Abbotts show i tredje perioden

Matchen är slut, Luleå gjorde som jag skrev inför tredje perioden, man vänder på matchen och vinner med 3-4.
Tvillingarna Abbotts är helt underbara att se på och det är Abbotts som ligger bakom båda målen i den tredjeperioden.Vid 3-3 står Cam bakom målet och tittar inte ens upp, han lägger bara in pucken framför mål och där står tvillingen Chris och rakar in kvitteringen. 3-4 målet är en 2 mot 2 sittuation där man ser hur tvillingarna vet precis hur man ska göra och det slutar med att Cam rundar Björn Bjurling i SSK kassen och lägger in den avgörande pucken. Man ska dock inte höja Luleå till skyarna efter kvällens vinst, i intervjuven med Chris Abbott efter matchen så säger han att det är den tredje perioden och poängen som man tar med sig från matchen. De två första perioderna var på ren svenska skit från Luleås håll sett. När slutsignalen ljöd så såg man en otrolig glädje och lättnad hos tränarna Roger och Roger, men framförallt hos Roger Rönnberg som visar betydligt mer känslor än kollegan Kyrö, skönt för laget att gå in i Karjala cup uppehållet med en vinst i ryggen.

Roger Rönnberg åker ner imorgon till landslaget för att assistera Bengt-Åke Gustavsson under Karjala, skönt för han med en vinst i bagaget.

Karjala cup drar alltså igång på torsdag med match mot Tjeckien i Kinnarps Arena, sedan åker man över för att möta Ryssland på lördag och Finland på söndag.