Referat

Piteå Hockey spelade fantastisk hockey i två perioder och leder där med 4-1 och alla i hallen trodde väl att segerna var bärgad men icke sa Nicke. Hemmalaget drar på sig två onödiga utvisningar och ett tidigt 5 mot 3 i tredje perioden. Gästerna Asplöven lyckas göra både 4-2 och 4-3. Tjugo sekunder senare gör Asplöven 4-4 när Piteåspelarna verkar ha järnspett till klubbor och granit i skridskorna. Inom loppet av tre minuter har Happarandalaget vänt på steken. Två minuter senare gör Asplöven 4-5 och har stått för en osanolik vändning. Dock så gör ''Stralla'' 5-5 och efter hans mål vaknar Piteå igen och radar upp målchanser men när alla trodde att Piteå skulle ta ledningen  kontrar bortalaget in 6-5 och när två sekunder återstår gör Johan Ceder 7-5

Piteå spelade underbar hockey i två perioder och allt var frid och fröjd sen i sista akten slappnar hemmalagets spelare av och Asplöven som såg ut som tunna höstlöv såg ut som ett Allsvenskgäng. Man kan alltså inte slapna av i två minuter det straffar sig i en närkampssport som hockey.

Målskyttar för PHC: Fredrik Edlund, David Pettersson, Niklas Strandberg, Simon Bergner och Niklas Westerlund