Luleå besegrade AIK

Luleå slår AIK i dagens träningsmatch med 4-2. Har suttit och följt matchen via Twitter på en AIK-sida och enligt AIK-Twittern så ska AIK ha varit bättre i första perioden och rättvist haft ledningen med 2-1 efter första tjugo.
Joonas Vhiko gjorde Luleås reducering till 2-1 precis i slutet av första perioden.

I andra perioden så kom Luleå ut som ett nytt lag och på bara ett par minuter så vände man på steken, från underläge med 2-1 till ledning med 2-3 efter mål av Pär Arlbrandt och Simon Hjalmarsson. Luleå vann även skotten i andra perioden med övertygande 15-6.

I tredje perioden fortsatte Luleå att vara det bättre laget där man åkte skridskor och fick med sig en hel del utvisningar. Enligt AIK-Twittern så ska Luleås powerplay ha sett riktigt bra ut, veckans slipning av just powerplay och även boxplay verkar ha gett resultat med andra ord. I slutet plockade AIK-coachen Roger Melin ut målvakten och satsade allt på ett kort utan resultat. Istället kunde Simon Hjalmarsson göra sitt andra mål för kvällen och fastställa slutresultatet till 4-2 i tom kasse.

Viktor Fasth i AIK-kassen ska ha storspelat i andra och tredje perioden då han tydligen höll nere siffrorna. Anders Nilsson ska också ha varit riktigt bra, speciellt i första perioden och i slutet av matchen då han hade ganska mycket att göra.

Luleå vinner skotten totalt med 39-26.

Skönt med en seger, var ett tag sen. Ny match redan imorgon då Södertälje står för motståndet.