En säker seger

Har precis kommit hem från Luleå efter att ha varit och tittat på Luleå-Linköping och kan säga att Luleå tog en säker seger ikväll med 2-0. Linköping skapade inte mycket och skottstatistiken 32-17 till Luleå säger det mästa.
Luleå inledde i ett rasande tempo och kunde ta ledningen med 1-0 genom Pierre Johnsson redan efter fyra minuter, Linköping hade det mycket svårt att ta sig ur egen zon första tio minutrarna.
Sista tio minutrarna i första perioden och i princip hela andra perioden så spelade inte Luleå speciellt bra och då såg man inte ut som något slutspelslag. Men det konstiga var att det ändå kändes tryggt, Linköping hade mycket tid i anfallszon men kom inte tilll många farliga avslut. I tredje perioden spelade Luleå upp sig och med tre minuter kvar så såg Karl Fabricius till att taket nästan lyfte i Coop Arena när han satte dit 2-0.
Linköping tog sedan ut målvakten men skapade ingenting och såg riktigt bleka ut. Luleå spelade av matchen och kunde inkassera tre friska poäng.

Riktigt bra tryck på nya ståplats ikväll, var första gången jag var in i nya arenan ikväll och den är riktigt fin.
Det enda tråkiga en sån här kväll var publiksiffran, 5202 är inget att hänga i julgranen med, hoppas Luleå borna tar sig i kragen nu och fyller Coop på Lördag då vargarna från Karlstad kommer på besök.
En eloge till sittplatspubliken ikväll som hängde med bra och skapade en häftig stämmning i hallen.
Nu väntar bröderna Abbotts gamla klubb Rögle borta på Torsdag.

Imorgon är Larsson på plats i Skellefteå när Skellefteå möter Djurgården.