Maskinen dundrar vidare!

Luleå Hockey dundrar vidare i Elitserien efter lagets tredje raka seger ikväll då Modo bortabesegrades med 2-5.
Matchen var ganska så jämn sett över 60 minuter men Luleå fortsätter vara effektiva i målskyttet och i spel i numerärt överläge.

Första perioden var spelmässigt sett Modos period men målmässigt så var det Luleås, 0-2 stod det på resultattavlan efter första tjugo sedan Joonas Vhiko och Niklas Olausson gjort målen.

I andra var spelet jämt men Luleå skapade de längre anfallen och en stund in i perioden fick man med sig en utvisning och då dröjde det inte länge tills det att 0-2 hade förvandlats till 0-3, målskytt för andra gången ikväll-Joonas Vhiko. Det dröjde dock inte speciellt länge tills David Rautios nolla var spräckt, Modospelaren som jag inför matchen varnade för höll sig framme och kunde pricka in 1-3, jag talar naturligvis om Nicklas Danielsson som tände en gnutta hopp i Ö-vikslaget och hemmafansen. Luleå fick dock ett psykologiskt viktigt mål upp till 1-4 bara med ca två och en halv minut kvar av mittenakten, även detta i powerplay genom Niklas Olausson, och vi hade två stycken tvåmålsskyttar hos gästerna.

Den tredje perioden såg länge ut att bli en transportsträcka mot slutsignalen men Modo lyckades få till en reducering 16.16 in i tredje då Magnus Häggström gjorde målet. Hoppet om en upphämtning tändes hos hemmaspelarna och Modotränaren "Challe" Berglund satsade på att plocka ut målvakten och ett tryck i Luleås försvarszon bildades, men när krigaren Anders Burström fick tag i pucken så släckte han poänghoppet i Modo genom att distinkt och resolut pricka in 2-5 i tom kasse.

Luleå har onekligen fått en kanonstart på säsongen, det ska bli intressant att se hur länge det håller i sig innan en förlust. Timrå borta väntar på torsdag, ett Timrå som ikväll förlorade med 5-2 borta mot Linköping men som är otroligt starka hemma och som imponerade stort på mig efter deras 6-2 vinst mot Frölunda i fredags.

"Rönnken" fixade ett formtoppat Modo ikväll, återstår att se om han och hans mannar fixar tre poäng på torsdag.