Pär Arlbrandt och Niklas Olausson!

Västeråsduon har kommit igång ordentligt och i kvällens 3-6 seger borta mot Rögle så gjorde Pär Arlbrandt tre mål och Niklas Olausson tre assist. Kvällens match var rejält svängig och man kastades mellan hopp och förtvivlan framför målservicen på hockeyligan. Luleå tog ledningen tidigt med 0-1 genom Mikael Lidhammar. Rögle komm dock tillbaka och vände till 2-1 men Luleå kvitterade genom Arlbrandt två minuter före andra pausen.
I tredje perioden så gör Kristoffer Berglund 2-3 för Luleå men bara tre minuter senare så gör Rögles Daniel Glimmenvall 3-3. Men då kliver Pär Arlbrandt fram och stänger matchen på egen hand genom att göra både 3-4 och sen 3-5. Anders Burström får avsluta målskyttet med sitt 3-6 mål, tre otroligt viktiga och sköna poäng till Norrbotten.

Pär Mårts har precis släppt JVM-truppen och där finns tre Skellefteåbackar med: David Runblad, Adam Larsson och Tim Erixon, samt Skellefteåforwarden Martin Lundberg. Från Luleå så finns den stora målvaktstalangen Anders Nilsson med, den enda Luleåspelaren som blev uttagen.

Truppen ser otroligt intressant ut och det ska bli otroligt roligt att se alla dessa unga talanger under turneringen som drar igång där mellan jul och nyår. Ännu ett skäl att längta till julen.




// Berglund


Rögle borta

Imorgon är det nya matcher i Elitserien och Luleå tar sig an Rögle på bortaplan. Inte någon lättuppgift för ett skadedrabbatt Luleå, inte nog med skadorna inför Brynäsmatchen, nu har Martin Chabada fått uppsöka sjukhus på grund av nackproblem. Det här blir en riktigt tuff match och jag är nöjd om Luleå får med sig poäng från Ängelholm där Rögle är otroligt jobbiga att möta.




// Berglund

Vinstraden sprack!

Skellefteå AIK hade fyra raka matcher med tre-poängare men i afton bröts trenden mot serieledarna HV71. En väldigt svängig match i första perioden dominerade Skellefteå och vann perioden med 1-0 mål av Fredrik Warg. Skotten vart också 13-3 till hemmalaget. Andra perioden fick Jönköpingslaget 2 riktiga skitmål. 1-1 målet var en billig råttdräpare som Andreas Hadelöv skulle ha haft 1-2 målet var en tilltrasslad situation där tillslut Simon Önerud kunde trycka in målet. Hemmalagets Brad Moran gjorde 2-2 i andra perioden och 3-2 i sista akten. När det återstog drygt sex minuter av matchen gjorde Björn Melin 3-3 och senare i förlängningen gjorde ex Skellefteå spelaren Andreas Falk 4-3.

En väldigt bra match med högt tempo HV71 vann på sin spets och fördagen stämde inte målvaktsspelet för Andreas Hadelöv. Nästa match kanske Säcken borde slänga in ''PUMPA'' som inte fått stått på länge. Bäst i hemmalaget var kanadensaren Brad Moran som gjorde 2+1. Bäst i bortalaget var Johan Davidsson som gjorde en assist men väldigt bra slit både i BP och PP.

På måndag tas JVM truppen ut i direktsändning i SVT:s Hockeykväll, det återstår att se hur många Skellefteå och Luleå spelare som kommer försvinna under årsskiftet.

//Larsson


Svängig match i Gävle

Brynäs-Luleå slutar 4-3 efter att Luleå haft en 2-0 ledning efter första perioden genom mål av Martin Chabada och Mikael Lidhammar. I andra perioden kommer Brynäs ikapp till 2-2 och det kändes väldigt ovisst inför sista perioden. Den tredje perioden blir händelsefattig tills det är en och en halv minut kvar då Brynäs gör 3-2, men Luleå ger inte upp, man tar ut målvakten och med 28 sekunder kvar så kvitterar Karl Fabricius för Luleå.
I förlängningen så avgör Magnus Kahnberg för Brynäs med 27 sekunder kvar att spela, tungt för Luleå men jag tror ändå att man är rätt nöjda med kvitteringen på slutet och med att man får med sig en poäng från Gävle, nu väntar Rögle på måndag.




// Berglund


Lördag och hockey

Ja då var det Lördag igen och det innebär full omgång i Elitserien.

Skellefteå tar emot Hv71 på hemmaplan, ett Hv som man har haft lätt för tidigare i år och jag tror inte att det blir något undanntag idag, Skellefteå vinner med 4-2. Även om man saknar Jyri Martinen som inte kommer till spel idag så känns Skellefteå otroligt starka just nu och Hv71 kommer inte få en rolig lördag. Larsson kommer vara på plats i Skellefteå och kommer med en matchrapport under kvällen.

Luleå påbörjar sin två matcher långa bortaturneé idag med match borta mot Brynäs, sedan väntar Rögle borta på måndag. Dagens match då. Luleå har inte haft det lätt för Brynäs den här säsongen och har förlorat båda mötena hittills, borta med 4-0 och hemma med 2-3 efter sudden, nä Brynäs är ingen drömmotståndare för Luleå som kommer till spel utan Cam Abbott och Jonathan Hedström, dessutom är Karl Fabricius osäker till spel efter en lindrigare skada i AC-leden. Jag tror ändå att detta skadedrabbade Luleå kommer vinna idag och man kommer göra det med 1-3, tror att Johan Fransson och Mats Lavander gör varsitt mål samt att Kristoffer Berglund får göra ett.



// Berglund

Davidsson till Piteå Hockey

Det står nu klart att den gammla Piteåspelaren Fredrik Davidsson återvänder till Piteå Hockey efter att blandannat hunnit med spel i Björklöven och i Tyskland. Fredrik kommer ansluta till laget imorogn och finns med i matchen på söndag då Boden kommer på besök till LF Arena. Sportchefen Patric Jonsson säger till Piteå-tidningen att man har målsättningar om att hitta en lösning och skriva ett kontrakt även för nästa säsong.




// Berglund

Tre vinnare

Ja det blev tre stycken som delade segern i tipstävlingen. Det var Larsson, pastorn och Danne som hade de skarpaste hockeyhjärnorna ikväll, grattis. Notera att samtliga som var med i tävlingen föll på att Timrå vann borta mot Hv71, imponerande av Timrå, de ställde nog till det för övriga tippare runt om i landet.

Luleå och Skellefteå vann sina matcher ikväll, mer om matcherna har Larsson skrivit, vet inte om jag håller med om att Skellefteå är storebror men alla får ju tycka sitt.

God natt!




// Berglund

Vinster i norr!

Skellefteå AIK vinner en svår bortamatch mot Rögle BK. En svängig match med väldigt hög fart med slarvigt spel. Målen gjordes av Tim Erixon x2 och Fredrik Warg,han fick göra sitt 2:a mål för säsongen. Anmärkningsvärt var att AIK lyckades göra 2 mål i PP och ett i SH bara mål när någon av lagen var i utvisningsbåset. Skellefteå kanske har hittat nyckeln i PP när Johan Forsberg gått in istället för Tenkrat nu spelade ändå Petr när Jimmie Ericsson var borta.

Luleå Hockey är tillbaka på banan igen efter käftsmällen sist mot storebror Skellefteå AIK. Nu vann LHF med 2-0 efter mål av Thomas Raffl och Chris Abbott. Anders Nilsson ska ha varit en jätte i målet. räddade hela 32 skott hans andra nolla för säsongen. Anders Nilsson som nu har tagit över förstaspaden ifrån Mattias Modig ett smart val när Mattias har varit lite svajig under denna säsong. Hörde att han hade klasul i kontraktet att han var garanterad 15 matcher kan detta stämma?

Vinnaren från omgång 5 i tipstävling kommer imorgon

//Larsson 

Ett misstag

Ja det har skett ett litet misstag i tävlingen. Tydligen så verkar alla inklusive mig själv fått för sig att Modo är hemmalag ikväll men så är det inte. Södertälje är det som spelar hemma och Modo är gäster. Så 1 x 2 systemet blir tvärtom men har man tippat på Modo så får man självklart rätt för det även om man har skrivit en etta och tvärtom med tvåa på Södertälje så får man rätt för det. Tänkte bara så att det inte blir något missförstånd senare.


// Berglund

Inför match!

Skellefteås AIK åkte på två skador i matchen mot Luleå i tisdags. Jimmie Ericsson och Christin''Chrippe'' Söderström. Tyvär för AIK så kommer ej Ericsson kunna delta men för Söderström ska det inte vara några problem synd Jimmie har varit het sen han kom tillbaka. Platsen kommer att tas av junioren Oscar Lindberg eller Melker Karlsson. Hoppas inte AIK:s anfallsspel faller ihop som ett korthus sist Jimmie var borta men han förväntas kunna delta mot toppenkollegorna HV71 på lördag.

//Larsson

Hento!

Daniel Henriksson tar en time-out med hockeyn han säger att han tappat suget. Sm guld och VM Mästare finns på hans konto. Henriksson har spelat i Luleå Färjestad och Linköping iäven I ryska och Österikiska ligan.

Abotts berättar i Luleå Hockeys egna tidning inside om att för några år sedan vart dom attacerade av en björn. Aftonbladet skriver en artikel om de
här:http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockeybladet/sverige/elitserien/lulea/article6188946.ab

/Larsson

Snabbtippning!

Morgondagensrad!
Rögle-Skellefteå 2
Luleå-Färjestad1
Linköping-Frölunda1
MoDo-Södertälje1
HV71-Timrå1
Djurgården-Brynäs1

Kom in med era tippningar före 7 imorgon

//Larsson


Ny arena!

Modo hockey arena Swedbak arena kommer byta namn till hör och häpna: FJÄLLRÄVEN CENTER.
 Ett väldigt roligt och lustigt namn enligt min mening låter som ett grytbo. MoDos VD tror ändå att det kommer bli en plats där motståndare kommer skräckas och där ska ÖVIK laget fira nya triumfer. Om jag skulle vara ett Modo fan skulle jag tycka de var sådär 3 olika arenanamn på 3 år.

Vad tycker ni läsare då?

Mitt elitserie tips kommer senare ikväll kan garantera att det blir intressant;)

//Larsson

Ny torsdag och ny tävling

Ja en ny torsdag närmar sig med stormsteg och det betyder alltså att en ny tipstävling väntar, här är mitt tips:


Hv71-Timrå 1
Kommentar: Hv71 har varit lite upp och ner på sistone men visade styrka senast genom att bortabesegra Frölunda med 0-3, Timrå kommer få det tufft och denna match vinner Hv71.

Linköping-Frölunda 1
Kommentar: Känns som att detta kan bli en jämn match. Dock så blir det hemmaplan som avgör och Linköping vinner.

Modo-Södertälje 1
Kommentar: Modo har inte förlorat sedan Peter Forsberg kom in i laget och gör det inte den här gången heller.

Djurgården-Brynäs x
Kommentar: Brynäs bortaslog Färjestad sist med 1-2 efter sudden, har en känsla av att Brynäs kan vinna men Djurgården är bra hemma, det slutar oavgjort.

Rögle-Skellefteå 2
Kommentar: Skellefteå verkar ha kommit igång ordentligt på sistone och även om Rögle är i en bra form så kommer man inte vinna, säker tvåa.

Luleå-Färjestad 1
Kommentar: Kommer inte Luleå ut ruskigt taggade sen Skellefteåmatchen så är det något fel, tror att man kommer vara ruskigt sugna på att visa upp det Luleå Hockey som man vet att man kan spela som, med tyngd och hjärta, gör man inte det ska man skämmas. Det här vinner Luleå, dock så finns inte Cam Abbott med efter att ha fått axeln ur led senast mot Skellefteå, det är ett tungt avbräck men Lavanders kedja med Olausson och Arlbrandt verkar ha kommit igång och vi får hoppas att de fortsätter så, tror på 3-2 till Luleå.


Det var mitt tips, lycka till med era!



// Berglund

Rykten om Fransson

Just nu cirkulerar det en hel del rykten om Luleåbacken Johan Fransson. Rykten säger att han är på väg till KHL, vi får hoppas att detta inte stämmer, det skulle bli en ruskig förlust, jag tror dock att Fransson inte kommer sticka men man vet aldrig. Blir intressant att följa upp.



// Berglund

Inget hjärta, ingen glöd, inga poäng

Allt detta stämmer in på det Luleå Hockey som vi som var på plats i Skellefteå Kraft Arena ikväll fick se.
Uddlöst, slarvigt, inget driv, självförtroendelöst, ja listan kan göras hur lång som helst.
Skellefteå vinner matchen helt rättvist med 4-1 och nu skiljer det som sagt sju poäng melan lagen, Luleå får helt enkelt skylla sig själva. Två spelare gör en okej match i Luleås trupp, det är Niklas Olausson som gjorde Luleås mål samt Thomas Raffl som trots sin hjärnskakning har kommit tillbaka och visar att han inte har några större problem med att hänga med, resten av laget såg ut som ett gäng blöta katter, och nu var jag snäll med min analys. 
All heder åt Skellefteå, man är taggade och visar upp vilja och fart, men jag tycker ändå att Luleå borde kunna bjuda upp till någon sorts kamp, man sticker upp då och då, får någon fösare på mål också får Skellefteå börja om. Jag hade sittplats den här matchen och det var ett otroligt bra tryck från läktarplats, Skellefteå klacken var i upplösning när slutsignalen ljöd och en del av folkmassan rasade ner och det blev väldigt livat, får hoppas att ingen skadades. Sen så måste jag ge Luleåfansen på bortastå en stor eloge, satt på kortsidan bredvid dem och i tredje perioden så räknar jag till ett avbrott i deras sång och det var en kort stund då Skellefteå gjorde 4-1 och dödade matchen, riktigt bra att hålla i och sjunga trots att man ligger under och ens lag spelar som ett gäng dagisbarn. Sedan efteråt så gör man en grej som jag apploderar åt fortfarande. När Luleåspelarna kommer för att tacka klacken efter matchen så är det inte en som klappar, man fullständigt nonchalerar sitt lag och sen så börjar man sjunga "visa hjärta Luleå!" om och om igen, så rätt så rätt, man säger ifrån och visar att man inte tollererar att deras lag som man åker runt och stöttar och lägger massor med pengar på inte ens försöker vinna i en match av den här karaktären, visst man ska alltid försöka vinna men man blir extra frustrerad då Luleå spelar som man gjorde ikväll.

Nä det här var ingen rolig afton, ny match på torsdag, då får vi se om Luleå har kommit på att det inte är korpenverksamhet man sysslar med utan Elitseriehockey!





// Berglund

Timrå förstärker!

Krislaget Timrå IK förstärker med 2 spelare den ena är backen Henrik Petré och den andra är HV bekantingen Kamil Piros. Båda spelarna kommer att lira med klubben säsongen ut. Förra säsongen spelade Kamil en kortare sejour i Hv71 och Petré har tidigare spelat i elitserien men senaste två säsongerna varit ute i Europeiska ligor.

// Larsson

Det närmar sig!

Bara 3,5 h till nedsläpp Skellefteå AIK mot Luleå Hockey. En väldigt intressant match som gäller ganska mycket, en så kallad 6 poängsmatch. Om hemmalaget lyckas vinna skiljer det 7 poäng men om Luleå vinner är det endast 1. Det som är roligt är att Luleå och AIK endast saknar en spelare var :Robin Jonsson resptive Mattias Lindström. Det är många matcher i matchen några är tränarna målvakterna och förstakedjan. De laget som vinner dessa punkter kommer också vinna matchen.

MÅ BÄSTE LAG VINNA!

 Berglund kommer med en analys efter matchen.

//Larsson

Straffar!

Säsongen 2004/2005 tog Svenska hockeyligan bort straffar i ishockey. Nu pratar hockeyligans ordförande Tommy Töppel att införa straffar igen redan till nästa säsong. Både NHL och Allsvenskan har straffar och jag skulle tycka det vore en rolig grej för publiken och då slipper vi alla dessa oavgjorda matcher. 9 december träffas alla tolv klubbdirektörer och då ska Töppel ta upp straffar på agendan.

Hur tycker ni läsare?

Vi har även fått funderingar varför vi inte tagit upp om att AIK IF är på väg till KHL. Vi har valt att inte debbaterat detta ämne för att än är det väldigt tveksamt och vi har inte 100% koll påläget i öster, men självklart är det en spännande grej AIK håller på att göra.

//Larsson

Derby igen!

Nu är det tätt mellan derbyna, för drygt en vecka sedan så möttes Luleå och Skellefteå i Coop Arena, då blev det oavgjort. Imorgon tisdag så är det dags för det tredje debyt mellan lagen denna säsong, nu i Skellefteå.
Det ska bli intressant att se matchen ur en liten annan synvinkel, står i princip jämt på ståplats men imorgon så kommer jag att befinna mig på sittplats i Skellefteå Kraft Arena. Ska bli roligt att följa klackkampen från sidan om, jag brukar ju annars befinna mig i Luleåklacken men inte imorgon alltså.

Matchen då, tror tyvärr att Luleå kommer förlora det här derbyt, Skellefteå känns ruskigt heta och vekar ha hittat tillbaka till vinnarspåret igen, även Luleå kommer till matchen efter en 2-1 seger hemma mot Frölunda i lördags, men man ska komma ihåg att Luleå inte vunnit borta mot Skellefteå sen de gick upp för fyra årsen, och jag tror som sagt att man inte gör det imorgon heller.
Det är derby och det kommer bli tight, Skellefteå vinner med 2-1.




// Berglund

Mikko bryter!

Den offensive skicklige backen Mikko Lehtonen bryter med omedelbart verkan kontraktet med Frölunda. Båda partnerna har enas att det är bästa lösningen när Mikko har haft familjeproblem och inte kunna deltagit för Frölunda sista veckorna. Det öppnar att den store backen Kristian Kudroc får förlängt kontrakt säsongen ut.

//Larsson

Skellefteå och Luleåvinst

Både Skellefteå och Luleå vann i dagens matcher. Skellefteå bortabesegrade Hv71 med 2-3 efter att ha spelat ruskigt bra ishockey i två perioder och Hv hade inte mycket att säga till om, i tredje så börjar Skellefteå spela på sin ledning och Hv kan reducera till 2-3. Men Skellefteå håller undan och blir första lag på väldigt länge att bortabesegra HV71.

Luleå besegrade Frölunda hemma med 2-1 efter att Emil Lundberg och Mats Lavander gjort målen. Anders Nilsson fick dock inte hålla nollan, med sju sekunder kvar så reducerade Frölunda genom Mathis Olimb.
Skönt att Luleå vinner idag, nu har man då lite större förhoppningar inför derbyt nere i Skellefteå på tisdag.

Nu ska strax matchen mellan Toronto-Washington börja, ser fram emot att se Bäckström och Ovechkin få brilljera lite.




// Berglund & Larsson

Stor rink eller liten rink?

Ja det är en fråga som ständigt diskuteras, ska vi i Sverige införa liten rink som i NHL och i många andra länder eller ska vi fortsätta med stor rink? På Aftonbladet kan man läsa om Tomas Holmström som helt klart föredrar små rinkar, han säger även att han aldrig kommer spela i Elitserien så länge som de stora rinkarna är kvar.

Jag håller med honom, självklart ska vi införa små rinkar i Elitserien, det blir mer action, mer närkamper, tightare spel, en roligare hockey helt enkelt, men vad tycker ni?

Ska vi införa små rinkar i Elitserien eller inte, lämna ett svar på kommentarsidorna så får vi se vad ni läsare tycker.




// Berglund

Match igen!

Det blev islossning för Skellefteå AIK mot SSK med hela 7 mål resultatet blev tillslut 7-4. Första kedjan med Jimmie Ericsson i spetsen stog för hela 4 mål nu väntar dock svårast möjliga motstånd HV71 borta. Ingen har vunnit, ska AIK bli första lag?

Luleå Hockey möter idag Frölunda hemma, upp till bevis för Norrbotningarna där senaste vinsten var för elva dagar sen!! Luleå lär vara rejält laddade efter en brakförlust med 4-0 där Foppa hade SHOWBUISNESS.


//Larsson

Glädjande nyhet...

...för alla Luleåfans, den förmodade hjärnskakningen på Chris Abbott efter matchen mot Modo var ingen hjärnskakning och han spelar alltså imorgon hemma mot Frölunda, brorsan Cam fick matchstraff men även han lirar imorgon. Blir intressant att se hur denna match kommer sluta, jag har faktiskt inte en blekaste aning, hoppas på Luleåvinst och tippar 4-3 till Luleå och att Jonathan Hedström gör sitt första mål för säsongen.

Skellefteå möter Hv71 på bortais, ingen lätt uppgift för Västerbottningarna som dock verkar ha hittat tillbaka till vinnarspåret efter 7-4 vinsten hemma mot Södertälje senast, tror dock inte att man kommer lyckas besegra  Jönköpingslaget, men det kommer bli jämt.



// Berglund

Guffguff försvarar segern...

... och vinner även denna veckas tipstävling, ikväll är han ensam med fem rätt och tystar därmed alla kommentarer om tärningskast och lottospel m.m. Grattis säger vi på bloggen.

Vad säger man om Luleå och Skellefteås matcher ikväll? Ja vi kan börja med Luleå som ikväll mötte Modo, och matchen kan sammanfattas med ett namn: Peter Forsberg, han gör två mål och ett assist när Modo tog sin andra raka seger genom att besegra Luleå med 4-0. Modo har förvandlats från ett bottenlag till ett lag som jag tror kommer stiga i tabellen allt eftersom och jag tror deffenitivt att Modo går till slutspel, för kom ihåg, Näslund har inte anlännt än. Luleå måste skärpa sig om man vill slå Frölunda hemma på lördag, och sker det inte en förändring väldigt snart så kommer det inte bli kul att vara Luleåsupporter nere i Skellefteå Kraft arena nu på tisdag den 24 november.

Skellefteå bröt sin förlusttrend ikväll genom att hemmabesegra Södertälje med 7-4. Där ett tag såg det ut som att jag skulle kunna få in mitt 6-0 tips men det blev betydligt mer mål tillslut. Jaja, hursomhelst ett stort steg frammåt, både för Skellefteå som fick uppleva känslan som säger hur det är att vinna, en känsla man inte upplevt på väldigt länge men också för Jimmie Ericsson som gjorde debut från sin skada i måndags och ikväll gjorde han tre mål.

Då var ännu en Elitserieomgång avklarad, här är samtliga slutresultat från kvällen:

       Frölunda    - Brynäs      3-2    
Linköping - Djurgården 4-1
Färjestad - HV71 0-5
Timrå - Rögle 4-5
Modo - Luleå 4-0
Skellefteå - Södertälje 7-4







// Berglund

Petri Kokko!

Enligt olika hemsidor ska Brynäs och Petri Kokko vara överens om ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. Kokko som gjorde stor succé säsongen 07-08 när han spelade med Timrå som vart knappt utslaget av mästarna HV71. En välbehövlig förstärkning när Lasse Jonsson blir borta ett bra tag med sin fotskada.

// Larsson

Berglunds tips

Ja här kommer mitt tips, precis som Larsson säger så måste jag och han visa vart skåpet ska stå den här omgången, jag känner att jag har något stort på gång. Här är min rad:


Skellefteå-Södertälje 1
Kommentar: Skelletfeå kommer bryta sin förlustsvit mot Södertälje, visst Södertälje är ett tight lag att spela mot men på hemmaplan så ska AIK ta dem, här blir det islossning för Skellefteå, vinst med 6-0.

Modo-Luleå 2
Kommentar: Peter Forsberg och Dan Hinote finns med mot Luleå, det blir ingen lätt uppgift för Luleå som mest troligt har Chris Abbott tillbaka efter sjukdom, viktigt. Tippar med hjärtat när jag sätter en tvåa på denna match, men man måste våga hoppas ibland också.

Timrå-Rögle 1
Kommentar: Timrå har en uppåtgående formkurva och toppar Novembertabellen av Elitserien. Rögle sprattlade till senast och besegrade Färjestad men mot Timrå blir det inga poäng.

Färjestad-Hv71 x
Kommentar: Färjestad är bra hemma samtidigt som Hv71 visat sig fullt männskliga på bortaplan, tror ändå på en tight match som kommer sluta med ett kryss.

Linköping-Djurgården 2
Kommentar: Djurgården har imponerat på sistone men Linköping är också på väg uppåt, otroligt svårtippad match men sätter en tvåa på Djurgården, bara en känsla som jag har.

Frölunda-Brynäs 1
Kommentar: Brynäs åkte på en brak torsk senast mot Modo hemma och jag tror inte att man har hämtat sig från den matchen än, nu väntar Frölunda som är starka hemma, nä här blir det förlust för Brynäs.


Det var mitt tips, nu är det ni läsare som ska ge allt vad ni kan för att vinna, fram till klockan 19.00 då pucken släpps på Torsdagskvällen har ni på er.

Lycka till!



// Berglund

Omgång 4

Torsdagstippningarna fortsätter och nu är vi uppe i omgång 4. Förra veckan delade ''Guff Guff'' och Forzza med 3 rätt vardera. Nu är det upp till bevis för mig och Berglund att visa att vi är hockeykunniga.

Skellefteå-Södertälje 1

Aik har en uppåtgående formkurva men Tälje är svårspelade i år. Tror ändå på en etta pga hemmaplanfördel

MoDo-Luleå 1

MoDo har fått en nytändning med foppa och Hinote i laget(näslund comeback senare). Luleå var uddlösa senast mot AIK.

Timrå Rögle 1

Timrå verkar vara lite på uppåt, Rögle varit bedrövliga på bortaplan undantag med två vinster i norrland.

Färjestad-Hv71 1

Färjestad är otroligt starka hemma Jönköpingslaget tycks ha tappat form.

Linköping-Djurgården2

Djurgården har spelat bra på slutet.Linköping åkte på förlust senast målvaktsspelet känns sådär.

Frölunda-Brynäs 1

Frölunda är alltid starka hemma. Enda chansen för Gävlelaget är väl om Markström agerar vägg.

// Larsson



Forsbergs succé-comeback

Visst, Peter Forsberg är inte lika bra nu som han var då han var som bäst, men han visar ändå att han håller hög elitserieklass. Forsberg som gjorde comeback ikväll svarade för tre assist i 1-5 vinsten borta mot Brynäs.
Han tystar alla tvivlare som säger att han är slut och inte håller längre. Visst, det har bara gått en match än men otroligt kul för Elitserien, hoppas dock att han inte kommer ha någon bra dag på Torsdag då Luleå gästar Swedbank Arena.

Kvällens slutresultat:

Brynäs-Modo 1-5
Djurgården-Frölunda 3-1
Södertälje-Timrå 4-3 SD



// Berglund

MoDo ikoner

Peter Forsberg och Markus Näslund kommer att spela i elitserien året ut och med deras moderklubb MoDo Hockey. De kommer att göra debut redan idag och förväntas bilda en kedja tillsammans med gamle JVM partnern Niklas Sundström. De här är ett väldigt intressanta förstärkningar och om båda får vara hela så kan jag nästan säga att de slipper KS.

MoDo har också värvat foppas gamle polare Dan Hinote. En tuffing som får försvara dessa guldklimpar.

// Larsson

Kryss i derbyt

Skellefteå såg länge ut att gå mot en tre poängare på bortaplan mot Luleå igår men med cirka fyra minuter kvar så avlossar Luleåbacken Alexander Hellström ett skott som Hadelöv släpper en retur på och då håller sig Mats Lavander framme och trycker in kvitteringen.
Skellefteå började riktigt bra i första perioden och Luleå hängde inte alls med, Luleå åt sig in mer och mer i matchen och i förlängningen så var Luleås närmast ett avgörande. I sin helhet så svängde det väldigt mycket fram och tillbaka och många säger att det var en tråkig match men jag tycker att det var en ganska trevlig och bra hockeymatch, det svängde som sagt och det var hela tiden nerv i matchen, dessutom grymt tryck på läktaren från båda klackarna. Mats Lavander var även nära att bli ännu större hjälte än vad han blev när han med en och en halv minut kvar av tredje perioden blev helt ren i slottet framför Andreas Hadelöv, men Hadelöv som var riktigt bra matchen igenom räddade. Skellefteås mål gjordes av Johan Forsberg efter en fin framsspelning av Anders Söderberg.

Tre matcher ikväll och sen så är det full omgång och tipstävling på Torsdag.



// Berglund

Chris spelar inte ikväll

Cam Abbott får klara sig utan tvillingbrorsan Chris i kvällens derby, ska bli intressant att se hur det kommer gå.
Inte länge till nedsläpp nu.


Nu kör vi!



// Berglund

Intervjuver+statistik

Här kommer lite ytterligare smågodis inför morgondagens drabbning. Intervjuver med Luleås tränare Roger Rönnberg och Skellefteås Hans Särkijärvi. Dessutom en hel del statistik att gotta ner sig i inför matchen, så klicka här och läs på inför matchen!



// Berglund

Senaste nytt

Här kommer lite fakta inför morgondagens derby: Skellefteås Jimmie Ericsson är tillbaka imorgon efter att ha missat sju matcher pga skada. I Luleå så är forwarden Robin Lindqvist tillbaka efter sjukdom, en viktig kugge i framförallt boxplay. Chris Abbotts feber är på väg ner, men om den inte är helt borta imorgon bitti så kommer han inten att spela. Backen Robin Jonson spelar inte imorogn utan vilar sin fot ytterligare ett tag.

Det var allt för denna gången, imogon under förmiddagen kommer vi med säkerhet få veta om Chris Abbott kommer till spel eller inte.

Ha en trevlig Söndagskväll!



// Berglund

Derby, alltid lika roligt!

Imorogn är det dags för säsongens andra derby mellan Luleå och Skellefteå om man inte räknar träningsmatcherna, matchen spelas i Coop Arena och det kommer bli fullt ös. Både jag och Larsson kommer självklart att vara på plats och vi får se vem som är glad och vem som är besviken efteråt, har en känsla av att det kan gå precis hur som helst, så jag vågar mig inte på något tips men hoppas ju såklart på Luleåvinst. Skriver inför matchen redan idag för att jag förmodligen inte kommer hinna skriva imorogn då det kommer vara fullt ös från det att väckarn ringer 07.30 tills att man slocknar där runt 23.00 någon gång. Det kommer som vanligt säkert vara bra drag på hockeybussen och på läktarn så det ser jag fram emot.

Väl mött till en härlig hockeyfest och må bästa laget vinna!




// Berglund

Oavgjort igen!

Skellefteå AIK fixar oavgjort igen efter en sen kvittering till 2-2. AIK dominerar totalt mot Brynäs IF men lyckades inte få utdelning på sina chanser. I första tog dock Skellefteå ledningen men senare kunde Brynäs vända på matchen till både 1-1 och 1-2. Christian Söderström kunde göra comeback idag och gjorde ett mål de viktiga 2-2 målet.

Luleå åkte på en rejäl smäll borta mot Linköping idag efter att ha förlorat med 6-2. Enligt sportradion så var Luleå viljelöst och spelade väldigt bekvämt, det håller inte om man vill vinna i derbyt på måndag.

// Larsson&Berglund

Matchdags

Då var det dags för elitserieomgång igen, kul. Luleå möter Linköping borta och det är Anders Nilsson som kommer vakta kassen idag, bra. Mindre bra är att Chris Abbots förkylning har förvärratts och finns inte med i laguppställningen idag, det är också osäkert om han kommer spela på måndag mot Skellefteå.
Linköping blev snuvade på tre poäng mot Skellefteå senast efter att aik kvitterat med 37 sekunder kvar, LHC kommer säkert vara taggade till tänderna, precis som Luleå som lite snöpligt tappade 3-3 borta mot Djurgården till förlust med 6-3 på ca 6 minuter.
Två revanschsugna lag som möts, det kommer bli ruskigt tight, mitt tips: Linköping-Luleå 2-3.

Skellefteå möter Brynäs hemma idag, Skellefteå som bröt sin förlusttrend i torsdags saknar Pavel Skrbek i dagens match, tillbaka efter en tids fråvaro är Christian Söderström, det är nu klart att han kommer spela och det är en stor tillgång för Skelletfeå som jagar sin första seger på ett bra tag. Jag tror också man tar en trepoängare ikväll, man vinner med 4-1.

Nu är det bara att ladda, mindre än fyra timmar kvar till nedsläpp!




// Berglund



Psykkrigarna vann

Ja det blev två vinnare som hade flest rätt, båda hade tre rätt var. Det var Guffguff och forzza som var bäst i kvällens tipstävling, precis de två som innan hade ett mindre psykkrig på kommentarsidorna innan kvällens omgång, grattis grattis säger vi på bloggen. Ny tävling om en vecka.


Luleå förlorade med 6-3 borta mot Djurgården efter en otroligt svängig match. Luleå var i överläge med 2-1 i andra perioden men Djurgården vände till 3-2, ställningen inför sista. I tredje så går Djurgården upp till 3-2 men Luleå kvitterar genom Cam Abbott. Men Djurgården skulle få sista ordet ikväll och gör 4-3 i powerplay efter en slarvig utvisning av Janne Sandström. Sedan så gör även Djurgården två mål till, lite onödigt av Luleå att släppa iväg siffrorna till 6-3. Men en svängig match och Luleås spel ser ändå bra ut så jag är inte alls orolig för framtiden, ny match på lördag, då väntar Linköping borta.

Skellefteå bröt sin förlusttrend ikväll genom spela oavgjort hemma mot Linköping, 2-2 skrevs siffrorna till.
För Skellefteå så väntar Brynäs på lördag, då får vi se om det kommer mer publik än ikväll då bara 4133 personer hade sökt sig till Skellefteå Kraft arena.



// Berglund

Dagens tipsrad

Inga kommentarer den här gången , eventuellt seger kommentar;)

Djurgården-Luleå 2
Skellefteå-Linköping1
Färjestad-Modo1
Brynäs-Timrå2
Rögle-Tälje1
Hv71-Frölunda1

Tippar med hjärtat på SAIK matchen;)

//Larsson

Berglund tippar

Är riktigt taggad på att ta hem en tipstävling nu, vi får se om det blir denna. Här är iallafall mitt tips inför morgondagens drabbningar:


Hv71-Frölunda 1
Kommentar: Hv71 är förmodligen ruskigt revanschsugna efter förlusten mot Luleå senast, och i sin hemmaborg är man otroligt starka. Frölunda har kommit igång här på slutet men det blir inte några poäng för Göteborgarna mot HV.

Färjestad-Modo 1
Kommentar: Modo tog poäng senast mot Djurgården efter att ha tappat en 2-0 ledning på hemmaplan. Nu möter man ett av seriens bästa hemmalag och det lär inte bli några poäng för Ö-viks klubben där.

Djurgården-Luleå x
Kommentar: Luleå kommer till matchen med ett starkt självförtroende efter vinsten mot Hv71. Djurgården likaså efter att ha kommit ikapp och knipit en poäng på bortais mot Modo, nä det här blir en stenhård drabbning som slutar oavgjort.

Rögle-Södertälje 1
Kommentar: De förhandstippade bottengängen möts i Ängelholm, ingen lätt match att tippa. Södertälje har varit mycket upp och ner under säsongen, Rögle har varit lite jämnare och ligger just nu på en slutspelsplats och i kraft av hemmaplan så kommer man vinna.

Brynäs-Timrå 2
Kommentar: Timrå verkar på gång efter att ha besegrat Skellefteå senast, Brynäs känns lite osäkra efter 0-o mot Rögle sist, nä här blir det en tvåa.

Skellefteå-Linköping 1
Kommentar: Någon gång kommer vändningen, för Skellefteå så kommer den komma mot Linköping. Jag trodde att den skulle komma mot Timrå men då hade jag fel, nu har man hemmaplan mot ett Linköping som torskade mot Frölunda senast. Nu kommer trendbrottet för Skellefteå, en säker etta.



Det var mitt tips, om ganska exakt 24 timmar så vet vi vem som vunnit, så sno er på med era tips.

Lycka till!




// Berglund


Förlusttrenden som måste brytas!

Jag talar naturligtvis om Skellefteå AIK dystra förlustssvit på 4 raka matcher. Försvarsspelet har varit bra hela säsongen men anfallsspelet verkar ha gått troll i men samtidigt måste vi ha i åtanke att Chrippe och Jimmie saknas. Alla lag har svackor och mindre bra perioder lagen som lyckas bryta trenderna snabbast lyckas också bäst i 55 omgångar. Svackan är ingen katastrof ännu, AIK ligger trots allt 4:a i tabellen och det måste anses som klart godkänt men om inte trenden bryts kan det sluta illa.

Imorgon kör vi gång med tippningen igen för tredje gången vi får se om ''Pastorn'' kan försvara sin vinst från förra omgången en besvikelse är däremot Berglund med ingen vinst ännu.

''DEN SOM LEVER FÅR SE''

// Larsson

Luleå slår serieledarna

Luleå besegrar HV71 hemma med 5-3, jag ångrar otroligt mycket att jag inte var på plats ikväll i Coop Arena, men men. Man ska inte deppa när ens hockeylag vinner mot serieledarna med 5-3 och vinner dessutom skotten med 32-23. Nu är det bara att suga på den här karamellen under kvällen samt imorgon och sen är det bara att ladda om batterierna inför Torsdag då Luleå åker ner för att möta Djurgården.

Skellefteås tunga formsvacka fortsätter efter att man förlorade med 2-1 ikväll borta mot Timrå, men någon gång kommer vändningen komma, men det får inte börja bli så många fler förluster för Västerbottningarna om man har tänkt stanna kvar i toppen. Skellefteå möter Linköping hemma på torsdag, vi får se om man kan bryta den negativa sviten då.

Glöm inte att det är tipstävling på torsdag så det är bara att börja klura på era tips.



// Berglund

Ändrade förustsättningar

Johan Fransson är med ikväll då Luleå möter Hv71, otroligt viktigt för Luleå, framförallt i det offensiva spelet. Han kommer inte matchas fullt ut men är ändå en viktig pjäs, tror fortfarande på 1-1 men hoppas såklart på Luleåvinst.

Mindre än två timmar till nedsläpp nu!



// Berglund

Nu fortsätter...

...Elitserien med full omgång ikväll. Här är kvällens matcher:

      Frölunda    - Linköping         
      Södertälje  - Färjestad         
      Rögle  - Brynäs            
      Timrå  - Skellefteå        
      Modo  - Djurgården        
      Luleå - HV71 



Luleå tar emot serieledarna ikväll, inte alls någon lätt match men visar man upp moralen som man hade i tredje perioden borta mot Södertälje förra måndagen så kan allt hända, dessutom har HV visats sig vara helt mänskliga på bortaplan. Det som talar emot Luleå är deras förkylningar som börjat sprida sig i laget, ikväll så kommer Luleå till spel utan backarna Johan Fransson, Pierre Johnsson och Fredrik Styrman, dessutom är forwarden Robin Lindqvist också förkyld. Det blir en jämn match, tippar på 1-1.
Här hittar ni en intervjuv med Luleå tränaren Roger Kyrö och spelaren Mikael Lidhammar inför kvällens möte.


Skellefteå åker ner till Sundsvall för att möta Timrå ikväll. Jag tror att man bryter sin förlusttrend ikväll och vinner med 3-1.



// Berglund


Förnedring

Ja Sverige blev förnedrade igår av Finland, förlust med 7-0. Mer om matchen finns inte att säga, bedrövligt.
Imorgon drar Elitserien igång efter uppehållet, oj som man längtar.


// Berglund

Åkerman till Skellefteå!

Enligt väldigt säkra källor till bloggen kommer Johan Åkerman återvända till Skellefteå nästa år. Anledningen som det snackas mycket om förr är att han saknar barnen som bor i Skellefteå. Han har kontrakt med Lugano över nästa år men kommer bryta det. AIK fansen hade gett upp hoppet om Åkerman men nu får nog Skellefteå dirigenten på backplats som de saknad så många år.

// Larsson

Tre Kronor räcker inte till..

... mot Ryssland i dagens match och förlorar med 4-1.Sverige gör en bra match men ineffektiviteten är på tok för hög och Ryssland är ett bättre lag, det är bara att erkänna. Det finns inte så mycket mer att säga om matchen, Foppa blir bättre och bättre men det hjälper inte, imorgon väntar Finland som senare idag möter Tjeckien. 

En stor eloge till SVT som gör en riktigt bra sändning, intressanta ämnen i paussnacket och sen har man ju Kaj Kunnas i studion, riktigt skön expert, Micke Renberg är riktigt bra och bidrar med bra analyser, med mycke hjälp av sina egna erfarenheter som gammal hockeyspelare.

Nu är det bara att ladda om inför morgondagens drabbning mot Finland, jag kan lova er att då kommer Hartwall Arena att koka.




// Berglund

Nu kör vi!

Vaknade för 60 minuter sen och upptäckte att matchen melllan Sverige-Ryssland börjar 12.00. Som tur var så vet kroppen när hockey närmar sig och jag vaknade till där runt elva, nog om detta.

Sverige möter alltså Ryssland idag, ingen lätt match för svenskarna men om man spelar som man gjorde i andra perioden mot Tjeckien i torsdags så har man stor chans att vinna. Jag hoppas och tror att det kommer bli en fartfylld och underhållande match. Tippar 4-2 till Sverige, och Foppa hänger en balja.

Jonas Gustavsson, även kallad "monstret", låg bakom Toronto Maple Leafs första seger på elva matcher i NHL i natt. Toronto vände 0-2 underläge till vinst med 3-2 mot Carolina, Gustavsson räddade 34 skott och stod för flera avgörande räddningar.


Nu dra SVT:s sändning igång, håll i hatten. Nu kör vi!




// Berglund 

Sverige vinnare i öppningsmatchen

Sverige besegrade Tjeckien med 4-3. Sverige ledde med 4-1 efter två perioder, i tredje kom Tjeckien ikapp upp till 4-3 men Sverige kunde hålla undan och tillsist vinna matchen. Linus Omark noterades för ett assist, Peter Forsberg som spelade 14 minuter under matchen sa efter matchen att han kände sig vilsen i första perioden men att andra och tredje kändes helt okej. Ny match på Lördag, då väntar Ryssland som slog Finland med 4-3 efter straffar.



// Berglund

Peter the great!

Säga vad man vill om staden han kommer ifrån, hockeylaget Modo som han gjorde sin Elitseriedebut i, men när det gäller Foppa som hockeyspelare så håller jag han fortfarande väldigt högt, inte en av världens bästa längre men det ska bli intressant att se om han kan producera i Tre Kronor i kvällens match mot Tjeckien, fram tills nedsläppet 19.30 så kan ni unna er det här. Titta och njut!



// Berglund



100 dagar kvar...

...till OS i Vancouver, jag ser vekligen framemot OS och det kommer bli många timmar i TVsoffan. Det kommer förstås bli mest timmar framför hockeyn eftersom det är de som jag är mest intresserad av. Det ska bli intressant att se om Tre Kronor kan återupprepa guldet från 2006. Kommer självklart att följa en del svenskar i de andra sporterna också, även om hockeyn kommer att ta upp mest tid.

Nog om OS, för först är det en del landslagsturneringar som ska spelas och imorgon drar alltså för er som missat det, Karjala Cup igång med match mot Tjeckien. Jag har tidigare tyckt att dessa småturneringar inta har varit så jätte intressanta men nu när OS stundar och vi har en viss Foppa med i laget så kommer jag att vara bänkad framför TVn alla Sveriges matcher. Imorgon drar det igång. Nedsläpp 19.30.




Svenskarna jublar efter slutsignalen i Turin 2006, får vi se samma bilder
i Vancouver i vinter?




//
Berglund



Allsvenskan

Är väldigt imponerad av Sundsvall Hockey som bara förlorade med 5-3 trots att 11 stycken av spelarna hade influensa och var hemma. Leksand IF har uppträtt grisit och kunde inte ta hänsyn till att Sundsvall inte hade förutättningar att delta på rättvisa vilkor. Till råga på allt beställde Lek-sand läkare vaccin  och säger att riskgrupper ska botas och istället tar fullt friska och män dosen. Har tyckt Leksand varit en trevlig förening med en väldigt fin arena och en hängiven supportergrupp. Mina uppfattningar har ändra radikalt och hoppas verkligen inte att de går upp till ES.

// Larsson


Leksands IF i blåsväder igen

För ungefär en vecka sen så kom det fram att Leksands IFs spelare hade fått svininfluensanvaccinet före gravida och gamlingar, nu när röken börjat lägga sig efter det så dyker ett nytt åskmoln upp. Leksand möter Sundsvall imorgon, ett Sundsvall som har drabbats av Svininfluensan och vill flytta matchen, men Leksand som fått vaccinet mot just svininfluensan och är fullt friska vägrar flytta matchen, vet inte riktigt vad jag ska tycka, men vad tycker ni.

Är det rätt av Leksand att inte flytta matchen?




// Berglund

Abbotts show i tredje perioden

Matchen är slut, Luleå gjorde som jag skrev inför tredje perioden, man vänder på matchen och vinner med 3-4.
Tvillingarna Abbotts är helt underbara att se på och det är Abbotts som ligger bakom båda målen i den tredjeperioden.Vid 3-3 står Cam bakom målet och tittar inte ens upp, han lägger bara in pucken framför mål och där står tvillingen Chris och rakar in kvitteringen. 3-4 målet är en 2 mot 2 sittuation där man ser hur tvillingarna vet precis hur man ska göra och det slutar med att Cam rundar Björn Bjurling i SSK kassen och lägger in den avgörande pucken. Man ska dock inte höja Luleå till skyarna efter kvällens vinst, i intervjuven med Chris Abbott efter matchen så säger han att det är den tredje perioden och poängen som man tar med sig från matchen. De två första perioderna var på ren svenska skit från Luleås håll sett. När slutsignalen ljöd så såg man en otrolig glädje och lättnad hos tränarna Roger och Roger, men framförallt hos Roger Rönnberg som visar betydligt mer känslor än kollegan Kyrö, skönt för laget att gå in i Karjala cup uppehållet med en vinst i ryggen.

Roger Rönnberg åker ner imorgon till landslaget för att assistera Bengt-Åke Gustavsson under Karjala, skönt för han med en vinst i bagaget.

Karjala cup drar alltså igång på torsdag med match mot Tjeckien i Kinnarps Arena, sedan åker man över för att möta Ryssland på lördag och Finland på söndag.





// Berglund

Olausson het i andra perioden

Södertälje leder med 3-2 efter två spelade perioder. Luleå har helt klart rykt upp sig och det är Niklas Olausson har legat bakom båda Luleås mål. Först kontrade han in 2-1 målet och sen så spelade han fram Anders Burström som vackert i slottet styrde upp 3-2 i nättaket. Södertäljes tredje mål för kvällen kom i powerplay efter att backen Pierre Hedin hittat en lucka mellan Modigs benskydd. Nu blir det intressant att se om Luleå kan komma ikapp i tredje och möjligtvis göra som Rögle gjorde i lördags, vända på steken.



// Berglund

Rättvis SSK-ledning efter första perioden

Södertälje leder helt rättvist med 2-0 efter första perioden. Sitter och ser matchen på TV och kan medela att Luleå inte alls är bra, nä man är totalt värdelösa. Passningsspelet som Luleå visar upp håller som högst Division 1 nivå.
Södertälje leder skotten med 8-1 efter första, det säger det mesta om Luleås förstaperiod, men också om Södertälje. Man började riktigt bra och Luleå hängde inte alls med. Målen är riktigt vackra där båda är styrningar på Södertäljes back Ryan Glenns skott. Sista fem minutrarna präglades av slarvigt spel från båda lagen.

Nu måste det till en skärpning inför andra av Luleå, annars kommer detta inte bli någon rolig kväll för såväl spelare som vi supportrar.

Thomas Anderson är kvällens huvuddomare och har skött sig riktigt bra hittills.



// Berglund

Sista matchen inför Karjala cup

Ikväll spelas den sista matchen i Elitserien inför Karjala cup uppehållet, det är Södertälje som tar emot Luleå.
Vem vinner då? Ja Luleå ska ta Södertälje vanligtvis och det kommer man också att göra om man spelar som i bortamatcherna mot Färjestad och Timrå tidigare under säsongen. Spelar man däremot som man gjorde mot Brynäs hemma för en vecka sen och som mot Rögle hemma i lördags, då kan man glömma poäng. Det är bara att välja. Södertälje är inget dåligt lag och vill man vinna i Axa sport center så måste laget vara på topp, så enkelt är det.



// Berglund 

Förlust

Var nere igår och såg Skellefteå AIK och är väldigt besviken. Att inte göra ett enda mål mot Rögle och FBK hemma är bedrövligt. Formen från förra veckan verkar vara som bortblåst den enda som gjorde rätt för sig igår var målvakten Andreas Hadelöv.

Uppehållet kommer väldigt lägligt  nu får AIK slicka såren och få tillbaka vikitga pjäser som Ericsson och Söderström. Inget tips nu på torsdag ni bloggläsare får vänta till torsdag den 12/11.

På återsende

// Larsson

RSS 2.0