Finnarna knep bronset

Finland besegrade Slovakien i natt med 5-3 i bronsmatchen för herrarnas ishockeyturnering och tog därmed hem bronset.

Piteå Hockey inledde igår sitt playoff spel för att ta sig till kvalserien till Allsvenskan och Piteå vann med 1-5 borta mot Sollefteå, en bra start, en viktig start.

Ikväll 21:15 smäller det, Kanada-USA, missa för vad som helst i världen inte den matchen!



// Berglund

Viktig seger!

Modo krossade Färjetsad med hela 10-3, därför var det extra viktigt att Luleå vann mot Linköping ikväll med 4-1.
Linköping tog ledningen i powerplay men etfer det så var det inget snack, Luleå var bättre och Linköping kändes väldigt uddlöst framåt. Luleå kvitterade till 1-1 genom Niklas Olausson spel fem mot tre, i andra perioden utökade man till 2-1 genom ett solonummer av Johan Fransson och sedan kunde Pär Arlbrandt trycka in 3-1. I tredje perioden var Luleå stundtals tillbakapressat men det blev aldrig riktigt farligt bortsett från ett stolpskott av Linköping.

Cam Abbott kunde fastställa slutresultatet 4-1 när han i ett friläge kunde lirka in pucken bakom Norrena i Linköpingskassen vackert framspelad av brorsan Chris från egen zon.

4-1 var ett rättvist resultat, nu väntar Färjestad hemma på måndag.

Skellefteå besegrade Timrå med 5-4 etfer sudden, enligt rapporter från folk som sett matchen hade Skellefteå inte övertygat men Timrås problem med att stänga matcher fortsätter.



// Berglund

Kanada vidare

Kanada slog ut Slovaien i natt med 3-2, Kanada hade en trygg 3-0 ledning med tio minuter kvar av tredje perioden då Slovakien vaknade till och gjorde två snabba reduceringsmål, Slovakien jagade sedan en kvittering och med ca tio sekunder kvar så fick Pavol Demitra i Slovakien i princip öppet mål att skjuta in pucken i men något, en klubba eller ben, hann dit och styra undan skottet precis vid mållinjen.


Det blir alltså Kanada-USA i final imorgon söndag, och precis som jag trodde på USA innan turneringen så tror jag fortfarande på dem. Jag tror att man slår Kanada, men det kommer att bli en ruskigt underhållande final, var så säkra.



// Berglund


USA första lag till final

USA besegrade ikväll Finland med 6-1 och blev därmed första lag till final och kommer få möta vinnaren mellan Kanada-Slovakien, som med all säkerhet blir Kanada.


Här är lite uppdateringar inför morgondagens match mellan Luleå-Linköping.
Det är frågetecken till spel för Karl Fabricius, Anders Burström är som ni vet långtidsskadad, annars är det fullt manskap och mest troligt så kommer Mattias Modig att vakta kassen.

I Linköping är skadelistan lite längre, där ingen av Andreas Phil, Mikael Håkansson, Jan Hlavac och Patrik Zackrisson kommer till spel. Det är även osäkert om OS-spelarna Magnus Johansson och Martin Laumann Ylven kommer till spel, men mest troligt så spelar dessa två imorgon.

I Skellefteås lag saknas till imorgon Petr Tenkrat och Mattias Lindström, läget i Timrås lag är okänt.



// Berglund

USA kör över Finland!

6-0 efter tretton minuter och Miikka kiprusoff utbytt, en mardrömssemifinal för Finland som redan nu kan börja fundera på bronsmatchen.


// Berglund

Imorgon kör vi!

Imorgon drar Elitserien igång efter OS-uppehållet och för Luleås del så är det krig som gäller i varje match för att ta sig till slutspel.

Imorgon kommer Linköping på besök till Norrbotten, en match som kommer bli tuff men förhoppningsvis underhållande, kommer självklart att vara på plats och hoppas få se ett Luleå som inte bara spelar bra, utan också lyckas göra mål. För spelet fanns där, men målen lös verkligen med sin frånvaro innan uppehållet, hoppas man har fixat till det nu inför slutspurten av serien. I Luleå saknas som bekannt Anders Burtsröm, annars så tror jag att det är fullt manskap, återkommer med mer info senare om det inte skulle vara så.
I Linköping vet jag att Patrik Zackrisson inte finns med eftersom han lyckades bryta foten under uppehållet.

Skellefteå tar emot Timrå, Skellefteå är hemmastarka men Timrå har inte förlorat under februari månad, en intressant match.

Larsson åkte idag iväg till England för att se Premier Leauge fotboll, Chelsea-Manchester City.
Han kommer därför inte finnas på plats i Skellefteå imorgon men ni kommer ändå få några rader om den matchen under lördagskvällen, men kommer en mer utförlig rapport efter Luleå-Linköping eftersom jag kommer vara på plats i Coop Arena.




// Berglund

Marttinen lämnar

Det har varit på tal en längre tid men nu så är det klart. Skellefteås finske back Jyri Marttinen lämnar klubben efter säsongen, det är oklart vart han hamnar nästa säsong.


// Berglund

I natt smäller det!

I natt är det dags för semifinaler i herrarnas ishockey, så här tror jag om matcherna:

USA-Finland
Kommentar: Kan bli en underhållande match men tror att våra grannar i öst får ge sig nu, USA vinner och går till final. Matchstart 21:00.

Slovakien-Kanada
Kommentar: Allt annat än Kanadavinst här vore en stor skräll, som Kanada spelade mot Ryssland så kan det här rinna iväg men jag tror att man kommer få lite problem med Slovakiens toktighta defensiv, men visst vinner Kanada. Matchstart 03:30.

Alltså, vi får en final med Kanada och USA i, mer om den senare.



// Berglund

Surt

Sverige är utslagna ur OS, man pressade otroligt hårt i slutet men lyckas inte kvittera utan förlorar med 3-4.
Inte mycket mer att säga, Slovakien sista lag till semifinal, det gör att det blir följande semifinaler:

Kanada-Slovakien

USA-Finland




// Berglund

Vilken sjuk match!

Rtssland-Kanada blev en helt otrolig tillställning som Kanada vann med 3-7 och är därmed klara för semifinal.
Precis som Finland som slog Tjeckien med 2-0, USA är också klara för semi efter att ha slagit Schweiz.
Var vaken i natt och såg Ryssland-Kanada och det är nog bland det bästa jag sett, vilken fart och vilket ös.
Kanada fullkomligt slaktade Ryssland som såg tagna ut av stundens allvar.

Just nu pågår Sverige-Slovakien där det efter en mållös förstaperiod hettat till ordentligt och blivit fem mål i andra perioden, två för Sverige och tre för Slovakien, 2-3 alltså inför sista, vi får hoppas att Sverige lyckas vända detta och bli det fjärde laget in i semifinalerna.




// Berglund

Kanada stormar på

Kanada leder just nu mot Ryssland med 6-2 då vi spelat strax halva matchen, och vilken match det har varit.
Åtta mål på en och en halv period. Vi får hoppas lagen och framförallt Kanada fortsätter att köra så den andra halvan på matchen blir lika underhållande som den första.

USA är klara för semifinal etfer att ha besegrat Schweiz med 2-0.



// Berglund

Nattens kvartsfinaler

Här har ni kvällens/nattens/ kvartsfinaler:

USA-Schweiz
Kommentar: En intressant match som USA bör vinna men Schweiz känns ändå inte helt ofarliga, tror dock på en ganska klar USAvinst. Matchstart 21:00

Ryssland-Kanada
Kommentar: Vilken match detta kommer bli, omöjlig att tippa utgången på, men man måste ju försöka. Jag tror Kanada gör ett nytt fiasko likt Turin 2006 och blir utslagna. Matchstart 01:30.

Finland-Tjeckien
Kommentar: En match där jag tror det kommer bli ett krig in på mållinjen, väl där så vinner Tjeckien, kan mycket väl bli på förlängning eller straffar. Matchstart 04:00.

Sverige-Slovakien
Kommentar: Sverige måste ses som favoriter här, Slovakien fick strida hårt imorse mot Norge medans Sverige var spellediga, men inte bara därför. Sverige är ett bättre lag och man kommer att vinna. Matchstart 06:00.


Nu laddar vi för dessa kvartsfinaler, och speciellt för Sverige-Slovakien!




// Berglund

Rönnberg lämnar

Enligt Norrbottenskuriren så är det nu klart att Luleås tränare Roger Rönnberg lämnar klubben för att ta över juniorlandslaget. Jag tycker Rönnberg har gjort ett bra jobb i föreningen men det känns bra att få in lite nytt blod i båset tycker jag.

Rönnberg har inte bekräftat nyheten utan vill lägga full fokus på Luleå Hockey säsongen ut.



// Berglund

Norge krigade...

...mot Slovakien imorse men räckte inte riktigt till och förlorade med 4-3, Norge var bättre i sista perioden men var inte nog effektiva för att kunna kvittera. Det blir då alltså Slovakien i Kvartsfinal imorgonbitti.

Övriga åttondelsfinaler:

Lettland krigade men förlorade efter sudden mot Tjeckien, 2-3.

Kanada krossade Tyskland med 8-2.

Schweiz gick som sagt vidare på straffar igår kväll mot Vitryssland.



// Berglund


Schweiz vidare!

Det blev Schweiz som tillslut gick vidare till kvartsfinal etfer att ha slagit ut Vitryssland på straffar i kvällens match, en match som var otroligt underhållande och spännande. 3-2 till Schweiz som alltså går vidare och nu har jag därmed mitt första förhandstips inne, nu är det tre matcher kvar och allt annat än storfavoritsegrar där får ses som en jätteskräll, det kan helt enkelt inte hända.

God natt!




// Berglund

Vinst!

Skellefteå och Luleå har möts i en träningsmatch i Kiruna ikväll! Som väntat vann Skellefteå där slutresultaet blev 4-3. Enligt uppgifter var det inget högre tempo utan lagen sparar nog finliret och intensiteten tills på lördag. 

Just nu spelar Schweiz och Vitryssland där resultat är 2-2 efter två perioder SPÄNNANDE. Tänk om Ryssland JR skulle slå till med en ny skräll jag tror de kan störa USA om de tar sig vidare.

// Larsson 

Åttondelsfinaler

Inatt så är det dags för Ishockeyherrarnas åttondelsfinaler, här är dem och så här tror jag att det går i matcherna:

Schweiz-Vitryssland
Kommentar: Schweiz har blandat och gett i turneringen och här tror jag att man vinner, Den Åttondelen som känns mest öppen och det kommer bli spännande, tror dock som sagt på Schweiz. Matchstart 21:00.

Kanada-Tyskland
Kommentar: Här kommer kanada vinna, annars så vore det en jätteskräll. Matchstart 01:30.

Tjeckien-Lettland
Kommenatrer: Lettland är ett land som man inte riktigt vet vart man har men visst ska Tjeckien vinna den här matchen, konstigt vore väl annars. Matchstart 04:00.

Slovakien-Norge
Kommentar: Slovakien är storfavoriter i denna fight och det kommer med all säkerhet bli Slovakien som Sverige ställs mot i kvarten, om nu inte Norge gör en jätte bragdmatch. Matchstart 06:00.


Där har ni nattens drabbningar, alltså väldigt givna segrare i samtliga förutom i matchen mellan Schweiz och Vitryssland, den matchen känns otroligt öppen och kommer nog bli mest underhållande om man vill ha en spännande match, tur också att av dessa fyra matcher så är just denna helt klart på bästa sändningstid.




// Berglund

Stabilt!

Som Berglund skrev en väldigt välförtjänt seger med ett väldigt stabilt försvarsspel. Henrik Lundqvist ger ett hel säker uttryck och alla åtta backar krigar för att King Henrik ska få frid vid målet. Sverige vinner alla matcher och möter troligtvis Slovakien i en kvartsfinal vilket måste ses som en bra motståndare. Det som är anmärkningsvis är att Kanada och Ryssland kommer mötas i en kvartsfinal om inte något oförutsägsbar händer. Bra för Sverige där vi kan stryka en guldkandidat. Men först ska vi krossa Slovakien/Norge i kvarten.

Idag spelar Damkronorna en Semifinal mot USA undrar hur mycket de förlorar med? 

// Larsson 

Välförtjänt seger

Sverige kontrollerade matchen rakt igenomn och vann välförtjänt med 3-0.
En stabil seger för Tre Kronor som ser riktgit bra ut efter att ha varit lite ifrågasatta under inledningen av turneringen.

Det är som stolt svensk man går till skolan idag.





// Berglund

Påhlsson sjuk

Samuel åhlsson finns inte med på isen, däremot så finns Forsberg med. 1-0 just nu till Sverige.

Usa slog i natt Kanada med 5-3. Som sagt, USA är bra.

Ryssland besegrade Tjeckien med 3-2.





// Berglund

Frågetecken

Det finns en del frågetecken inför Finlandsmatchen. Tydligen så ska Samuel Påhlsson haft problem med magen imorse och det snackas om magsjuka. Vet inte om någon fler i laget har blivit drabbad. Det ryktas även om att Peter Forsberg drabbats, hoppas inte det.

Vi får helt enkelt vänta och se hur Sveriges lag kommer se ut mot Finnarna.

Ryssland leder just nu mot Tjeckien med 3-1, 16 min kvar av tredje perioden.




// Berglund

En poäng...

...till Piteå som förlorade dagens viktiga match mot Asplöven med 2-1 efter sudden, det innebär att Piteås chans till en gruppseger i princip är körd. Det kan gå teortiskt sett men då måste Asplöven förlora mot Lycksele samtidigt som Piteå måste vinna mot Kiruna med över tolv mål, och det förstår ni ju att det är en omöjlighet. 

Men Piteå gick i allafall vidare från Alletan vilket helt klart är godkännt




// Berglund

Supersunday!

Ja ikväll/inatt så får vi avnjuta tre finalrepriser. Klockan 21:00, Tjeckien-Ryssland från OS 1998. Klockan 01:40, Kanada-USA från OS 2002. Sverige-Finland imorgonbitti 06:00 från OS 2006.

Tre  höjdarmatcher som känns otroligt svårtippade. Nu är det OS, då är det bara att njuta!




// Berglund

PHC har allt i egna händer

Det återstår två matcher av Allettan norra, så här ser tabellen ut just nu:


1 Kiruna      13  8  3  2  1  59- 28  28
2 Asplöven  12  8  2  2  0  61- 41  26
3 Piteå        12  7  2  3  1  54- 35  24
4 Hudiksval 12  7  1  4  0  41- 33  22
5 Östersund12  4  3  5  2  50- 45  17
6 Kovland   13  4  2  7  2  38- 58  16
7 KB 65      13  3  2  8  2  37- 48  13
8 Lycksele  13  1  1 11  0  19- 71   4



Alla lag ska ha spelat 14 matcher då serien är avslutad, och det är bara att konstatera, vinner Piteå sina två återstående matcher så har man vunit Allettan vilket skulle vara otroligt bra, man sliper då gå igenom play off ett och två utan får direkt spela play off tre om en plats i kvalserien till Allsvenskan.
Så visst vore sex poäng på de två återstående matcherna sitta fint.

Piteå möter idag Asplöven borta och sedan på onsdag så tar man emot Kiruna hemma. Om Piteå vinner båda dessa matcher så har inte Asplöven någon chans att komma ikapp. Kiruna har spelat 13 matcher och har därmed bara en kvar, och den är som sagt mot Piteå i LF Arena på onsdag. Piteåvinst där och förstaplatsen är ett faktum.

Detta är en tuff uppgift men inte alls omöjlig, avslutar med en klyscha:

En match i taget!





// Berglund 


Vilket ös!

Marcus Hellner guld och Johan Olsson brons, en härlig avslutning på lördagen.

Grattis!




// Berglund

Seger mot Vitryssland

Det blev seger mot Vitryssland i fredags med 4-2, Sverige hade en säker ledning men Vitryssland kunde komma tillbaka i matchen, Sverige grejade det dock och tog en viktig seger, på måndag morgon möter våra svenska Tre Kronor de finska lejonen i en direkt gruppfinal.

Missa inte det!




// Berglund

Ett litet uppehåll

Ja det kommer att bli ett litet uppehåll med uppdateringarna här på bloggen under morgondagen etfersom både jag och Larsson kommer vara borta men mest troligt så är bloggen igång igen på söndag eftermiddag precis som vanligt.

Trevlig helg!




// Berglund

Slovakien skrällde!

Slovakien besegrade imorse Ryssland med 1-2 efter straffar. Jag är otroligt imponerad av det Slovakiska laget som kom tillbaka efter att länge legat under med 1-0, detta får dock ses som en skräll.

Ryssland var solklara favoriter till grupptiteln, nu har istället Tjeckien en bra chans till gruppsegern och matchen mellan Tjeckien och Ryssland kan bli en riktig höjdare. Dessutom så spelas den på bästa sändningstid, söndag klockan 21:00.



// Berglund

Schweiz imponerar

Jag varnade för Schweiz att dem skulle kunna ställa till det för de stora nationerna efter att ha sett dem mot USA, i natt så krävdes det straffar innan Kanada skulle kunna besegra Schweizarna, imponerande. 3-2 till Kanada blev det.

Just nu pågår förlängning mellan Ryssland-Slovakien, en riktigt underhållande match.



// Berglund


Skellefteå drog det längsta strået

Det blev ändå att se kvällens träningsmatch mellan Luleå och Skelletfeå, en match som Skellefteå kunde vinna med 2-5.

I första perioden var Luleå inte alls med och Skellefteå var klasser bättre, 4-12 i skott till Västerbottningarna och en ledning med 1-3 var hur logiskt som helst.

I andra så kommer Luleå ut som ett nytt lag, åker skridskor, spelar enkelt och framförallt, man tacklas.
Man såg hur energin gång efter gång togs ut från Skellefteå spelarna på grund av Luleås fysiska spel. Det skulle också komma en reducering från Norrbottningarna, efter ett långt anfall från den fantastiska kedjan med Raffl, Chabada och Fabricius så kunde till slut Chabada trycka in 2-3. Luleå hade även bud på fler mål men Nicklas Dahlberg i Skellefteås mål var riktigt bra och räddade Skellefteå i ett flertal lägen. Även Anders Nilsson i Luleås mål var duktig med tanke på att han stått så pass lite efter jul.

Den tredje perioden skulle bli en lång jakt efter en kvittering för Luleå, och man hade chanser, men man tog dem inte. Istället kunde Yared Hagos avgöra matchen med ca två minuter kvar, 2-4. Luleå som inte hade något att förlora tog ut Nilsson och då kunde Anders Söderberg fastställa slutresultatet i tom kasse, 2-5.

En trevlig match som stundtals inte alls kändes som ett derby, precis som väntat i en träningsmatch. Men ibland hettade det till och då tänker jag på fighten mellan Christoffer Norgren i Skellefteå och Marcus Hurtig i Luleå.
De fick hålla på ett tag men tillslut gick linjemännen in och bröt, trots att dem fortfarande stod upp.
Vi får väl säga att det blev oavgjort i den drabbningen.

Luleås norske back Lars Lökken Ötsil gjorde inte alls bort sig, han spelade lungt och stabilt, dessutom gjorde han Luleås första mål i matchen. Enligt Kurirens hockeyblogg så ska "Osten" ta fram papper och penna och signa honom direkt med denna motivering: "Vad har Luleå saknat enda sedan Petter Nilsson la skridskorna på hyllan.
Jo, en offensiv back med klubbhandsfattningen åt höger.
Lars Lökken Östil har alla egenskaper för att bli en riktigt vass power play-back.
Skottvillig, fina händer, bra speluppfattning, bra rörelse efter blålinjen och ett fruktansvärt direktskott".

Bara att hålla med, han var riktigt bra. Och enligt "Osten" så är det inte alls omöjligt att vi kommer få se Lökken i Luleås tröja nästa säsong: Så här sa "Osten" efter kvällens match.
- Det finns en anledning till att han är här, sa Osten.

Även Roger Rönnberg var nöjd med norrbaggen.
- Han verkar vara precis så bra som vi har fått höra. Han har också en spelstil som Luleå saknat, sa Roger Rönnberg.

Då fick vi i allafall med oss något positivt från kvällens match, samt kedjan med med Raffl, Chabada och Fabricius som briljerade i andra och tredje perioden.


Nu koncentrerar vi oss på OS, snart är det dags för Anja pärsson i slalom.

Just nu pågår USA-Norge i herrarnas hockey, där USA leder med 2-0 i början av andra perioden.
I natt möts Kanada och Schweiz, är lite sugen på ett nytt nattsuddande. Eller så ställer man väckarn på 05:55 imorgon bitti då Ryssland möter Slovakien, mycket finns att välja mellan.
Det är som rena rama julafton.



// Berglund

Hasse lämnar

Hans Särkijärvi och AIK väljer att gå skilda världar efter 2 år. Ett bra beslut där jag tycker 2 år är ett bra alternativ. Kan även meddela att Skellefteå vann enkelt mot Luleå med 5-2. Jonte kommer med mer info senare han var på plats.// Larsson

Stabilt, Tre Kronor

Tre Kronor gjorde precis vad man behövde men inte mer mot Tyskarna i natt. Sverige vann med 2-0 och riktigt roligt för Henrik Lundqvist som får hålla nollan direkt.

Stundtals såg det väldigt bra ut från Sveriges sida men visst finns det en del att jobba med.
Tyskland stod upp bra och hade 0-0 efter första och precis som Schweiz så kommer inte Tyskland bli roliga att möta i en åttondelsfinal.

Sveriges mål gjordes av Mattias Öhlund och Loui Eriksson.

Här är lite fler resultat från gårdagens/nattens hockeymatcher för herrarna:

Finland-Vitryssland 5-1

Tjeckien-Slovakien 3-1.


I damhockeyn så körde Kanada över Sverige med hela 13-1.
Mer behöver jag väl knappast säga.



// Berglund

Träningsmatch i LF, gäsp...

Ja det känns lite så som rubriken säger inför morgondagens träningsmatch i LF, visst det är derby och allt det där snacket. Jag kan bara tala för mig själv men jag tror inte att jag är ensam om att inte vara allt för exalterad över morgondagens match.

Först och främst så finns det hur mycket som helst av bra sport på TV att kolla på hemma plus att det inte är fullt manskap från något av lagen. Dessutom två kalla målvakter i målet, Anders Nilsson i Luleå som inte har stått en match på väldigt länge, samma gäller med Niclklas Dahlberg som får förtroende i Skellefteås kasse imorgon.

Om man nu ska hitta något positivt om matchen imorgon så är det att en hel del juniorer förhoppningsvis kommer få spela plus att den norske backen Lars Lökken Ötsil som tränat med Luleå under en dryg vecka finns med på isen. Intressant.

Vi får heller inte glömma bort att intäkterna från matchen går till Piteå Hockey, vilket är bra.

Jag kommer inte att vara på plats imorgon pga förhinder och om jag ska vara ärlig så sörjer jag inte allt för mycket över det heller.



// Berglund


Tyskland i natt!

I natt så är det dags för Tre Kronors första match i OS, och man möter Tyskland. Tyskland ska Sverige slå alla dagar i veckan men en spelare som Sverige måste se upp för i det Tyska laget är den NHL-meriterade forwarden Marco Sturm som jag såg live 2004 i Globen under World Cup och han är riktigt duktig, och har knappast blivit sämre.
Honom måste Sverige hålla koll på.

Är Tre Kronor bara fokuserade och spelar enkelt så ska inte nattens match vara några större problem, tippar 4-1 till Sverige.

Här hittar ni hela Tysklands trupp.



// Berglund

Kanada körde över Norge

Kanada mötte inatt Norge och det blev som väntat en Kanadensisk seger, siffrorna stannade vid 8-0 efter att Jarome Igilna blandannat gjort tre mål.

Just nu håller Ryssland på att mosa Lettland, Ryssarna leder i skrivande stund med 7-2. Ovetchkin, Kovalchuk och Malkin har show.

Matchen pågår på SVT.

Godmorgon!




// Berglund

USA-Schweiz 3-1

Matchen är slut, USA har besegrat Schweiz med 3-1 i herrarnas öppningsmatch i ishockeyn.
USA var bättre men Schweiz stod upp bra i första perioden där USA kunde gå in till pausvila med en 1-0 ledning i ryggen. I andra perioden lade USA in en högre växel och gasade iväg till 3-0, Schweiz var dock inte utspelade utan hade en hel del fina målchanser, men inget mål för Schweiz i andra perioden. I den tredje så var det väldigt mycket böljande spel fram och tillbaka men Schweiz kunde reducera med cirka tio minuter kvar av matchen.
USA lyckas hålla undan och vinner rättvist tillslut med 3-1.

Några korta intryck efter att ha sett matchen:

* USA:s kedja med Zach Parise, Patrick Kane och Paul Statsny var riktigt bra matchen igenom och kommer bli ett farligt anfallsvapen längre fram i turneringen för USA.


* Schweiz stod upp, tacklade och visade upp några fina anfallskombinationer. Precis som Micke Renberg på SVT sa så är inte Schweiz ett nog bra lag och kommer inte att räcka i längden men man kommer garanterat ställa till med en hel problem för de större lagen i enstaka matcher. Det lag som kommer möta Schweiz i en åttondelsfinal kommer inte få det lätt, det kan jag lova.


* Ett härligt team som SVT har på plats i Vancouver med Renberg, Wikegård, Lehman och Fjäll m.fl.
Spontana under sändningarna, och framförallt Wikegård som mitt under paussnacket ikväll skulle börja sjunga Ryska natinalsången om att han hette Nikolai och var en kosmonaut. Fortsätt i samma fina stil Wikegård och resten av SVT:s team!


Avslutar detta inlägg med att säga ett stort grattis till Björn Ferry som ikväll bärgade Sveriges andra OS-guld detta spel då han tog hem herrarnas jaktstart i skidskytte. Grattis!




// Berglund

GRATTIS BJÖRN!

Glömde skriva att vi på bloggen vill gratulera Björn''Citatmaskin'' Ferry till sitt OS guld över 12,5 km jaktstart i skidskytte.

Ett stort grattis

//Larsson

Nu är vi igång

Hemskt skönt att vi är igång med OS de största som händer inom hockeyn där vi vikingarna från Sverige ska försvara ett guld. Just nu pågår matchen mellan USA och Schweiz där USA leder med 3-0 efter 2 perioder. USA kommer bli en outsider i OS och Ryssland flopp så tror jag iallafall. Baserar Ryssland på den dåliga backuppsättning.

Vad tror ni läsare vem blir segrare?

// Larsson

Nu drar det igång!

Ikväll drar OS igång på allvar, jag menar givetvis herrarnas ishockey. USA-Schweiz 21:05 och senare inatt möts Kanada-Norge. Imorgonbitti 06:00 möts Ryssland-Lettland. Har tänkt se matchen mellan USA-Schweiz och det ska bli ruskigt intressant att se vart USA står så här i början av turneringen. Visst Schweiz är inget jättebra lag men ändå inte en allt för lätt motståndare så här i första matchen för USA.

Jag ser fram emot en fartfylld och underhållande match med förhoppningsvis mycket mål.

Mitt tips, 6-2 till USA.



// Berglund

Stort grattis!

Charlotte Kalla tog ikväll hem Sveriges första guld i OS, hon utklassade allt motstånd.

Stort grattis Charlotte!




// Berglund

Holmström missar OS

Enligt Expressen så tvingas Tomas Holmström tacka nej till OS pga sin skada och kommer att ersättas av Johan Franzén. Om detta stämmer så är det tråkigt att man inte kommer få se Tomas i ett OS men samtidigt så är Franzén en mer allround spelare som jag tror kommer göra riktigt bra ifrån sig.



// Berglund

Full pott i helgen!

Piteå Hockey tog sex poäng av sex möjliga i helgens två hemmamatcher. Igår besegrades KB65 med 4-3 och  idag vann man över Hudiksvall med 3-0.  Målskyttar för Piteå var Patric Österlund, Anton Edlund och Johannes Tornberg.

I och med dessa sex poäng så går Piteå om Hudiksvall och upp på en tredje plats med fem poängs marginal ner till Kovland under strecket.



// Berglund

Piteå vann...

... med 4-3 över KB65 efter att man vänt ett 0-2 underläge efter första perioden. Piteå var inte bra första tjugo men spelade upp sig ju längre matchen led  och trots massor med brända chanser så lyckades man hålla undan och och vinna. KB65 pressade på rejält i slutet men Piteå spelade uppoffrande och visade hjärta i slutet av matchen, med denna kämpamoral kan man komma långt.

Dessa tre poäng var ett viktigt steg mot playoff, imorgon är det en ny måste-match då Piteå möter Hudiksvall.



// Berglund

Nya hemmamatcher

I helgen har Piteå Hockey återigen dubbla hemmamatcher. Idag klockan 15:00 så möter man KB65 och imorgon söndag klockan 16:00 så gästar Hudiksvall LF Arena. Förra helgen så hade Piteå också dubbla hemmamatcher, man besegrade Östersund med 4-2 och hade länge en säkrad play off plats i handen mot Kovland då man ledde med 4-3 då en minut återstod, men Kovland vände och vann med 5-4.

Om Piteå vinner båda helgens matcher så är i praktiken en play off plats säkrad, vilket skulle sitta fint. Men då får man inte rasa som ett korthus sista minuten!



// Berglund

Svenska TV-tider

Här kommer de svenska tiderna för Tre Kronors matcher i OS:

Sverige-Tyskland klockan 01:30.

Sverige-Vitryssland klockan 21:00

Sverige-Finland klockan 06:00.

Dagarna hittar ni längre ner på bloggen under Larssons inlägg "Tv tider".




// Berglund

Kunde inte ha kommit lägligare

Som säkert de flesta av er redan vet så har Anders Burström i Luleå Hockey fått bekräftat att han har en skada på korsbandet i ena knät och med största sannolikhet så är säsongen över för hans del. Ett otroligt stort avbräck för Luleå i Box-play, fem mot fem är det inget avbräck men med färre man på banan så är han ovärdelig ute på isen.

Jaja, de andra grabbarna får kliva fram och visa hjärta istället, det gjorde Mats Lavander sist mot Frölunda då han kastade sig och täckte ett skott med huvudet, men det räckte ändå inte tillslut.





Luleå får klara sig utan sin vilde kämpe Anders "burra" Burström i kampen
om en slutspelsplats.




// Berglund


Rättning!

Som anonym och Jörgen påpekat skiljer det 9h härifrån och här i Sverige. När klockan är 12 här i Sverige är den21 i Vancouver så ni får räkna därifrån. De kommer att bli många sena kvällar! Lägger inte upp i svensk tid ni får räkna själv med att vi är 9 h före.

NU KROSSAR VI VITRYSSARNA

// Larsson

Tv tider

Vi på bloggen har fått frågan om vi kunde skriva OS tiderna och här kommer de nedan. Sveriges matcher är understruken med fet stil. Alla matcher kommer sändas i SVT med Niklas Wikegård och Chris Härenstam som bisittare. En eventuell Kvartsfinal spelas onsdag den 24 Februari mellan 12-21 beroende vilken placering vi kommer på.  Vi kan även notera att Sverige har ''hemmaplan'' mot Finnarna en fördel med byten och coachning där vi kan vänta vilken femma vi kan sätta in.

Nu går vi för GULD GO SWEDEN


Tisdagen den 16 februari 2010
12.00, 1, A, USA-Schweiz, Canada Hockey Place
16.30, 2, A, Kanada-Norge, Canada Hockey Place
21.00, 3, B, Ryssland-Lettland, Canada Hockey Place

Onsdagen den 17 februari 2010
12.00, 4, C, Finland-Vitryssland, Canada Hockey Place
16.30, 5, C, Sverige-Tyskland, Canada Hockey Place
21.00, 6, B, Tjeckien-Slovakien, Canada Hockey Place

Torsdagen den 18 februari 2010
12.00, 7, A, USA-Norge, Canada Hockey Place
16.30, 8, A, Schweiz-Kanada, Canada Hockey Place
21.00, 9, B, Slovakien-Ryssland, Canada Hockey Place

Fredagen den 19 februari 2010
12.00, 10, C, Vitryssland-Sverige, Canada Hockey Place

16.30, 11, B, Tjeckien-Lettland, Canada Hockey Place
21.00, 12, C, Finland-Tyskland, Canada Hockey Place

Lördagen den 20 februari 2010
12.00, 13, A, Norge-Schweiz, Canada Hockey Place
16.30, 14, B, Lettland-Slovakien, Canada Hockey Place
21.00, 15, C, Tyskland-Vitryssland, Canada Hockey Place

Söndagen den 21 februari 2010
12.00, 16, B, Ryssland-Tjeckien, Canada Hockey Place
16.40, 17, A, Kanada-USA, Canada Hockey Place
21.00, 18, C, Sverige-Finland, Canada Hockey Place

// Larsson


OS, en stor fest!

Ja det är inte länge kvar nu tills den stora festen drar igång, de Olympiska spelen med skidor, hockey, curling, bob, backhoppning ja det finns hur mycket som helst. Men kommer såklart att vara mest insatt i ishockeyn men självklart blir det att följa våra landslagsdeltagare i de andra sporterna.

Till hockeyn, hur kommer det att sluta? ja det finns många olika tips, de flesta tror på Kanada eller Ryssland, och säger att Sverige kommer precis därefter. Sverige har ett bra lag och om man får vara skadefria så kan det räcka långt, tyvärr så tror jag inte att det kommer räcka hela vägen till ett nytt OS-guld, det känns som att det har varit lite för mycket skadebekymmer inför turneringen plus att det inte kommer bli någon lätt uppgift att vinna när man spelar i Vancouver.

Kanada kommer att ha med sig allt, domarna, publiken, samtidigt som motståndarna kommer få byta om i något halvtaskig omklädningsrum med kallvatten i duscharna, det är precis som vanligt med andra ord då Kanada arrangerar ett mästerskap, men det är bara att vänja sig.

Vi fick dock se ett bevis på att Kanada inte är oslagbara då man i J-VM förlorade finalen mot USA, och även om det här inte är juniorer som ska spela nu så tror jag det finns där i bakhuvudet på Kanadensarna samtidigt som USA spelarna kommer använda det som extra tändvätska.

Vem vinner OS då, jag tror precis som många andra att Ryssland och Kanada kommer bli farliga, men jag vill också höja ett varningens finger för USA, egentligen har jag ingen bra anledning till varför jag tror att USA kan utmana till guldet, bara en känsla jag har, kanske är de just det att man vet att Kanada har besegrats tidigare på hemmais i J-VM, då trodde ingen att Kanada skulle förlora, inte många iallafall, jag tror vi kan få ett nytt scenario i OS.

Visst är Kanada och Ryssland favoriter tillsammans med Sverige tätt bakom, men som sagt, ett varningens finger för USA!




// Berglund

Top 4

Skellefteå står för en riktig kämpa seger när man slår Färjestad med 3-2 de hör inte till verkligheten. Färjestad är väldigt starka och hade fem raka vinster tills AIK bröt den sviten. Om man ser till pogrammet efter jul har vi Linköping borta sen har vi inga direkt omöjliga matcher där vi kan ta poäng i varje match. Nu efter jul kan ändå det vara svårast att möta Södertälje, Modo och Timrå som kämpar för liv och död för den sista play off platsen.

Luleå Hockey är nu indraget i streckstriden efter en fruktansvärt tung förlust när Christian Bäckman dunkade in 2-1 när endast sex sekunder återstog. Luleå har släppt in många puckar när bara en minut återstår av matchen/perioden det kan bero på ork eller slappnar man bara av? Luleå halkade ner på en åttonde och sista slutsspelsplats med samma poäng som Frölunda endast fyra poäng till Modo och några ytterligare till Timrå. Luleå har dock ett behagligt spelpogram där av 21 poäng har man 15 hemma. Det kommer bli ett krig sista sju omgångarna för Modo är ett rutinerat gäng och när det börjas vankas slutspel kan de köra in i sargen om det behövs.

Men nu tar i ledigt i två veckor och koncentrerar oss på OS hockey någon som vågar ge sig på en tippning hur det går?

// Larsson

Blytung förlust

Luleå gör en heroisk insatts men tack vare en mycket tveksam interference utvisning på Pierre Johnsson så får Frölunda spela powerplay sista minuten. Först kastar sig Lavander och täcker ett skott med huvudet, pucken går ut till en frölundaspelare som får skjuta igen och pucken leter sig in bakom Modig med endast sex sekunder kvar, Modig som för övrigt gjorde en helt klart godkänd insatts.

I och med Frölundas 2-1 vinst så går man om Luleå pga bättre målskillnad. Oerhört tungt att se Luleå som återigen bränner mängder med chanser och är minst lika bra som Frölunda ikväll. Ska inte skylla på domaren men det blir jobbigt för Luleå som endast får spela ett Powerplay under hela matchen och Frölunda som var minst lika fula som Luleå fick chansen att spela fem, sex powerplay.

OS-uppehållet kommer lägligt för det skadedrabbade Luleå. Det som Luleå behöver träna på är inte själva spelet, det finns där och fanns även ikväll. Men däremot bör man träna på att göra mål, en vara som har synts alldeles för lite på slutet.

Man har chanserna men just nu inget som helst flyt med sig...


Skellefteå tog en imponerande bortavinst mot Färjestad med 2-3.



// Berglund 

 


Slutspelsfight i Göteborg!

En otroligt spännande och bra match pågår i Scandinavium och efter två perioder så står det 1-1.
Frölunda tog ledningen med en man mer i första genom Per-Johan Axelsson. I andra så var det länge ställningskrig tills det att Jan Sandström avlossar ett handledskott som Luleåspelarna tycker är mål, men inget mål blåses. Matchen fortsätter och det tar nästan sex minuter innan det blir ett spelavbrott. 

Wolmer Edqvist ringer på skottet och det visar sig att pucken var in, och därmed så drar man tillbaka klockan till tiden vid Sandströms skott, en lång och tuff period speciellt för Luleå som inte har en lika bred trupp som Frölunda plus med tanke på skadorna innan matchen och inte nog med det, Johan Fransson har fått kliva av efter en tackling som tog olyckligt på backen.

1-1 efter två perioder och det kan gå hur som helst i tredje perioden i en match som känns som en repris från fjolårets kvartsfinalserie mellan dessa lag.




// Berglund

Tuff match i Götet väntar

Ikväll är det dags för sista omgången av Elitserien innan OS-uppehållet och jag behöver väl knappast påstå hur viktig kvällens match mellan Frölunda och Luleå är. I tabellen så ligger Luleå tre poäng före göteborgarna, ett glapp som vid Luleåvinst kommer växa till sex poäng, men vid Frölundavinst krympa till noll poäng.

En otroligt viktig match som väntar alltså och spelar bara Luleå som de senaste två matcherna, och speciellt mot Brynäs då man var riktigt bra men ändå torskade så kommer det bli en rolig kväll för oss Luleåanhängare.
Senast mot Brynäs så spelade Luleå riktigt bra men skillnaden från då och till ikväll är att Brynäs hade en vägg i målet i Jacob Markström, det har inte Frölunda i Johan Holmkvist. Därför vinner Luleå ikväll och man gör det med 4-2.

Skelletfeå åker ner till Karslstad för att möta Färjestad, Skellefteå är ruskigt bra på hemmaplan men bortaspelet har inte varit lika fläckfritt då man senast förlorade mot Rögle borta med 2-1. Skellefteå kommer dock stärkta till matchen efter en 3-2 seger hemma mot Hv71 i lördags. Färjestad förlorade senast mot Frölunda och det är bäddat för en jämn fight i värmland, inte bara mellan lagen utan också mellan FBK:s Lubos Bartecko och SAIK:s Anders Söderberg som båda har gjort mål i de fyra senaste matcherna, en intressant match i matchen.

Färjestad har sex raka hemmasegrar mot Skellefteå, bryts den sviten ikväll?





// Berglund

Snöpligt PHC

Piteå var nära att  greja full pott i helgens hemmamatcher, med en minut kvar så ledde hemmalaget med 4-3 men Kovland kvitterade till 4-4 med 50 sekunder kvar att spela, och inte nog med de. Med 30 sekunder kvar så gjorde man också 4-5, i och med det så blev det bara tre av sex möjliga poäng i helgens två matcher, surt.

Just nu pågår Pittsburgh-Washington där Crosby gjort både 1-0 och 2-0 för Pittsburgh, och klockan 21:00 börjar Montreal-Boston. Dessa två matcher får ses som en helt okej avslutning på helgen.




// Berglund

Toronto körde över Ottawa

Det var aldrig något snack om saken om vilket lag som var hetare i nattens kanadaderby mellan Toronto och Ottawa, Toronto var hetare och vann hur rättvist som helst med 5-0 inför en tokig hemmapublik.

Toronto som ligger sist i Eastern Conference imponerade och här kan ni se höjdpunkterna från matchen.

Piteå Hockey besegrade igår Östersund med 4-2, idag väntar alltså Kovland.


// Berglund

Hattrick

Anders Söderberg Hv71-3-2. Jaa Anders Söderberg vinner matchen åt hemmalaget Skellefteå AIK med sina tre mål. Till matchen, första perioden låg AIK under med 1-0 där HV dominerade, skotten talade sitt tydliga språk 16-6. 1-0 var  underkant kunde varit både 2 och 3-0. Andra perioden var det ombytta roller då förde AIK matchen och ledde rättvist med 2-1 båda inprikade av herr Söderberg. I Tredje perioden kvitterade HV71 snöpligt till 2-2  genom av den lilla ettrige forarden Mattias Tedenby som förövrigt var hans andra för kvällen. Drygt fjorton minuter spelade avlossade Majesky sin stora kanon och på returen fanns Anders Söderberg, dessa tre poäng var oerhört viktiga när norrlandskollegan Lule förlorade med 2-1.

Skellefteå och HV71 hade varsin period där HV var bättre första och  perioden men där AIK tog över i andra. Skellefteå var gftigare i sista akten och kunde välförtjänt vinna matchen.  Dessa matcher brukar vara slutspelskaraktär liksom den här mycket tacklingar mycket utvisningar och en hel drös med känslor. Nu på måndag spelas de sista matcherna före uppehållet då möter AIK Färjestad borta och Luleå Frölunda borta.

Jag och Berglund kommer se Toronto - Ottawa inatt och en matchrapport kommer vi 4 inatt.

// Larsson

Bättre än i torsdags

Enligt Roger Rönnberg så spelade Luleå bättre idag mot Brynäs än vad man gjorde mot Modo i torsdags. Ändå gick Brynäs segrande ur striden med 2-1. Efter att ha sett matchen så är det bara att hålla med, Luleå gjorde allt rätt, men gör man bara ett mål under en match så är det svårt att vinna hockeymatcher. Markström var som en vägg i Brynäs kasse och trots stolpträffar och massvis med bra lägen så lyckades inte Luleå få in mer än en puck bakom Markström, och det var Pär Arlbrandt som snyggt gjorde 1-1 målet i Power play.

En sur förlust men med tanke på hur Luleå spelade så är jag inte så orolig inför framtiden, bara man börjar göra mål då man är helt ren i slottet, annars kan man glömma slutspel!


// Berglund

Nu eller aldrig, Piteå!

Piteå har gått lite trögt i Allettan men nu på slutet så verkar man ha kommit igång och plockat lite poäng. I helgen så väntar två otroligt viktiga matcher, vill Piteå fortfarande sitta säkert i fortsättningen av serien så är sex poäng i helgen ett måste. Piteå har nämligen dubbelmöte hemma, Östersund idag 15:00 och Kovland imorgon 16:00.

Jag kommer att finnas på plats i LF Arena för att se matchen idag, kommer dock inte at se hela matchen eftersom en viss Brynäs-Luleå drar igång klockan 17, en match man som Luleåsupporter inte vill missa. 
Imorgon söndag däremot så blir det att se hela Piteås match.

Mycket hockey i helgen, som det ska vara!




// Berglund

Brynäs borta

Idag möter Luleå Brynäs borta, en tuff uppgigt, javisst. Men omöjlig, inte alls. Luleå visade i torsdags hemma mot Modo att man kan spela bra hockey och med den vilja och kämpaglöd som man har visat upp stunder av säsongen så ska Brynäs kunnas besegra i eftermiddag.

Robin Jonsson saknas i Luleå pga en sträckning i ryggen som han ådrog sig i torsdsags. Annars är Luleå skadefritt.
Hos Brynäs är listan lite längre, där saknas följande spelare: Petri Kokko, Lars Jonsson, Simon Bertilsson och Jonas Nordqvist. 

Skellefteå tar emot Hv71, ett lag som man haft det lätt för denna säsong, ska bli intressant att se om Skellefteåspelarna kommer vara revanschsugna efter Rögle matchen i torsdags. Eller OM är väl fel ord, man  bör nog snarare ställa frågan hur taggade Skellefteå kommer vara, och på hemmaplan för Saik så kan Hv få det tufft idag.





// Berglund

 

Det första steget taget!

Ska börja med att gratulera Forzzaa som ensam står som vinnare i dagens tipstävling med fyra rätt, grattis.

Som jag skrev tidigare idag så var kvällens match och de två här framöver otroligt viktiga, och den första matchen gick som en dans. 4-1 mot Modo som inte hade en chans. Såg en stund av matchen innan min träning och kommentatorerna funderade på vad som hade hänt med Luleå under denna vecka som inte har innehållit några matcher.

Jonte Hedström for omkring som en bålgeting i anfallszon och tacklade, man åkte skridskor och spelade smart, som dag och natt från i lördags. Luleå tog ledningen genom Pierre Johnsson, precis innan första periodens slut så utökade Martin Chabada ledningen till 2-0 då han fri fint framspelad av Kristoffer Berglund kunde skjuta in 2-0.
I andra så kom Modos reduceringsmål, den duktige finska backen Hannu Pikkarainen hittade en lucka i Modigs ena kryss och 2-1 var ett faktum.

Men det här var Luleås match och Kristoffer Berglund kunde med ca sju minuter kvar dundra in 3-1 från sin backposition. Mikael Lidhammar fastställde sedan slutresultatet till 4-1 i tom kasse. Enligt rapporter av folk som varit på plats, pratade bland annat med en kompis som är Modo-supporter så var Luleå bättre på alla punkter.

Det första steget är taget, två kvar. På lördag åker Luleå ner till Gävle för att lära Brynäs en läxa, likt den läxa Foppa och hans mannar fick smaka på ikväll!

En annan glädjande nyhet var att det slogs nytt publik rekord i den nya hallen ikväll, 6279 personer. Inte illa!

Skellefteå förlorade med 2-1 borta mot Rögle efter att ha tagit ledningen i matchen men alltså tappat den ledningen. För Skellefteå väntar Hv71 hemma på lördag.


Kunde inte hålla mig från att lägga upp den här bilden, Hellström berättar
för Foppa att det tar ont framför Luleås kasse.



// Berglund

 


Ikväll tas första steget

Som jag ser det så är det tre steg som Luleå behöver ta för att säkra en slutspels plats. De tre stegen är full pott i de tre återstående matcherna innan OS-uppehållet. För efter OS så har Luleå så pass bra program att det inte skall vara några problem att fixa en slutspelsplats, om man då vill säga vinner desa tre. 

De tre matcherna som återstår nu anser jag nästan vara de viktigaste under säsongen, alla mot lag som är med i kampen om slutspel. Modo hemma ikväll, Brynäs borta på lördag och Frölunda borta på måndag. Förlust i dessa matcher och man kommer missa slutspelståget, vid vinst i dessa tre så har man skaffat sig ett riktigt bra utgångsläge efter OS och då anser jag det nästan som omöjligt att missa slutspel, men man får ändå inte gå in i matcherna med någon halvdann inställning, då är det kört direkt, även om man vinner dessa tre.

Gör bara Luleå sitt jobb i dessa tre matcher nu innan OS samt spelar som man ska efter OS så ska en slutspelsplats inte vara några problem, då kommer man fixa det.

Och det första steget tas ikväll, Modo hemma.

Mitt tips: 3-1 till Luleå.




// Berglund

Tipstävling

Precis som Larsson skrev så har jag varit upptagen under kvällen så nu kommer mitt tips. Vi vill att alla ni läsare skriver sina tips under Larssons inlägg så att vi får allt samlat på samma ställe.

Mitt tips:

Rögle-Skellefteå 2
Luleå-Modo 1
Södertälje-Brynäs X
Färjestad-Djurgården 2
Linköping-Frölunda 1
Hv71-Timrå 1


Imorgon får vi veta vem som får gå in i OS-uppehållet som tipsvinnare!




// Berglund

Sista tippningen!

Den här veckan blir sista tippningen innan vi tar ett uppehåll inför OS:

Mitt tips är:

Rögle-Skellefteå 2
Luleå-Modo 2
Södertälje-Brynäs 2
Färjestad-Djurgården 1
Linköping-Frölunda 1
HV71-Timrå 1

Berglunds tips kommer senare ikväll för han är upptagen nu i afton, men här nedan lägger ni in era tips;)

//Larsson

Trade i NHL

New York Rangers har bytit bort Alex Kotalik och Christopher Higgins till Calgary Flames, för det har man fått inga mindre än Brandon Prust och Olli Jokinen.

Ska bli intressant att se om New York Rangers kan få fart på finländaren som hitills har gjort 34 poäng på 55 matcher i Calgary, inget horibelt facit men jag tycker man kan förvänta sig mer av honom.




// Berglund

Rykten

Just nu surras det om att Niko Dimtrakos och Mikko Louma ska presenteras av Luleå Hockey under dagen. Personligen tror jag inte Luleå har råd med dessa förvärv men vi väntar spänt på utgången i dessa affärer.

// Larsson

Rolig läsning!

Kan bara länka till detta inlägg på Kuriren, roligt att jonte känner som han känner men hade ändå inte dött om han hade fått gå. Jaja, nu är all denna cirkus över och nu får vi fokusera på en idiotisk fight kring slutspelssträcket där man måste gå in till varje match med mottot; Segra eller dö! Ja det är faktiskt det som gäller med start på torsdag, Modo hemma. HUVVA...



// Berglund

The Hedström story!

Det har varit mycket surr om jonte Hedström den senaste tiden, här hittar ni hela historien.
Ialla fall om man ska lita på Tomas Ros.

Tyvärr så är det bara att hålla med han, klantigt av Luleå som först vill göra sig av med honom men lyckas inte, Ros har helt rätt, hur många skott kommer Hedström gå ner och täcka nu eller hur många sargdueller kommer han gå in i för en klubb som ville bli av med honom?

Sedan så går Ros igång med sin norr-rasism och börjar med sitt snack om att detta aldrig hade hänt i Färjestad, HV eller Linköping, hur vet han det. 
Tycker det är lite tråkigt att han hela tiden favoriserar söder-lagen, men det har man vant sig vid nu.




// Berglund

Förstärkningar

Solna AIK förstärker truppen inför den kommande kvalserien, den Allsvenska tabelltvåan har gjort klart med den kanadensiske forwarden Lucas Lawson. Lwson har skrivit på ett try-out kontrakt.

Rögle har gjort klart med den kanadensiske forwarden Ramzi Abid, som bland annat har spelat i NHL med Nashville och Pittsburgh. Rögle som med största säkerhet kommer hamna i kvalserien rustar alltså nu inför möten med blandandra AIK.




// Berglund

Hedström kvar i Luleå

Jonte Hedströms agent har nu bekräftat att Jonathan kommer stanna i Luleå. Enligt kurirens hockeyblogg så verkar Lars "osten" Bergström ha något på G, vi får se om "osten" släpper en överraskning under dagen.

God morgon!





// Berglund

Fönstret stängt

Då var transferfönstret stängt, nu väntar vi med spänning på besked. För jag kan nästan lova att det kommer rassla till snart.

Nu går jag och lägger mig och hoppas att man får mötas av ett nyförvärv till Luleå när man vaknar imorgonbitti.



// Berglund

RSS 2.0