USA-Schweiz 3-1

Matchen är slut, USA har besegrat Schweiz med 3-1 i herrarnas öppningsmatch i ishockeyn.
USA var bättre men Schweiz stod upp bra i första perioden där USA kunde gå in till pausvila med en 1-0 ledning i ryggen. I andra perioden lade USA in en högre växel och gasade iväg till 3-0, Schweiz var dock inte utspelade utan hade en hel del fina målchanser, men inget mål för Schweiz i andra perioden. I den tredje så var det väldigt mycket böljande spel fram och tillbaka men Schweiz kunde reducera med cirka tio minuter kvar av matchen.
USA lyckas hålla undan och vinner rättvist tillslut med 3-1.

Några korta intryck efter att ha sett matchen:

* USA:s kedja med Zach Parise, Patrick Kane och Paul Statsny var riktigt bra matchen igenom och kommer bli ett farligt anfallsvapen längre fram i turneringen för USA.

* Schweiz stod upp, tacklade och visade upp några fina anfallskombinationer. Precis som Micke Renberg på SVT sa så är inte Schweiz ett nog bra lag och kommer inte att räcka i längden men man kommer garanterat ställa till med en hel problem för de större lagen i enstaka matcher. Det lag som kommer möta Schweiz i en åttondelsfinal kommer inte få det lätt, det kan jag lova.

* Ett härligt team som SVT har på plats i Vancouver med Renberg, Wikegård, Lehman och Fjäll m.fl.
Spontana under sändningarna, och framförallt Wikegård som mitt under paussnacket ikväll skulle börja sjunga Ryska natinalsången om att han hette Nikolai och var en kosmonaut. Fortsätt i samma fina stil Wikegård och resten av SVT:s team!

Avslutar detta inlägg med att säga ett stort grattis till Björn Ferry som ikväll bärgade Sveriges andra OS-guld detta spel då han tog hem herrarnas jaktstart i skidskytte. Grattis!