Semester

Nu tar vi semester här på bloggen i 3 veckor. Vi kommer återkomma den 10 Augusti med att tippa Elitserietabell Free Agent NHL och vanliga inlägg

// MVH Larsson % Berglund


Blogg paus

Nu tar vi på bloggen en liten paus med bloggandet över helgen pga lite olika anledningar men vi kör som vanligt på måndag igen.
Ha en trevlig helg.

// Berglund

NHL och AHL spelare till Modo

Modo Hockey har gjort klart med en tidigare NHL och AHL spelare, det är den 31-årige kanadensiska forwarden Josh Green som har skrivit på för Ö-viks klubben.
Josh har spelat i blandannat Vancouver och Edmonton i NHL men kommer närmast från AHL laget Lowa Chops där han gjorde 24 poäng på 39 matcher.


// Berglund

Färjestad...

... värvar precis som jag sa Kent McDonell kontraktet är skrivet på 1 år. Precis som Lee ville en kanadensare i laget och han känner Kent bra ifrån tiden i AIK säsongen 07/08. 

// Larsson

Mcdonell bryter

Kent Mcdonell och Skellefteå AIK går skilda vägar efter två år. Kent hade igentligen 1 år kvar men båda partnerna väljer att gå skilda vägar. Första året var en succé för Kent men senaste säsongen kom han inte upp i samma standard. Mitt tips är att han går till Färjestad då får Lee sin lekkamrat. Nu har AIK möjlighet att värva en till EU-icke spelare det kommer säkert Lasse också göra. Det har surrats om en poängstark tvåvägsback från AHL just vad AIK behöver eller kanske en sniper varför inte Mancari?

// Larsson  

Koivu till Ducks

Sakku Koivu lämnar Montreal Canadiens efter 13 säsonger i klubben och ansluter till Anaheim Mighty Ducks och till kompisen Temmu Selänne. De har bestämt att spela ett sista år i NHL och det tillsammans Sakku har spelat hela sin NHL karriär i Montreal och totalt blev det 792 matcher och 641 poäng i Habs dress.


// Larsson

Ottoson till Luleå

Piteå Hockeys målvakt Markus Ottoson är klar för Luleå, han kommer att bli tredje målvakt bakom Anders Nilsson och Mattias Modig.

Detta är en nyhet som har varit klar ett par dagar och jag har inte brytt mig om det så mycket, förrän nu när jag börjar att tänka efter. Vem ska nu vakta Piteås mål? Och kommer Luleå att låna ut Ottoson till Piteå?
Hursomhelst så behöver Piteå värva en målvakt om inte Luleå inom en snar framtid meddelar Piteå att man har tänkt låna ut Ottoson till Piteå och kalla in honom om någon av Modig eller Nilsson blir skadad.

Men om Luleå inte har tänkt att låna ut Ottoson till Piteå så måste Piteå värva en målvakt, inget ont om Filip Hjort, jag vet egentligen inte så mycket om honom men han verkar oprövad och jag är tveksam till om han håller en hel säsong i Division 1, men det ska bli intressant att se hur han klarar sig dom matcher han kommer att få stå i vinter.


// Berglund

Sakic lägger av

Den Kanadensiska landslagsrutinerade centern Joe Sakic har uppnått 40-års gränsen och har nu bestämmt sig för att lägga skridskorna på hyllan. Sakic har 13 säsonger bakom sig i Colorado Avalanche men han hade problem med skador under fjolåret och spelade bara 15 matcher men hann ändå med att göra 12 poäng.

Sakic har bortsett från förra året några fantastiska säsonger bakom sig, här kommer några:

Säsongen 1998-99: 96 poäng på 73 matcher.
Säsongen 2000-01: 118 poäng på 82 matcher.
Säsongen 2006-07: 100 poäng på 82 matcher.

Som ni ser av detta lilla urval av hans karriär så var han en riktig poängmaskin, totalt så spelade han 1377 matcher i NHL och gjorde totalt 1639 poäng, IMPONERANDE.


// Berglund

Monstret

Jonas Gustavsson är klar för NHL klubben Toronto Maple Leafs han har skrivit på för 1år. Jonas Gustavsson som var dominant i serien och framförallt i slutspelet. Rädningsprocenten låg på 93,2 förra säsongen och det är VÄLDIGT bra. 4 klubbar jagade Jonas men Toronto vart valet detta beror nog på att Toronto har väldigt dåliga målvakter med NHL mått mätt. Troligtvis blir nog Jonas klubbkompis med Rickard Wallin.

// Larsson


PIteå Hockey

Piteå hockey håller på att knyta till sig Björklövens Anton Edlund. Anton spelade 35 matcher och gjorde 3 poäng i Allsvenskan föra året. Han är en defensiv back som skulle lyfta Piteå Hockey.  Här har ni mer info om Anton.
 
Förövrigt har Ottawa funnit sin ersättare till Dany Heatley som eventuellt lämnar Senators. Det är den Tagliatte födde Ryssen Alexei Kovalev som gjorde 65 senaste säsongen. 07/08 gjorde han en toppensäsong 84 poäng. Kovalev är en humörspelare ena kvällen kan han vara loj och ointresserad men nästa natt slå till med 5 poäng.






// Larsson


God förmiddag

Djurgården verkar ha hittat sin ersättare till Bremberg och det är VM spelaren Marcus Nilsson. Förra året spelade Mackan i Ryska ligan med Lokomotiv Yaroslav men lyckades inte alls 8 pinnar på 36 matcher . Nu vill han vända hem till tryggheten i Stockholm. Marcus Nilsson har spelat över 500 NHL matcher för Panthers och Flames och gjort drygt 160 poäng. Denna övergång är INTE klar men det är väldigt stakra rykten.

Den spelskicklige backen Mikko Lehtonen kan vara förlorad till NHL.  Edmonton Oilers tittar på Mikko och är väldigt intresserad 3 andra klubbar har också visat intresse bla Ottawa som har haft blålinje problem senaste säsongen. Lehtonen har en NHL klausul så han kan sticka till NHL fram till 15 Juli precis som Rickard Wallin

// Larsson


Lite Division 1

När det är näst intill dött på NHL och Elitserie marknaden så får man ängna några rader om vårt Division 1 lag här uppe, Piteå Hockey.

Piteå har gjort klart med två nya spelare: Victor Sundberg från Munkfors och Fredrik Sandström från BJörklövens J20.

Piteå åkte ur Allsvenskan för några år sen och har efter det sattsat på att komma tillbaka utan framgång, nu väntar det en ny säsong för dem och målsättningen är självklart Allsvenskan.

Och om man tar en titt på Piteås trupp så tycker jag ändå att det ser ganska bra ut, i alla fall på pappret. Piteå misslyckades med sin målsättning förra säsongen, jag kanske inte är rätt man att tycka till om deras spel förra säsongen eftersom jag bara såg 4 matcher med dom men jag kan säga er att det jag såg var inte något allsvenskt spel.

Men årets trupp då, ja Piteå har fått behålla ett par viktiga pjäser, framförallt syftar jag på Daniel Olofsson som säkert kommer att lånas ut till Luleå i vinter stunder under säsongen men han är ändå guldvärd de matcher han spelar med Piteå. Även Fredrik Edlund och några till riktigt bra forwards ska nog se till att det kommer att gå bra framåt.

Men bakåt då?

Man har tappat Niklas Strandberg som var en riktigt bra back i Piteå förra säsongen, men man har även fått in lite Intressanta namn, bland annnat  Peter Runblad som är bror med David Runblad i Skellefteå AIK.
Sen så har man även Johan Engström som jag gillar skarpt, en riktigt bra back.
På målvakts sidan ser det bra ut, Markus Ottoson är en grym målvakt och kommer att ha hand om första spaden i år.
Andra målvakten vet jag ingenting om förutom att han är 19 år och heter Filip Hjort.

När man tänker efter så här ett tag så, Allsvenskan? Varför inte.


// Berglund

Rickard Wallin

Den skicklige centern Rickard Wallin försvinner från ES och Färjestad för den anrike klubben Toronto Maples Leafes. Detta avslöjar den Skånebloggaren mrmadhawk. Wallin har testat på NHL förut med Minnesota i 3 säsonger men lyckades inte. Förra säsongen gjorde Wallin 45 poäng på 55 matcher och är dessuotom Kapten så om detta ''säkra rykte'' stämmer är det ett väldigt stort tapp för FBK

// Larsson


MODO....

.... kan slutas hoppas på den skicklige wingen Darren Haydar. Enligt AB har han bestämt sig att skriva på för Colorado och satsa än en gång på NHL troligt blir  väl AHL. MODO la ett jättebud på Haydar till och med FBK vart skrämda. Budet skall ha varit 400 000 SKR i månaden. Förra säsongen gjorde Darren 80 poäng på 79 matcher i Detroits AHL lag Grand Rapids Griffins i karriären har han gjort 536 AHL poäng på 490 matcher och 8 poäng på 22 NHL matcher.

Djurgården har varit ute efter en annan poängkung och inte mindre än Jason Krog. Jason har nobbat Sverige och övriga Europa och kör vidare i Nordamerika och försöker ta en plats i Atlantas organisation kontraktet är skrivet på 1 år.

// Larsson 

Samuelsson till Vancouver

Mikael Samuelsson byter en Svenskklubb till en annan Detroit mot Vancouver. Samuelsson  gjorde 40 poäng förra säsongen har skrivit ett 3 års och kommer troligtvis att avsluta karriären i Väst. När Marian Hossa lämnade Detroit trodde många att Micke skulle bli kvar men så blev inte fallet. Blir spännande att se om han kommer bilda en hel svensktrio med Sedinarna, de har spelat ihop ett par turneringar i Svenska landslaget.


// Larsson


Majesky till Västerbotten

Skellefteå AIK har gjort klart med den Slovakiske landslags meriterade backen Ivan Majesky.

Han är en höger fattad back på 106 kilo och 196 cm lång. Jag tror att detta kan bli en ganska bra förstärking för Skellefteå. Det ska bli intressant att se vem han kommer att bilda backpar med.





// Berglund




Kronwall och Bremberg

Båda två har bytt klubb, Staffan Kronwall är klar för Calgary Flames, han lirade i Washington Capitals förra säsongen.


Fredrik Bremberg är klar för HK Atlant och blir därmed lagkammrat med Mikko Louma. Detta är ett stort tapp för Djurgården, Bremberg gjorde förra säsongen 57 poäng under 53 matcher och blev poängbäst i Djurgården och tvåa i Elitseriens poängliga.



// Berglund


Trades

Mike Komisarek Montreal-Toronto

Pavel Kubina Toronto-Atlanta

Mike Camalleri Calgary-Montreal

Scott Gomez NY Rangers-Montreal

Chris Higgins Montreal-NY Rangers
 
Marian Gaborik Minnesota- NY Rangers

Samuel Påhlsson Chicago- Columbus

Fredrik Sjöström NY Rangers-Calgary

Martin Havlat Chicago-Minnesota

Bröderna Sedin har också förlängt kontraktet med Canucks med 5 år.


Det finns många mer trader men vi tar de största traderna och alla svenkar som flyttar..

// Larssom

Svettigt

Just nu är det riktigt svettigt på silly season, man hinner knappt bekräfta en övergång så har det skett en ny, vi på bloggen kommer att skriva om dom största och mest intressanta övergångarna som vi anser, men om ni vill hålla er ständigt uppdaterade så kan jag rekomendera Tsn där det ständigt uppdateras bekräftade övergångar i NHL.

Avslutar dagen med lite grejer:
Mike Knuble går från Philadelphia Flyers till Washington Capitals.
Nikolai Khabibulin går från Chicago Blackhawks till Edmonton Oilers.
Dwayne Roloson går från Edmonton Oilers till NY Islanders.
Garnet Exelby går från Atlanta Thrashers till Toronto Maple Leafs.


// Berglund


Hossa lämnar Detroit

Det händer verkligen grejer i NHL just nu.

Marian Hossa lämnar Detroit och har skrivit på för Chicago, får se om han lyckas vinna Stanley Cup i Chicago, det har ju inte gått så bra i Pittsburgh och Detroit.

Men kanske en ännu större nyhet är att Mattias Öhlund är klar för Tampa Bay. Det har varit klart ett bra tag att han skulle lämna Vancouver och han sa då att han ville till en klubb med hyfsad chans att vinna Stanley Cup, varför i hela friden skriva på för Tampa Bay? men men, det är hans beslut och vi får se hur det kommer gå för han. 

Som jag tidigare skrev så lämnar Ty Conklin Detroit Red Wings och nu står det klart att han är klar för St. Louis Blues.

Matt Walker går från Chicago till Tampa Bay.
Craig Anderson är klar för Colorado, han lirade i Florida förra säsongen.

Mycket att hålla reda på men så ska det vara under brinnande silly season.


// Berglund

Lite NHL övergångar

Här kommer det lite NHL övergångar som har skett under natten:
Scott Gomez lämnar NY Rangers och har skrivit på för Montreal Canadiens.
Dessutom har Montreal gjort klart med ytterligare två spelare från Rangers, det är den 23-årige 95-kilos backen Michael Busto och forwarden Tom Pyatt.

Rangers har gjort klart med fyra spelare från Montreal, det är Doug Janik, Pavel Valentenko, Ryan McDonagh och Chris Higgins.

NY Islanders och New Jersey har gjort ett byte: Islanders får Tony Romano från New Jersey medans New Jersey får Ben Walter från Islanders.

Det var allt för denna gång hoppas att ni får en skön sommar dag.


// Berglund

RSS 2.0