Frölunda knep extrapoängen

Luleå knep en poäng i kvällens match borta mot Frölunda, Frölunda vann med 3-2 efter sudden. Luleå inledde riktigt bra och kunde ta ledningen med 0-1 redan efter 1.01 då Johan Fransson krutade in pucken från offensiva blå. Frölunda var inte med från början och Ulf Dahlén tog tidigt time out och det blev inga fler mål i första perioden. Den andra perioden var mållös fram tills att det återstod 1.03 av perioden då Thomas Raffl kan göra 0-2 för Luleå.
I den tredje perioden så kommer Frölunda ikapp, först så reducerade man genom Philip Larsen och  sedan kvitterade Christian Bäckman 12.17 in i tredje. Luleå som varit bättre i de två första perioderna kommer ut i tredje och ska försvara sin ledning och det tillsammans med på tok för mycket utvisningar straffar sig direkt och man förlorar skotten med 11-3. Totalt så vinner Frölunda skotten med 23-21. I Förlängningen så avgör Frölundas Mathis Olimb med 39 sekunder in i förlängningen.

En poäng på bortaplan är inte så tråkigt men när man leder med 0-2 inför sista så känns det ändå surt att förlora i sudden, men det är inget att göra åt, ny match på torsdag då gnällspiken Challe Berglund och hans Timrå besöker Coop Arena.

Här är kvällens resultat:

Frölunda-Luleå 3-2 SD
Hv71-Modo 1-4
Linköping-Färjestad 5-2

// Berglund

Postat av: Pastorn

Ändå märkligt att man inte kan vara bra i en hel match! Luleå kan vara bra i perioder - men sällan i hela matcher. Tyvärr.

2009-12-08 @ 21:45:48
Postat av: Berglund

Jag håller med dig pastorn till 100 procent, och jag har ingen riktigt bra orsak till varför det är så. Man kan börja titta på om man inte skött försäsongsträningen men det vet jag att man har, har följt hela deras träning på försäsongen och jag kan säga att det var en brutal träning. Nej jag tror snarare att det kan bero på att man inte orkar hålla koncentrationen uppe hela matcher, men samtidigt så är Luleå ett av Elitseriens bästa lag i tredje perioden, det är nog en blandning av koncentrationsförmåga och av att man inte klarar av att spela på en ledning, Framförallt den andra orsaken, det måste bli bättre.

Förra säsongen då Luleå gick som tåget just vid den här tiden på året November/December då man hade tolv raka segrar och maskinen Luleå Hockey var en skräck att möta för motståndarna så berodde det mycket på just förmågan att kunna stänga matcher, den fanns där då, den finns inte där i dagens Luleå Hockey och jag vet inte vad man ska göra för att få tillbaka den. Tyvärr.

MVH Jonte Berglund

2009-12-08 @ 21:59:22

Tror att du har helst rätt Jonte. Men det vore så skönt att kunna behålla initiativet hela matcher. Framför allt eftersom Luleå har fått en god vana att göra mål tidigt i matcherna.

Kul ändå att Fransson och Raffl får göra mål. Men Modigs tavla i fjärde period är egentligen ett ganska typiskt Modig-ingripande, tyvärr. Man räds för Nilssons frånvaro under JVM.

2009-12-08 @ 22:10:18

Jo det var roligt för Raffl och Fransson. Modig känns väldigt ostabil men jag tycker ändå Roger och Roger gör rätt som matchar in honom nu inför JVM då Nilsson som du du säger försvinner. Dock så har jag förhoppningar på att Modig ska kunna hitta tillbaka till det fina spel han visade upp förra säsongen då han slutade tvåa i målvaktsligan. Lite av det spelet tycker jag ändå att vi fick se prov på i tredje perioden i lördags mot Djurgården. Men håller med om att han är på tok för svajig för att man ska känna sig trygg med honom som målvakt, stor skillnad mot för vad man gör när Nilsson står mellan stolparna.