Sverige vinst!

Sverige vann idag ''genrepet'' inför VM med HELA 10-3 mot Danmark som kommer medverka i VM. Jag såg sista perioden och de var en avslagen historia men några positiva saker hittade på dock. Jimmie  Ericsson stärkte sina Vm chanser efter gjort 2 mål och 1 assist, även David Rundblad gjorde en passningspoäng

I Luleå är det lite juniorkrig där det ryktas om spelarflykt. Kim Lilja har redan lämnat för Leksand han anses vara en av landets bästa i sin åldersgrupp. Spelare som Phillip Kemi och Daniel Mannberg ryktas också bort. En cirkus är det där dålig kommunikation och dålig självkänsla är med i bilden. Luleå Hockey måste ju ha en plan för alla dessa spelare samt att spelarna får ju inget gratis utan måste jobba för det.

Talanger som kommer upp nu som Jacob Markström , Adam Larsson och Magnus Pääjärvi-Svensson är killar med stora talanger men samtidigt har de inte fått någonting gratis. Alla spelarna måste jobba hårt och vilja bli BÄST man får inget uppdukat på bord. Alla (nästan) elitserieklubbarna har ungefär samma standard på juniorverksamheten och bara för att Skellefteå och Brynäs lyckas få fram många talanger betyder det inte att de är lättare att lyckas där i jämfört med Luleå man måste kämpa och visa att man SKA bli bäst i världen!

Men här måste också Luleå Hockey agera det kan ju inte vara ett bra kvitto när talanger vill lämna moderklubben? Ingen juniorverksamhet ingen elitserie verksamhet, så enkelt är det !!!!


// Larsson

Kommentarer

Skriv något till Larsson & Berglund:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din åsikt:

Trackback
RSS 2.0