I det stora hela positivt

Luleå förlorar mot Skellefteå med 2-3 i en händelserik match. Ikväll var det första gången jag såg årets upplaga av Luleå Hockey live och jag måste ändå säga att jag är positivt överraskad. Visst finns det grejer att jobba med, men vi är bara i augusti än.

Matchen var väldigt jämn och det var högt tempo. De 4631 personerna som hade sökt sig till Coop Arena denna kväll fick se en ganska tät men hyfsat snäll första period. I period två började det hända betydligt mer grejer och stundtals så var det riktigt grisigt ute på planen. Skellefteå kunde gå ifrån till en 0-2 ledning genom mål av först Melker Karlsson, en styrning framför kassen och sedan Fredrik Warg. Då kändes det hopplöst. Luleå kom dock in i matchen igen och när Simon Hjalmarsson kunde reducera för hemmalaget så tände matchen till rejält. I tredje perioden så kom efter ett tag 1-3 genom David Runblad. Det dröjde dock inte länge innan Luleå återigen reducerat till 2-3 genom Sebastian Meijer. I slutet pressade Luleå på rejält mot Joacim Ericsson i Skellefteåkassen och Pavel Skrbek fick agera målvakt då Arlbrandt helt ren i slottet var centimetrar från att kvittera.

Matchen slutar alltså med bortavinst och därmed tar Skellefteå hem Umeå Hockeyfestival. Grattis!

Bäst i Skellefteå var utan tvekan det senaste nyförvärvet Mikko Lehtonen, han kommer tillföra otroligt mycket denna säsong.

Några utrops-och frågetecken ikväll i Luleå:

Utropstecken:

*Kim Karlsson: Var skeptisk till denna värvning men man kan inte annat än älska denna lirare. Man får vibbar till Linus Omark, avig, oblyg och en enorm fräckhet. Hela den kedjan med Meijer och Enterfeldt var riktigt bra ikväll och skapade några långa anfall. Ohotat bästa kedjan i hemmalaget.

*Anders Nilson: Trots att han släpper lite ovanligt mycke returer ikväll så hamnar han under utropstecken. Han gör ett par riktigt högklassiga räddningar och visar att han kommer vara förstamålvakt i vinter.

* En till som förtjänar en plats under utropstecken är nyförvärvet och målskytten för kvällen Simon Hjalmarsson, riktigt bra, ser framemot att följa hans säsong i Luleå.

Frågetecken:

* Elias Fälth känns inte helt okej. Han dominerade i Almtuna förra året men känns inte alls lika hemma i Elitserietempo, dessutom så var detta bara en träningsmatch. Förhoppningsvis kommer han hinna spela in sig mer och mer i Elitserietempot för ikväll hade han svårt att hänga med ibland.

* Thomas Raffl hade verkligen inte någon lyckad kväll, ingen kontroll på armar och ben och var inte alls vän med pucken. En sak kan dock Österrikaren, och det är att tacklas vilket Skellefteåspelarna fick känna på under matchen ett par gånger.