Förlust

Efter två raka segrar förlorade Skellefteå AIK med 1-2 efter att Djurgården spelat ett väldigt dicipilinerat försvarsspel. AIK fick inte igång spelet  den skridskoåkningen som kännetecknar laget syntes inte till. AIK har ledigt idag och tränar imorgon och spelar nästa match på lördag hemma mot Indianerna.

På lördag drar jag till huvudstaden för att se matchen mellan Detroit och St Louis en matchrapport kommer förhoppningsvis på söndagkväll eller på måndagmorgon för jag har inte tillgång till någon dator under helgen.

// Larsson

Tre matcher, tre bortasegrar

Ja det blev maximalt med borta segrar i kvällens tre Elitseriematcher.

Skellefteå-Djurgården 1-2
Brynäs-Frölunda 1-2
Södertälje-Rögle 2-3 SD

Larsson kommer med en matchrapport senare eftersom han var på plats i Skellefteå Kraft Arena ikväll.



// Berglund


En säker seger

Har precis kommit hem från Luleå efter att ha varit och tittat på Luleå-Linköping och kan säga att Luleå tog en säker seger ikväll med 2-0. Linköping skapade inte mycket och skottstatistiken 32-17 till Luleå säger det mästa.
Luleå inledde i ett rasande tempo och kunde ta ledningen med 1-0 genom Pierre Johnsson redan efter fyra minuter, Linköping hade det mycket svårt att ta sig ur egen zon första tio minutrarna.
Sista tio minutrarna i första perioden och i princip hela andra perioden så spelade inte Luleå speciellt bra och då såg man inte ut som något slutspelslag. Men det konstiga var att det ändå kändes tryggt, Linköping hade mycket tid i anfallszon men kom inte tilll många farliga avslut. I tredje perioden spelade Luleå upp sig och med tre minuter kvar så såg Karl Fabricius till att taket nästan lyfte i Coop Arena när han satte dit 2-0.
Linköping tog sedan ut målvakten men skapade ingenting och såg riktigt bleka ut. Luleå spelade av matchen och kunde inkassera tre friska poäng.

Riktigt bra tryck på nya ståplats ikväll, var första gången jag var in i nya arenan ikväll och den är riktigt fin.
Det enda tråkiga en sån här kväll var publiksiffran, 5202 är inget att hänga i julgranen med, hoppas Luleå borna tar sig i kragen nu och fyller Coop på Lördag då vargarna från Karlstad kommer på besök.
En eloge till sittplatspubliken ikväll som hängde med bra och skapade en häftig stämmning i hallen.
Nu väntar bröderna Abbotts gamla klubb Rögle borta på Torsdag.

Imorgon är Larsson på plats i Skellefteå när Skellefteå möter Djurgården.



// Berglund

Surovy...

... klar för Skellefteå. Tomas Surovy bryter kontraktet med LHC och skriver i dagarna på för Skellefteå AIK. De är muntligt överens men vi AIK fans vet att man inte ska vara säker på MUNTLIGA överrenskomelser. Om allt går bra ska han kunna göra debut ibörjan på nästa vecka.

Luleå,HV71 Färjestad vinner ikväll mer referat kommer ikväll/imorgonbitti pga Jonathan va rpå plats i Coop Mors.

// Larsson

Klar seger för Luleå

Jag skrev innan matchen att jag trodde på en klar Luleå seger idag mot Södertälje,men att den skulle skrivas till 8-2 kunde jag aldrig drömma om, man revanscherade sig rejält från Skellefteå matchen och jag tror Luleå fick sig en rejäl tanke ställare från den matchen och det verkar ha gett resultat, nu säger jag inte att det var bra att dem förlorade mot Skellefteå men dem verkar ha tagit förlusten på rätt sätt.Ny match på måndag när Linköping kommer på besök upp till björnidet.


Skellefteå bortabesegrade Brynäs med 2-1 idag och tog sin andra raka trepoängare.
Och nu har Frölunda-Timrå precis dragit igång på Canalplus.

Ha en trevlig Lördagkväll!



// Berglund

Bara att glömma och gå vidare

Förlust i torsdags borta mot konkurrenten i premiären, tungt? Självklart. Men för Luleås del så måste dem glömma den matchen och det vet jag att dem redan gjort när Luleå idag 16.00 gör entr`e i Coop Arena för hemmapremiär mot Södertälje som överskande besegrade Linköping sist, det blir en intressant match men jag tippar ändå en ganska klar Luleå seger, 4-1.

Skellefteå då? Ja dem hart spelat två matcher hitills och idag väntar Brynäs på bortaplan och Skellefteå är säkert stärkta från derbyvinsten för två dagar sen, Brynäs kommer till spel efter att i förra omgången knipit poäng borta mot Timrå, vad blir det då? Jag tror att om Skellefteå kan komma ut med samma fart och aggresivitet som dem gjorde mot Luleå sist så kommer Brynäs få det tufft, men mitt tips faller ändå på kryss, 2-2.




// Berglund


Skellefteå seger

Skellefteå AIK vann första drabbningen mot Luleå Hockey i vinter. AIK vinner ganska komfortabelt med 3-1 efter mål av Skrbek Marttinen och Söderström Luleås tröst mål gjordes av Mats Lavander. Luleå vann dock skotten med 29-28 men var inte starka framför mål och drog på sig onödiga utvisningar i första perioden då Skellefteå gick fram till 2-0 ledning och sedan kändes matchen avgjord. De enda som var negativt var att inte det var fullsatt 5914, de ska vara fulsatt på derbyt!!!!!

// Larsson

Derbymorgon

Ikväll smäller de, det är alltid en lika skön känsla när man vaknar upp en sån här dag och vet att ikväll är det bara en sak som existerar, inget Idol, ingen kändisdjungel, inget Lyxfällan, bara två lag som ska göra upp, och reglerna är bus enkla; den som har gjort flest mål efter 60 minuter har vunnit. Det hjälper inte hur många lägen man skapar eller hur fint spel man har, det gäller att göra mål, så enkelt är det.



Så här tomt kommer det inte vara i Kraft Arena ikväll, det kan jag lova er.






// Berglund

 





Piteå-Lycksele 2-5...

...det räcker så.



// Berglund

Hemmapremiär ikväll

Ikväll gäller det för Piteå Hockey att bevisa att det som hände i Boden i Söndags inte är något som vi ska göra till en vana, Lycksele står för motståndet ikväll och jag har själv tänkt fara och kika på matchen som börjar 19.00, jag förväntar mig ett ruskig revanschsuget lag och allt annat än en klar seger ser jag som en stor besvikelse.
Viktigt att det blir tre poäng ikväll för Piteå eftersom nästa hemmamatch inte kommer bli någon lätt nöt att knäcka för Hellgrens mannar då Asplöven kommer på besök.

Glöm inte heller att det är just nu i skrivande stund bara lite mindre än 28 timmar  kvar tills det brakar lös i Skellefteå Kraft Arena, vilka som spelar behöver jag väl knappast berätta.



// Berglund


Då var vi igång!

Igår startade Elitserien och det känns oerhört sjönt att det äntlige har börjat, visserligen var det bara två matcher igår, de två matcherna som spelades igår var Färjestad-Skellefteå 3-2 och Linköping-HV71 2-6.
På Torsdag kan man väl säga att det dra igång på riktigt då det är full omgång och ett stekhett derby mellan Skellefteå-Luleå.
Missa INTE det!



// Berglund

Pinsamt, Piteå Hockey!

Jag var upptagen större delen av gårdagen så har inte kunnat skriva nå, men när jag kommer hem runt halv ett inatt och slår på datorn och ser att Piteå Hockey har förlorat premiären i Division 1 borta mot Boden med 6-5 så börjar man ju undra, dock efter straffar, men ändå.
Har Piteå en chans att gå upp till Allsvenskan?
Jaja jag vet, man ska inte dra för stora slutsattser efter en match men håll med om att just nu ser det allt annat än bra ut.


// Berglund

Kessel

Går till konkurrenten Toronto från Boston. Kessel som gjorde sin bästa säsng förra året med 60 poäng kontraktet är skrivet på 5 år. Toronto som bygger nytt har fått endel intressanta pjäser

// Larsson

Fabbe målade när Luleå vann

Luleå besegrade ikväll Modo med 3-1 i genrepet inför Elitserien. Karl Fabricius gjorde 1-0 efter 7.04 i den första perioden, Jonathan Hedsträm fortsätter att leverera och fastställde slutresultatet 3-1 i tom kasse.
Nu är det bara en vecka tills det smäller i Skellefteå Kraft arena!


// Berglund

Stockholm drog längsta strået

Det blev Stockholm som drog längsta strået i Tv-pucken när man  idag besegrde Skåne med 1-0 i finalen.
Göteborg knep bronsmedaljen efter att ha besegrat Västerbotten med 3-2.

// Berglund

Dany Heatley

Dany Heatley är klar för San Jose Sharks. En av sommarens längsta följetång vart klar idag. Dany Heatley trades bort i utbyte med Jonathan Cheecho och backen Milan Michalek. Ett kanon lag och hajarna seglar upp som en favorit till bucklan. Joe Thornton Patrick Marlaeu och Dany Heatley den kedjan lär bli en av seriens bästa.

/ Larsson

Imorgon avgörs...

...TV-pucken,finalen spelas mellan Stockholm-Skåne och bronsmatchen spelas mellan Västerbotten-Göteborg.
Stockholm slog ut Västerbotten med 4-2 och Skåne slog ut Göteborg med 5-3 i dagens semifinaler.

// Berglund

Karl Fabricius klar för Luleå

Karls Fabricius är klar för Luleå. I förra veckan sparkades han från Frölunda Indians och har nu skrivit på för den klubb han lämnade efter säsongen 06/07. En riktig spännande förvärv Karls som är urspungligen frånn Boden har representerat Tre kronor vid ett par tillfällen

// Larsson

Lite TV-pucks snack

Tv-pucken har i veckan spelats i Finnspång och för Norrbotten har det inte gått nå vidare bra.
Förlust mot Dalarna och Uppland gör att dem inte gick vidare till Slutspelet.
Dem vann mot Bohuslän och nu väntar placeringsmatch.



// Berglund


Luleå slog AIK

Luleå besegrade ikväll AIK (Solna) med 4-2. Jonathan Hedström avgjorde i tom kasse.
Luleå som förlorade mot Linköping igår med 3-1 verkar ha repat sig snabbt och vann alltså ikväll även fast vad jag har hört enligt rapporter så satt segern hårt inne.
Jag tror på AIK i årets Allsvenska serie och tror årets Allsvenska kommer bli hög intressant.
Börja ladda nu, bara 11 dagar kvar till Elitseriepremiären!


// Berglund

Ursäkta

Dålig uppdatering på sistone, haft mycket annat att tänka på men nu ska vi på bloggen skärpa oss och skaffa hockeyfeber. Skellefteå vann en träningsmatch i Strömsund med 3-2 efter att Erik Forsell avgjort med en backhand. Övriga målskyttar var Johan Forsberg och Christoffer Norgren. Modos var Kristian Forsberg och Andreas Mollinder.

// Larsson

En liten skräll i öppningsmatchen

Tre kronor besegrade igår Ryssland med 4-3 efter straffar, detta får ändå ses som en liten skräll, tycker då jag.
Nu väntar Tjeckien och Finland i helgen och visst får vi hoppas på en trevlig blågul helg!


// Berglund

Luleå vinnare även i det andra derbyt

Ja Luleå blev det som vann även säsongens andra derby, som ikväll spelades i Kalix, jag var själv inte på plats och har ej hunnit läsa så noga igenom några matchrapporter men jag vet att Skellefteå tog ledningen genom Pavel Skrbek. Luleås målskyttar var Jonathan Hedström, Cam Abbott och Fredrik Styrman.

Sov gott!

// Berglund

Dags för revansch Skellefteå?

Ikväll är det dags för det andra norrderbyt mellan Luleå och Skellefteå.
Förra mötet vanns av Luleå och ikväll kan det vara Skellefteås tur, än är det bara träningsmatcher men dock nästan lika viktiga som seriematcher.
Hoppas såklart på Luleå seger.

19.00 släpps pucken i Kalix!


// Berglund



RSS 2.0