Tufft-men inte omöjligt!

Ikväll möter Sverige-Kanada i sin andra match i Hockey-VMs mellangrupp. Och visst är det en tuff uppgift som väntar Tre Kronor, men jag tror inte det är omöjligt att vi kan få se en Sverigevinst ikväll. Men då måste ett par punkter vara uppfyllda och genomföras inte bara lite grann, utan fullt ut:

1. Jonas Gustavsson måste vakta kassen och stå på huvudet. Jacob Markström såg darrig ut mot Lettland och ska inte få spela ikväll.

2. Sverige måste spela snuskigt disciplinerat, speciellt i egen zon där det inte ska få finnas ett pass som inte går sarg ut.

3. Effektiviteten, nogrannhet i avsluten när vi väl får lägen, de måste sitta. Powerplay måste fungera!

4. Det fysiska spelet, fullfölj tacklingar och gör livet surt för Kanadensarna, de blir lätt griniga och då kan vi få med oss utvisningar.


Om Sveriges lag utgör dessa fyra punkter samtidigt som man spelar som man ska göra, dvs mycket passningar och olika anfallskombinationer, då tror jag att Tre Kronor kan stå som segrare ikväll. Kommer Sverige att slarva med någon eller några av dessa punkter, ja då finns det stor risk att det är Kanadas nationalsång vi kommer få lyssna på efter matchen. Matchstart 20:15.


Övriga matcher idag:

Lettland-Norge
Danmark-Ryssland
Tyskland-Vitryssland



// Berglund

Kommentarer

Skriv något till Larsson & Berglund:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din åsikt:

Trackback
RSS 2.0