåg att han inte fixchansen då Hadelöv spelade på en hög nivå hela säsongen. Men vi tackar Pumba för alla fina åren och framförallt när han storspelade under slutspelet förra säsongen.

Luleå var och högg på Rögles Mattias Sjögren men då kom den stora björnen Färjestad och la slag på han.  Kontraktet är skrivet på 3 år det som nog har föll avgörandet är att det är närmare hem och en större lönechech.

Färjestad har också värvat hem den defensive backen Jonas Frögren från Toronto. Kontraktet därär skrivet på hela 5 år, FBK satsat och vill inte misslyckas ännu ett år.

// Larsson


Östli klar!

Luleå Hockey har rott ihamn sitt andra backförvärv och det är norrbaggen Lars Lökken Östli. Lars är en offensiv rightback med ett riktigt bra och välplacerat skott. Han spelade e träningsmatch mot Skellefteå under OS uppehållet. Då han gjorde mål i PP. Lars är Luleås andra backförvärv,både Lars och Elias är rightare och kommer nog andvändas i PP. Kontraktet är på 1+1 år.

// Larsson

Fördel Hv71

Kvällens match HV och Djurgården var ruskigt spännande med spetsen avgjorde. Det är ingen tillfällighet att Jukko Voutilainen som avgör matchen i fjärde perioden. En otroligt bra match och två skickliga lag, de här var seriens hittils bästa match trots bara 3 mål. Lagen hade en period var och den tredje var ett ställningskrig så som fjörde perioden. Nu lyckades HV vinna och det berodde på en formtoppad Stefan Liv och bättre toppar.

Ny match på onsdag lyckas Djurgården jämna ut serien eller lyckas HV skaffa sig matchboll?

Nattens NHL:

Washington-Montreal 5-1
Buffalo-Boston 2-1
Vancouver-Los Angeles 3-5

Los Angeles har skaffat sig ett jätteläge i serien mot Vancouver där man leder med 2-1 i matcher.

// Larsson


Dekis

På silly season har det inte hänt så där värst mycket för våra norrlag. Det sägs att en forward från Västerås Sebastian Meijer ska vara klar för Luleå. AIK Solna har gjort klar med Växjö:s rightback Josh McNevein som gjorde hela 46 poäng förra säsongen. Modo har även hittat en rightback, Charlie Cook. Han spelade i finska SM-Ligan förra året med laket Lukko Rauma. Tidigare varit i Ottawas organisation. 

För Skellefteå AIK ska Fredrik Lindgren vara intressant, och att även Fredrik Warg är nära ett nytt kontrakt.
Skellefteå ligger lågt med förvärven, men det finns pengar över till förvärv sedan förra året där man tog in en forward för lite för vad som var tänkt. Miroslav Satan var när SAIK då men gick till Boston i sista sekund.

Nattens NHL

Detroit-Phoenix 2-4
Philadalphia-New Jersey 3-2
Ottawa-Pittsburg 2-4
Chicago-Nashville 2-0

Detroit är i brygga och ligger under med 2-1 i matcher, intressant med tanke på ett studande VM i Tyskland i början av maj.

//Larsson

Elitserien & NHL

Ursäkta för att jag inte skrev något inlögg igårkväll men var borta och så är Berglund i Tjeckien.

Jag såg första två perioderna av SM finalen igår och då var matchbilden som i torsdags. HV71 dominerade och Djurgården hängde inte riktigt med, resultatet 3-2 var i underkant. Sedan i tredje perioden ska Djurgården ha kommit närmare och Andreas Engqvist kvitterade llite orättvist sett till hela matchen. Men då i åttonde spelminuten i förlängningen kliver Kapten Davidsson och kvitterar till 1-1 i matcher. VILKEN KAPTEN!

Ny match i Globen på måndag, undra om Järnkaminerna kan uppnå samma atmosfär?

NHL hockey inatt:

Washington-Montreal 6-5 sd
Buffalo-Boston 3-5
Vancouver-Los Angeles 2-3

// Larsson 

NHL

Det har ju även spelats NHL inatt nattens resultat.

Phoenix-Detroit 4-7
Chicago-Nashville 1-4
Pittsburg-Ottawa 2-1
New Jersey-Philadelphia 5-3

I natt gjorde Henrik Zetterberg mål när det var målorgie mellan Detroit och Phoenix.

Igår slog även Montreal överraskande favoriten Washingon. Skönt att vi är igång i Stanley cup.

// Larsson

K.Berglund

Luleå offensiva skicklige back Kristoffer Berglund uppges vara klar för Färjestad. Ingenting är påskrivet men Färjestad:s sportchef Thomas Rundqvist har dementerat att han är klar. Skulle kunna tro att de är muntligt överrens och det blir klart under helgen.

Idag är det final 2 i Jönköping. Djurgården vann rättvist senast och idag måste HV71 komma upp några snäpp för att kunna vinna och utjämna i matchserien.  Matchen börjar klockan 16:00 och sänds på Kanal 5.
OM HV71 ska vinna den här matchen och hela serien måste de få stopp på Stockholmarnas härliga frejdiga offensiv. Djurgården har inte bara en femma utan två kanske till och med tre linor som kör och producerar.

Den här veckan i silly season verkar stanna i bara rykten för Skellefteå AIK. Lasse Johansson hade samma taktik förra året inte stressa på utan scouta spelarna väl, något som varit framgångsrikt senaste två åren. Spelare som är på min ösnkelista är : Jocke Lindström, Dominik Granak och Johan Åkerman. Skulle även kunna se någon kanadensare med härlig inställning som kan gå rak på mål, något vi saknade frra säsongen. Kanske Lee Goren? 

Har ni några förslag på förvärv både till Skellefteå och Luleå?

Ha en bra helg!

// Larsson

Fälth och Rosén

Elias Fälth är klar för Luleå Hockey. Elias är en Rightback från Almtuna där han gjorde drygt 20 poäng föregående säsong. Han är 29 år och kontraktet är skrivit på 1 år.

Den duktige centern Robert Rosén är klar för Modo förra året gjorde han hela 57 poäng för Växjö i Allsvenskan. Kontraktet här är skrivit på 2 år. Igor gjorde även Modo klart med centern Jacob Blomqvist från allsvenskan.


Timrå har skrivit klart med en center från HIFK i finska ligan. Kim Hirschovitz som gjorde 44 poäng gångna säsongen. Kontraktet är skrivit på 2 år.

Här var det lite silly season från norr. Dessutom kan vi meddela att den offensive och skicklige backen Johan Fransson är ett hett villebråd. Klubbar från Sverige, Ryssland och NHL klubbar jagar Fransson.

För Skellefteå är det lugnt men Lasse J och Micke E brukar vara ganska snåla med info, men vi får se de tkan plötsligt dyka upp någonting.

// Larsson 

Johanssons järnkaminer!

OJ vilket tifo järnkaminerna bjöd på även ett underbart tryck i 60 min så till och med man rycks med i ramsorna. Är inte Djurgårds fan på något sätt, men när vi ser detta tifo så känns både Lule fans och North Power ganska små och ynkliga. Dock så måste vi komma ihåg att Stockholmshockeyn varit på dekis i många år och det ser ju inte ut så här varje match i 55 omgångar. Men när järnkaminerna samlar ihop sig så är de Sveriges bästa publik utan tvekan.

Till matchen då....

Djurgården vinner rättvist med 4-3 då man spelade ut HV i två perioder dock så  var HV vassare i tredje men sett till hela matchen var det en rättvist seger. Publiken hjälpte till att Djurgården var snäppet bättre men Hardys härliga offensiv med första långpasset kommer ställa till stora problem för HV71 och det kommer gå till 7 matcher tro mig.

Målskyttar:

DIF: Andreas Engqvist, Marcus Ragnarsson, Jacob Josefsson och Marcus Nilsson.

HV71: David Petrasek, Johan Davidsson och Martin Thörnberg

Nästa match i Kinnarps Arena på lördag.

// Larsson

FINAL

Äntligen har detblivit finaldags. Första ronden i Stockholm , Hovet och de är en måste match redan från början. Om HV71 vinner ikväll kommer det bli tufft för Djurgården. Men ikväll tror jag Djurgården kommer vinna över Jönköpingslaget med 3-2. Till slut kommerändå firandet vara på torget i Jönköping för fördelen på hemmaplan släpper de inte.

Mitt tips alltså 4-3 i matcher till HV frundatpå spetsen och PP som ingen kan rå på inte ens ett vilt kämpande Djurgården.

Modo har precisklargjort med en ny målvakt och detär Tuomas Tarkki kontraktet är skrivet på 2 år. Vi får se om Modo äntligen har fått en BRA målvakt efter många floppmålvakter.

Skellefteå sparkar Tomas Surovy efter en misslyckad säsong. 23 poäng kanske inte låter så dåligt i många öron men en importspelare som Tomas och med hans lön ska han prestera mycket mera.

//Larsson

Förlust för Detroit

Tomas Holmström och Nicklas Lidström gjorde varsitt mål för Detroit i nattens första match mot Phoenix i Stanley Cup slutspelet men det hjälpte ändå inte för detroit som förlorade med 3-2.

Här är alla resultat från inatt:

Detroit-Phoenix 2-3
New Jersey-Philadelphia 1-2
Pittsburgh-Ottawa 4-5
San Jose-Colorado 1-2.

I natt spelas följande matcher:

Montreal-Washington
Boston-Buffalo
Los Angeles-Vancouver


Jag drar till Tjeckien ikväll och blir borta i lite drygt en vecka så Larsson kommer att sköta bloggen ensam kommande vecka, det kan hända att det kan dyka upp något inlägg från mig under veckan, men bara kanske.



// Berglund

Nu drar det igång!

Det är mycket som händer nu och mitt ibland all sillyseason hysteri så får vi faktiskt inte glöma bort att det fortfarande spelas hockey. Imorgon drar SM-finalserien mellan HV71-Djurgården igång, en matchserie som kan bli hur tight som helst. Jag tippade HV71 som Svenska mästare inför säsongen och måste stå fast vid det men visst är man imponerad av Djurgårdens förvandling från bottenlag till topplag denna säsong och jag måste ändå erkänna att jag håller på DIF mer än på HV i denna serie, imorgon drar det igång med match 1.

I natt så drar NHL-slutspelet igång och nattens matcher är:

Ottawa-Pittsburgh
Philadelphia-New Jersey
Detroit-Phoenix
Colorado-San Jose

Så här tror jag att det kommer gå i samtliga matchserier:

Ottawa-Pittsburgh 2-4
Kommentar:
Pittsburgh kommer inte få någon lätt uppgift men man kom sju poäng före Ottawa i grundserien och jag tror att det är just de sju poängen som är skillnaden mellan dessa lag. Två väldigt bra lag men Pitsburgh är snäppet vassare på alla fronter och kommer gå vidare.


Philadelphia-New Jersey 1-4
Kommentar:
New Jersey har imponerat under säsongen och slutade tvåa i Eastern Conference medan Philadelphia med nöd och näppe tog sig till slutspel, det här fixar New Jersey på fem matcher.


Detroit-Phoenix 4-3
Kommentar:
Ett litet tips med hjärtat, nej men Phoenix kom före Detroit i grundserien och har fördel av en extra hemmamatch, dock så tror jag att Detroits slutspelsrutin avgör den här matchserien som Detroit kommer gå vinnande ur.


Colorado-San Jose 0-4
Kommentar:
San Jose har varit riktigt vassa under säsongen och jag ser ingen anledning till varför de skulle vika ner sig nu, Colorado har gjort det bra och tagit sig till slutspel men nu tar det stop.


Montreal-Washington 2-4
Kommentar:
Montreal är ett lag man inte riktigt vet vart man har, kan vara ritkigt bra ibland och spela kasst ibland. Jag tror ändå att man komemr kunna störa stjärnspäckade Washington men Washington kommer att gå vidare.


Boston-Buffalo 4-2
Kommentar:
Boston och Buffalo är båda riktigt bra, Buffalo kom före Boston i grundserien men här tror jag ändå att det lägre placerade laget kommer gå vidare. Boston har de mera elaka spelarna och det kommer avgöra den här matchseiren till Bostons fördel. Den som kan komma att sätta käppar i hjulet för Boston är Buffalos duktige målvakt Ryan Miller men Boston har inte heller så pjåkiga målvakter i Tukka Rask och Tim Thomas, nej, färdigspekulerat.
Det här vinner Boston.


Los Angeles-Vancouver 0-4
Kommentar:
Vancouver har ett riktigt bra lag och i den här matchserien så är Los Angeles chanslösa.


Nashville-Chicago 1-4
Kommentar:
Ett ungt och hungrigt Chicago kommer köra slut på Nashville som inte kommer vinna mer än en match.


Släpper även nu inför slutspelet ett tips på vilka som kommer vinna Stanley Cup och jag tror det kommer bli Washington, vi får väl se om jag får rätt.

Det är vad jag tror, ni får gärna kommentera och tycka till om vad ni läsare tror både om SM-finalserien och Stanley Cup slutspelet.



// Berglund


Presskonferensen slut

Presskonferensen är slut och förutom tränartrion( Jonas, "Bulan" och Roger Åkerström) så presentardes även att Lennart Sjögren kommer att leda fysträningen tillsammans med Lars Göran Höök.

En intressant tränartrio där Jonas Rönnqvist står som huvudtränare, Thomas "Bulan" Berglund kommer att bland annat ansvara för Powerplay och Roger Åkerström kommer ansvara för det defensiva spelet.

Här är en bild på den nya tränartrion från presskonferensen:





// Berglund


De nya tränarna presenterade

Luleå Hockey presentarade nyligen på en presskonferens de nya tränarna, det blir Jonas Rönnqvist, Thomas "Bulan" Berglund och Roger Åkerström. Kontrakten är skrivna på två år.
Det kan finnas spelare som är klara men dem kommer inte att presenteras under presskonferensen.

Ni kan fälja resten presskonferensen som började klockan 14:00 här.


// Berglund

Silly season

DÅ har vi lite rykten och ''ganska'' säkra övergångar

Luleå kommer erbjuda 3 try out alla från Almtuna

Kim Karlsson
Sebastian Eriksson
Robin Andersson

Vi får se vilka som får kontrakt.

Skellefteå ska enligt dagstidningarna och norran vara klar med sin andra målvakt och det är supertalangen Joacim Ericsson som spelade i Leksand förra året. Han är fostrad i Brynäs och av den erkänt skicklige Pekka Alcén. Återstår att se när Skellefteå presenterar Jocke, om det är klart.

// Larsson

Anton Hedman klar för Modo

Anton Hedman som förra säsongen spelade i Växjö har skrivit på ett två års kontrakt med Modo Hockey.
Anton är en storväxt och tung forward som älskar att tackla och har bra timing.
Detta är en mycket intressant värvning och det ska bli intressant att följa denna 23-åring som aldrig förr spelat i högsta ligan i Sverige.

Nu går jag och lägger mig, ny dag imorgon med förhoppningsvis nya rykten och övergångar!

Godnatt.


// Berglund


Berglund jagas av Färjestad

Enligt NSD så ska Luleåbacken Kristoffer Berglund jagas av Färjestad, om detta skulle bli verklighet och Berglund skulle lämna Luleå så verkar Luleå ha en ersättare på gång eftersom mycket pekar på att Almtunabacken Elias Fälth ska vara klar för Luleå, enligt mig en mycket bra värvning.

Ska bli spännande att följa detta med Kristoffer berglund, det är silly season, det är härliga tider!


// Berglund

Ny back

Skellefteå har skrivit kontrakt med en ny back i laget och det är Marcus Högström. Han spelade förra året i Ryska andraligan och gjorde där 11 poäng på 35 matcher. Marcus är back och har tidigare spelat med Skellefteås juniorer. En väldigt intressant värvning som kan sluta hur som helst, men Lasse har nog väldigt bra koll på denna kille.

Kontraktet är skrivet på 3 år och det är ett slags try-out kontrakt. Det är ingen svår gissning att Anders Forsberg har ett finger med i spelet när Högström tidigare tillhört Modos organisation under två säsonger

// Larsson


AIK tillbaka i Elitserien, otroligt kul!

Nu är jag tillbaka efter en helg i Arjeplog, lagomt brunbränd så kan jag konstatera att AIK är klara för Elitserien nästa säsong, otroligt kul, och viktigt.

Inför kvalserien hade jag en enda förhoppning, minst ett nytt lag i Elitserien till nästa säsong, och den slog in.
För mig spelade det ingen roll om det var Leksand, Almtuna eller AIK som skulle gå upp, bara Rögle försvann.
Nu blev det Rögle som åkte ner i Allsvenskan och AIK som tog klivet upp. Södertälje var aldrig hotade och trots att många hävdar att det är ett tråkigt lag att titta på så tycker jag det är roligt att de får vara kvar.

Rögle åkte ut och AIK kom upp, enligt mig viktigt. För visst lockar en match mot "Gnaget" mer än en match mot Rögle och varumärket AIK drar utan tvekan mer publik än Rögle, inget snack om saken.

AIK:s upptåg tillbaka till Elitserien kan nästan enbart ses som en seger för Elitserien, bara vi får stop på de så kallade "Hulliganerna" som AIK är rätt kända för. Jag har redan börjat se fram emot matcherna mot AIK i Coop Arena nästa säsong och Black Army brukar alltid ha mycket folk på plats under AIK:s matcher, hemma som borta.



// Berglund


AIK

Aik IF är tillbaka i finrummet efter 10 års frånvaro. Kul med ett nytt lag i elitserien, tror AIK kan snabbt etablera sig i Elitserien med rätt scoutning och lite tur. Roligt även för Piteå killarna Patrik Bergström och Stefan Johansson som kanske får chansen till Elitseriespel. Tror Stefan har stor chans att lyckas få ett kontrakt med AIK då han är en ung och utvecklingsbar back.

Anders Forsberg är ny huvudtränare för Skellefteå AIK. Stefan Klockare blir en av vå assisterande tränare den tredje är fortfarande oklar.

Anders är inte en så känd profil i hockeysverige och måste erkänna at jag vart väldigt förvånad när hans namn dök upp på dagens presskonferens. Han har tidigare tränat olika juniorlandslag med Stefan Klockare och senaste åren har han varit scout för Ottawa Senastors. Ska bli intressant vad han kan tillföra, i en interljuv med han på norran säger han att han vill spela en offensiv hockey något som låter väldigt positivt. Så det lär böi ändringar  tills nästa år.

Kontraktet är skrivet på 3 år.

Nu ikväll är Berglund tillbaka efter en weekend i Arjeplogfjällen. Vi hälsar han varmt välkommen till sköna kusten igen;)

// Larsson

Sedin

Henrik Sedin stog för 4 assist i nattens match mot Calgary. Washington har 1 match kvar och om Ovechkin gör 2 poäng eller mindre vinner Henrik Sedin. Men om man gör 3 poäng vinner Ovechkin pga mer gjorda mål oerhört spännande. Inatt möter man Boston som är ett erkänt skickligt defensivt lag, så jag sticker ut hakan och säger att H.Sedin vinner poängligan.

Skellefteå AIK håller presskonferens idag klockan 14:30 där man troligtvis kommer presentera tränarna för kommande säsong.

// Larsson

Lite rykten och så

Silly Season började för Skellefteå på torsdagskvällen här är lite rykten.

Joakim Lindström
Robert Rosén
Joacim Ericsson

Alla de spelare har Skellefteå AIK visat intresse för. Lasse Johansson kommenterar att det INTE kommer något förvärv till AIK i helgen. Tränarfrågan är fortfarande oklart, men Johansson säger att Skellefteå kommer att ha tränae även säsongen 10/11;)

// Larsson


Ursäkta

Glömde skriva att Djurgården vann igår med 5-1 över LHC och är klara för Final med 4-1 i matcher.
Matchserien drar igång på torsdag med hemmamatch för Djurgården. Är oerhört imponerad av Djurgården som lyckas ta sig till final med relativt små medel, förra året kom man 10:a. IMPONERANDE!

// Larsson 

De var den säsongen

Innan denna säsong satte spelarna i Skellefteå AIK upp ett mål göra en bättre säsong än ifjol och det lyckades man med, STARKT.  Man kom 4:a i serien förra året 6:a och tog en match i semin ifjol tog man ingen.

Det som behöver förbättra till nästa säsong är PP. Vi behöver också några viktiga pjäsar en Första center och en PP back. PP backen kan vara Johan Åkerman eller Markus Seikola. En center har jag ingenaning men i Washingtons organisation finns Alaxandre Giroux som gjorde 99 p iår. Han lär vara dyr men vi behöver en dirigent som kan styra upp och lugna ner ett PP sen behöver vi en back som vågar hålla i pucken och har ett grymt bra skott.

Vi ska vara nöjda med årets säsong men inte slå oss till ro inom en 3 års period ska en finalserie inte vara omöjlig, vi tar små steg varje år och det har lönats sig.

Nu väntar Silly Season undra vilka spelare som kommer in och ut?


Nu är det däremot klart att Mats Lindgren lämnar Skellefteå:s organisation efter 5 år. Han har gjort ett fantastiskt jobb och vi tackar han efter alla år. Jag tycker det är bra att vi får en helt ny tränarstab 2-3 år är alldeles lagomt.

Kvalserien börjar dra ihop sig. Här är gårdagens resultat:

Växjö-Leksand 5-2
Almtuna-Rögle 3-1
Södertälje-AIK 1-2 sd

Leksand fick stora darren och klappade fullständigt ihop mot Växjö, nu är det AIK som är i förarsätet och har allt i egna händer. Får de stora darren eller klarar de en elitserieplats? Det får vi veta på söndag


här är följande tabell inför sista omgången

1 SödertäljSK 9 5 4 0 32 : 25 20 1 3 0 0
2 A I K  IF 9 4 2 3 27 : 24 15 1 1 1 0
3 Rögle BK 9 3 3 3 28 : 24 14 1 1 1 0
4 Almtuna IS 9 3 3 3 22 : 21 13 0 1 1 1
5 Leksands IF 9 3 2 4 23 : 23 13 2 0 0 0
6 Växjö Lakers HC 9 1 2 6 29 : 44 6 1 0 0 1


// Larsson

Golf!

Inget snack om saken HV71 var bättre på alla punter. Man vinner till slut med 4-1 och det är rättvist, matchserierna skrevs till samma resultat. Det var 3 stentuffa matcher och skellefteå kunde lika gärna ha stått med 4 segrar men HV71 har spetsen som AIK saknar också har de ett PP.

Mer analys om matchen och säsongen kommer imorgon.

Trevlig kväll

// Larsson

Nu ser det tufft ut

Hv71 besegrade Skellefteå igår med 3-2 efter en ny suddenrysare. Nu ser det jobbigt ut för Västerbotningarna som måste vinna ikväll om man vill  få en till hemmamatch på lördag och därmed hålla denna matchserie vid liv, en spännande kväll väntar.

Djurgården slog Linköping med 2-1 i sudden och har precis som HV matchboll ikväll.

Jag drar iväg på en liten skidsemester över helgen från idag så det är Larsson som kommer att hålla ställningarna på bloggen under helgen.



// Berglund

Washington ett lag att räkna med

Satt uppe i natt och tittade på supermötet mellan Pittsburgh-Washington, såg inte hela matchen men av det jag såg så kan jag bara säga att Washington kommer bli ett lag att räkna med i slutspelet.

Washington har redan säkrat Conference-titeln och hade absolut ingenting att spela för, ändå slår man Pittsburgh på bortais med 3-6, ett Pittsburgh som fortfarande har chans att nå en andraplats i Eastern Conference.
Visst, Alexander Ovetjkin slåss med Henrik Sedin om poängligasegern och Ovetjkin gjorde två mål i nattens match, så nu får Sedin lägga i en högre växel om han vill vinna poängligan.

Det är nu klart vilka åtta lag som kommer få spela slutspel i Western Conference, det har länge varit kamp om åttondeplatsen men i och med att Colorado i natt slog Vancouver med 4-3 i sudden så säkrade Colorado den sista slustspelsplatsen.

Övriga lag som är klara för slutspel i Western Conference:

Nashville
Los Angeles
Phoenix
Vancouver
Chicago
Detroit
San Jose

Observera att detta inte är någon tabellordning utan jag har bara skrivit lagen huller om buller.

I Eastern Conference så är det fortfarande tre platser som är öppna (6,7,8) och som just nu innehavs av Montreal, Philadelphia och Boston. Närmast att komma knipa en slutspelsplats är Henrik Lundqvists NY Rangers som ligger på en niondeplats med tre poäng upp till åttondeplatsen.

Här är de lag som är klara för slutspel i Eastern Conference:

Buffalo
Pittsburgh
Washington
Ottawa
New Jersey



Ikväll är det dags för Semifinal 4 i SM-sluspelet i Ishockey, HV71 och Djurgården är det som har hemmais ikväll och imorgon. Djurgården tror jag fixar sin finalbiljett dessa två matcher. Däremot tror jag, och detta låter korkat, att Skellefteå kommer ta två raka matcher nere i Jönköping, jag vet att det är otorligt liten chans men en känsla säger mig att Skellefteås effektivitet som man hade i den senaste bortamatchen i lördags kommer hålla i sig.
Dessutom så har HV inte imponerat på mig säsrkillt mycket utan det har varit något slarv av Skellefteå som man lyckats vinna på, nej det här tar Skellefteå och ikväll vinner Västerbottningarna med 3-2.



// Berglund

Modig helt klar

Det har varit på tal en länfre tid men nu är det helt klart, Mattias Modig vaktar Brynäs kasse nästa säsong.

Detta blev klart idag och Mattias säger till Brynas.se att det känns roligt att komma till Brynäs och att det verkar vara en bra klubb med ett skönt lag.


// Berglund

Sorry Luleå!

Den ena smällen efter den andra först Linus Omark och nu Johan Harju. Igår skrev Linus på för NHL klubben Edmonton och nu idag har Johan Harju skrivit på för Tampa Bay, vilket bakslag. Det var ingen överraskning att Omark försvinner till NHL men när Harju hade haft det så svårt iår hoppades många Lulefans på att Johan skulle köra ett år i Luleå och sedan testa vingarna i NHL men så vart inte fallet. 

Luleå är och hugger på den hårdskjutande backen Markus Seikoula som spelat i Frölunda tidigare. Han har vunnit målligan för backar i Finska ligan två år irad och är en riktig PP back. Andra klubbar som sägs vara intresserade är Modo, Södertälje och skulle inte förvåna mig om herr Johansson är och budar. Skellefteå har ju haft ett bedrövligt PP senaste två säsongerna en sådan förstärkning skulle sitta på sin plats. Budet lär bli högt när han har ettår kvar på kontraktet och så sägs det att Johan Åkerman ska komma hem så tror inte Lasse J kommer sträcka sig jätte långt.

// Larsson 

Silly season

Oerhörd tung förlust inför ett kokande och ett fullsatt Kraft Arena 6001 personer fantastisk stämning. Skellefteå såg ut att ha kontroll på läget i 2 perioder och 15 minuter sen kom HV och när dom kom kunde inte ens fantastiske Hadelöv stå emot tyvär.  Vi blir ängsliga medans HV flyttar upp sina positioner där ser man at HV71 har en extra växel att lägga i som vi inte har någon bromsmedecin för. Annars tycker jag att Skellefteå gör en bra match men Jönköpings är för bra och kommer vinna även om vi kniper en plats, de är alldeles för tunga.

Måste ge en spark till domarkåren de här håller inte. Man tar helt obegripliga utvisningar vi måste få fram bra domare och det är NU. Jag sitter inte här och säger att vi föll på dem men det är inte bara den här matchen utan alla andra också. Vi måste satsa på bra konditionsstarka och välutbildade domare. Vi har 2 proffsdomare till nästa år borde alla som dömer elitserien vara det.

Gör domarna något löptest överhuvud taget om du ser Kubens och Morgans åkning börjar man grubbla.

Ny match på onsdag och ny borta seger?

// Larsson

Släkten är värst!

Den föredetta Skellefteåspelaren Andreas Falk blev stor matchvinnare för sitt HV71 som bortabesegrade Skellefteå med 2-3 efter sudden. Falk kvitterade i slutet av tredje perioden till 2-2 och avgjorde sedan i förlängningen när han fri med Hadelöv kunde placera in pucken mellan benskydden.

Larsson var på plats och kommer med en matchrapport senare.



// Berglund

Bronset till Luleå

Luleå besegrar Skellefteå med 3-0 och blir därmed bronsmedaljörer i J-20s slutspel. Det var aldrig något snack om saken om vilket som var det bättre laget och siffrorna kunde ha blivit betydligt större om inte Skellefteås duktiga målvakt Gustaf Lindvall hållt siffrorna nere.

15:30 drar finalen mellan Leksand-Brynäs igång.


// Berglund

Den nya Omark

Sitter och ser J-20s bronsmatch mellan Luleå-Skellefteå där Luleå leder med 2-0 när de spelat lite drygt halva matchen. En spelare som jag gillar skarpt är Österrikaren Konstantin Komarek som påminner lite om Linus Omark i sin spelstil.

Han är svår att ta pucken av och då han väl tappar pucken så är han först in i duellen och tar tillbaka pucken, riktigt härlig krigarinställning hos den grabben.



// Berglund

Omark klar för Edmonton

Linus Omark har skrivit på ett två års kontrakt med Edmonton Oilers och enligt Aftonbladet så får Luleå Hockey genom det nya NHL-avtalet 1,2 miljoner kronor vilket nog kom väldigt passande in till klubben som inte verkar ha det så jätte bra ställt med ekonomin, kanske dags att köpa hem Harju för de pengarna?



// Berglund

Busen Ward tillbaka ikväll

Ikväll är det dags för de tredje semifinalerna att gå av stapeln i SM-slutspelet och Larsson är på plats i Skellefteå Kraft Arena där jag tror utvisningsbåsdörrarna kommer få jobba hårt, HV:s busiga kanadensare Lance Ward gör nämligen comeback etfer sin skada. Ska bli intresant att följa han under matchens gång.

Här ser du kvällens semifinaler:

Skellefteå-HV71 Kanal 9, sändningen startar 18:00, matchstart 18:30.

Linköping-Djurgården Canal+, sändningen startar 18:15, matchstart 18:30.

Mina tips inför kvällens semifinaler:

Skelelfteå-Hv71 4-3 SD

Linköping-Djurgården 2-1



// Berglund

Brynäs besegrade Skellefteå...

...med 4-1 och får därmed möta Leksand i final imorgon, det innebär att vi får ett derby mellan Luleå-Skelelfteå i bronsmatchen.

Jag drar tiderna igen: 12:00 bronsmatch, 15:30 final.


// Berglund

Leksand besegrar Luleå...

...med 4-1 och är därmed klara för morgondagens final där antingen Skellefteå AIK eller Brynäs IF väntar, de möts ikväll klockan 19:00. För Luleå väntar bronsmatch i morgon mot förloraren i matchen mellan Skellefteå-Brynäs.


// Berglund

J-20 slutspelet...

...pågår för fullt i Globen denna helg, idag spelas de två semifinalerna mellan Luleå-Leksand och Skellefteå AIK-Brynäs. Luleå-Leksand började 15:30 och där står det 1-2 till Leksand, Luleås mål har gjorts av Jonas Berglund, matchen är nu ca tio minuter in i andra perioden.

19:00 börjar Skellefteå AIK-Brynäs IF, klicka här om du vill se matcherna live.

Imorgon spelas bronsmatchen klockan 12:00 och finalen 15:30, allt visas på swehockey som ni kommer till om ni klickar på länken ovan.



// Berglund

En höjdarkväll!

Detroit förlorade igår mot Nashville med 4-3 efter sudden, surt men mitt kära Red Wings får snabb chans till att revanschera sig när man ikväll möter Philadelphia, den matchen drar igång 18:30. Sedan så kommer vi till en annan högintressant match, Chicago-Calgary. Chicago slåss om förstaplatsen i Western Conference medans Calgary slåss förtvivlat nere vid slutspelssträcket och ligger just nu på en nionde plats men med samma poäng som åttan Colorado, snacka om att kvällens match är viktig.

Philadelphia-Detroit 18:30 och Calgary-Chicago 21:00, snacka om att det är en höjdarkväll vi har framför oss!



// Berglund

1-1

Ursäkta att det kommer sent med summering av semi 2 både jag och Berglund var upptagna. Skellefteå AIK vilket krigargäng, 8 juniorer och det var inte bara jag som räknade bort västerbottens stolthet men årets upplaga har slagit många så kallade ''experter'' på näsan. Första perioden är man otroligt skärpta i avsluten och gör 3 mål helt ofattbart jag hade hoppas på 0-0.

De två andra perioderna var en enda stor anstormning men Skellefteå lyckasdes stå emot bra och kunde kontra in viktiga psykologiska mål. När HV fick när kontakt fixade direkt AIK mål så det alltid ledde med två mål väldigt viktigt.

Målen av SAIK gjordes av: Bellemare,Forsberg,Hagos och Oscar Lindberg x 2.

Många kanske inte vet vem Oscar Lindberg är? De är en junior som nyligt fått kontrakt med Skellefteå och han spelar GRATIS, titta på de alla legosoldaer.

På måndag är jag på plats igen och kommer med ett referat. Jag hade halft gett upp denna serie men nu lever hoppet igen.

Kom igen nu soffpotatisar slut upp bakom Skellefteå AIK

// Larsson 


I natt ska vi om Nashville!

Jag som håller på Detroit i NHL mår väldigt bra just nu, Detroit såg länge ut att kunna missa slutspel men man har kommit in i ett riktigt stimm och är uppe i sju raka segrar inför nattens möte med Nashville. Det gör ju inte saken sämre att Nashville ligger på femteplatsen före Detroit med en poäng i Western Conference, det innebär att vid seger i natt så är Detroit på en femteplats, vem hade kunnat tro det för tjugo omgångar sen.

Nu krossar vi Nashville också fortsätter segertåget upp till en fjärdeplats.

Let´s go Red Wings!


Idag är det dags för de två semifinalernas andra omgång i SM-slutspelet, både jag och Larsson kommer vara upptagna under kvällen så mest troligt kommer det ett inlägg under natten eller imorgon.



// Berglund

Hoppet lever fortfarande...

...för Leksand om chansen att ta sig tillbaka till Elitserien efter att man idag besegrat Rögle borta med 1-2 efter sudden. Leksand har när det återstår fyra omgångar av kvalserien tre poäng upp till en elitserieplats och Leksand möter närmast AIK borta på söndag.

Den förra Piteåspelaren Stefan Johansson gjorde mål för sitt AIK som besegrade Almtuna med 2-1.

Här är samtliga resultat från dagens kvalserieomgång:

Växjö-Södertälje 7-6 SD

Almtuna-AIK 1-2

Rögle-Leksand 1-2 SD



// Berglund

Förlust och dåliga vibbar...

från förra året då de exakt såg ut så här mot FBK. Skellefteå gör ingen bra match men är inte sämre än HV71 men pucken vill inte in. 1-0 i matcher ger många upp men som ordspråket säger hoppet är sista som överger en och så är det för mig. Lyckas vi vinna på måndag har vi tre försök på oss att vinna 1 bortamatch mot HV och det är ingen omöjlig uppgift. Vi har börjat jobba i uppförsbacke men ingen omöjlig uppgift.

Bara att glömma de här ny match imorgon och de är det som är så roligt.

Självklart är jag på plats på måndag då på sittplats. Föredrar stå men är roligt med sitt när man får nya synvinklar och kan bedöma matchen på ett helt annat sätt.

Publiken behöver vi inte ens diskutera.

 SKÄMMS NI SOM INTE VAR DÄR OCH SKELLEFTEÅ SKA KALLAS HOCKEYSTAD, SKITSNACK!

// Larsson

Larsson...

...verkar ganska knäckt efter gårdagens 0-2 förlust och jobbar dessutom idag så vi får se om det dyker upp något inlägg från han senare idag eller ikväll eftersom han var på plats igår.

Jag såg inte matchen men tydligen så verkar det varit jämt då det stod 0-0 efter två perioder men HV visade styrka och kunde avgöra matchen med två mål i den tredje perioden.

Det jag dock reagerar starkast på efter att ha kollat igenom lite matchfakta är publiksiffran, 5014!
Först tänkte jag att det var ett aprillskämt men tydligen så var det så lite, och det är ju minst sagt uselt.
I tisdags var det ca 5700 personer på plats och bevittnade den sjunde och avgörande kvarten mot Färjestad, Skellefteå vinner och jag hade garanterat trott på fullsatt igår, med en vinst i ryggen brukar ju de berömda "soffpotatisarna" kunna lätta på arslet och ta sig till arenan, men icke.

Skellefteås publiksnitt har varit betydligt lägre den här säsongen än tidigare säsonger och jag har hela tiden bestämt hävdat att det har varit just lite av nyhetens behag några år här sen de tog sig upp, alla ska och se dem och inför i år så har Skellefteåborna mättnat lite grann, dock så kan det inte vara nyhetens behag som låg bakom gårdagens siffra, jag menar inför matchen så var det mindre än två dygn sedan Skellefteå spelade bort de regerande svenska mästarna från slutspelet och säkrade en semifinalplats för andra året i rad, tala om en nyhet.
Nej det måste nog helt enkelt vara så att (I allafall ikväll) TV:n är ett för lockande objekt och folk vill hellre sitta skönt i en soffa med chips i en skål framför sig istället för att trängas i bilköer osv, jag ser ingen annan anledning till varför gårdagens publiksiffra var så pass låg, det måste vara TV-sändningarna, eller så har hockeyintresset plötsligt dött ut i Skellefteå vilket jag har svårt att tro.



// Berglund

RSS 2.0