En missräkning av Detroit

Ville Leinos Philadelphia har 2-2 i matcher i finalserien mot Chicago och i natt är det dags för den femte matchen, och det kan gå hur som helst. Men det var inte själva matchserien jag hade tänkt ängna detta inlägg åt, nej utan en speciell spelare i matchserien- Philadelphias finländare Ville Leino.

Han spelade förra säsongen i AHL och Detroit och även denna säsong inledde han i Red Wings färger, men efter 42 matcher hade Leino endast mäktat med 7 poäng, och då sa Detroitledningen ifrån. Man trejdade bort honom till Philadelphia Flyers mot nästan ingenting. Han tog knappt plats i Philadelphia i inledningen av slutspelet, och nu fullständigt öser han in poäng. Han har hitills gjort 16 poäng på 17 matcher i Stanley Cup och i finalserien har finnen varit glödhet i de senaste matcherna.

I Detroit sörjer man fortfarande över den totala missräkningen, men så är det ibland. Hos en del klubbar fungerar det inte för en del spelare. Dessutom fick Leino aldrig riktigt chansen i Detroit där han mest huserade i tredje och fjärdekedjan.

Så här i efterhand så är nog Leino rätt så nöjd med klubbbytet, medans Detroit nog sliter sitt hår över missbedömningen av Leinos kapacitet.





// Berglund


Kommentarer

Skriv något till Larsson & Berglund:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din åsikt:

Trackback
RSS 2.0