Seger!

Sverige gör det som krävs och vinner matchen med 4-2. Danmark stod emot bra samtidigt som Sverige inte gjorde sin bästa match i denna turnering. Marcus Nilsson gjorde 1-0 i första perioden efter ett bra pass från Magnus Johansson. I andra perioden gick Sverige ifrån till 3-0 innan Danmark reducerade till 3-1. I den sista perioden skapades det lite ströchanser här och där. Med drygt sju minuter kvar så fick Sverige chans att spela powerplay och då kunde Linus Omark göra 4-1 efter att Nicklas Persson hittat Omark med en fin passning som Omark kunde smälla in i det danska målet. Danmark fixade sedan en reducering till 4-2 och var efter det mycket nära ytterligare ett mål men det uteblev.

Nu väntar Semifinal på lördag då Tjeckien står för motståndet, Tjeckien som besegrade Finland med 2-1 efter straffar i sin Kvartsfinal. Senare ikväll, närmare bestämt 20:15 så drar de två andra Kvartsfinalerna igång; Ryssland-Kanada och Schweiz-Tyskland.

Linus Omark fick göra sitt första mål i VM-Turneringen mot Danmark ikväll.